دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1400 - 10:00
جمشید خیرآبادی در گفت‌وگو با آنا:

در المپیک لندن برای کشتی فرنگی معجزه رخ داد/ هر ۵ فرنگی‌کار ایران شانس کسب مدال دارند

مربی کشتی فرنگی گفت: اگر می‌خواهیم کشتی بیمه شود باید چرخه انتخابی برگزار کنیم، حذف این رقابت‌ها به آینده ورزش اول کشور لطمه می‌زند.
کد خبر : 588016
کشتی فرنگی



جمشید خیرآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره ترکیب اعزامی تیم ملی کشتی فرنگی به مسابقات المپیک گفت: به نظرم کشتی‌گیرانی که برای اعزام به المپیک مشخص شده‌اند جزء بهترین‌ها محسوب می‌شوند و می‌توان به کسب مدال المپیک آنها امیدوار بود. همه کشتی‌گیران و اعضای کادر فنی زحمت زیادی کشیده‌اند و می‌توانم به جرئت بگویم بعد از المپیک لندن بهترین تیمی که می‌توانست به المپیک اعزام شود و افتخارآفرینی کند همین تیم خواهد بود. به همه آنها خسته نباشید می‌گویم و امیدوارم بعد از کسب سهمیه المپیک، مدال این مسابقات مهم و حساس را هم کسب کنند. کشتی فرنگی پنج سهمیه در اختیار دارد. یک سهمیه را در وزن ۸۷ کیلوگرم بی دلیل از دست دادیم. در این وزن حتی می‌توانستیم به مدال هم فکر کنیم اما متأسفانه شرایطی به وجود آمد که حتی سهمیه را هم نتوانستیم کسب کنیم. در مابقی اوزان کشتی‌گیران اعزامی اگرچه جوان و جویای نام اما همگی مدعی هستند و با وجود سن پایین، تجربه کافی را هم دارند. این تیم اگر بتواند به لحاظ روحی روانی شرایط خوبی داشته باشد و کشتی‌گیران حضور در المپیک را هضم کنند، قطعاً می‌توانند شگفتی‌ساز شوند.


در المپیک لندن معجزه اتفاق افتاد


خیرآبادی در پاسخ به این سؤال که آیا تیم کشتی فرنگی می‌تواند نتایج درخشان المپیک لندن را تکرار کند؟ عنوان کرد: هیچ چیزی بعید نیست اما واقعیت امر این است که کسب مدال طلا در المپیک شرایط فوق‌العاده و خاص خودش را دارد. در المپیک لندن همه مسائل دست به دست هم داد و من فکر می‌کنم شبیه یک معجزه بود که تیم توانست سه مدال طلا را کسب کند که در کل تاریخ ورزش کشتی فرنگی ایران بی‌سابقه بود. بنابراین اگر همه شرایط هموار باشد و تیم بتواند به لحاظ روحی روانی خودش را در ایده‌آل‌ترین سطح قرار دهد، می‌تواند نتایج گذشته را تکرار کند.


هر ۵ کشتی‌گیر المپیکی شانس کسب مدال دارند


مربی کشتی فرنگی به وضعیت تک به تک پنج کشتی‌گیر اعزامی به المپیک اشاره کرد و گفت: در سبک‌وزن علیرضا نجاتی اگر خوب ریکاوری شود، می‌تواند به فینال مسابقات المپیک راه پیدا کند. او توانایی کسب مدال را دارد. در ۶۷ کیلوگرم محمدرضا گرایی هم چنین شرایطی را دارد و می‌تواند با غلبه بر حریفان به مدال برسد. در ۷۷ کیلوگرم کار بسیار سختی پیش روی محمدعلی گرایی است. با توجه به حریفانی که او دارد، کسب مدال خیلی سخت است اما محمدعلی گرایی در این مدت نشان داده یکی از کشتی‌گیران قابل اعتماد ایران است و اگر شرایط حضور در میدان المپیک را به خوبی درک کند، می‌تواند پدیده این رقابت‌ها محسوب شود.


در ۸۷ کیلوگرم شانس کسب مدال داشتیم اما سهمیه هم نگرفتیم


وی ادامه داد: متأسفانه در وزن ۸۷ کیلوگرم کشتی فرنگی به سهمیه نرسید. عدم کسب سهمیه در این وزن دلایل خاص خودش را دارد که فکر می‌کنم بهتر است بعد از المپیک آن را آسیب‌شناسی کنیم. باید به خوبی مشخص شود در وزنی که با توجه به وضعیت حریفان ما در این وزن، حتی شانس کسب مدال را هم داشتیم چرا موفق به کسب سهمیه نشدیم؟ آیا خود کشتی‌گیر در این مسیر ناموفق بود یا عوامل دیگر از جمله کادر فنی در آن نقش داشتند؟


ساروی پرافتخارترین و استثنایی‌ترین کشتی‌گیر ایران است


خیرآبادی تأکید کرد: در وزن ۹۷ کیلوگرم یکی از پرافتخارترین و استثنایی‌ترین کشتی‌گیران را در اختیار داریم؛ محمد هادی ساروی در وزن ۹۷ کیلوگرم بسیار خوب جا افتاده است و می‌توانم بگویم بیشترین شانس کسب مدال طلا در کاروان ورزشی ایران را دارد. در سنگین وزن هم امین میرزازاده یکی از آینده‌داران کشتی ایران است. امیرقاسمی منجزی در لحظه آخر در مسابقات جهانی مدال برنز را از دست داد. در مسابقات لهستان هم نتوانست کاری از پیش ببرد بنابراین در ترکیب اعزامی تیم ملی کشتی فرنگی به المپیک قرار نگرفت اما میرزازاده با کسب مدال طلا نشان داد یکی از کشتی‌گیران قابل اعتماد ماست.


ثانیه‌ها در میدان المپیک اهمیت دارد


مربی کشتی فرنگی عنوان کرد: اگر به وضعیت یک به یک کشتی‌گیران توجه کنیم، می‌بینیم که آنها شانس کسب مدال دارند اما باید به این موضوع توجه کنند که مدال المپیک را با اما و اگر به کسی نمی‌دهند. شرایط کسب مدال در المپیک بسیار سخت است. اگر کشتی‌گیر در لحظه عمل کند و کمترین خطا از سوی او و کادر فنی انجام شود، به راحتی مدال را از دست خواهد داد. بنابراین باید تمام تمرکز خود را در این راه به کار گیرند تا بتوانند به مدال ارزشمند المپیک برسند. کادر فنی هم در مدت زمان باقی مانده تا این مسابقات باید بهترین شیوه تمرینات را برای آنها انتخاب کند.


اگر می‌خواهیم کشتی بیمه شود باید چرخه انتخابی داشته باشیم


خیرآبادی در مورد نحوه چرخه انتخابی تیم ملی و حضور مدال‌آوران المپیک در مسابقات جهانی نروژ عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین کارهای فدراسیون و کادر فنی پشتوانه‌سازی است. تنور کشتی با برگزاری مسابقات انتخابی داغ خواهد شد و اگر این تنور خاموش شود، هیچ راهی دیگر برای پرورش و تربیت کشتی‌گیران وجود دارد. تیمی که از قبل برای مسابقات انتخاب شود دیگر انگیزه‌ای به کشتی‌گیران نمی‌دهد تا در شرایط سخت تمرینی قرار بگیرند، بنابراین حذف چرخه انتخابی به ضرر کشتی است و آینده رشته اول ایران را خدشه‌دار می‌کند. من به هیچ عنوان موافق عدم برگزاری مسابقات انتخابی نیستم. زمانی هم که در باکو مربیگری می‌کردم، مسابقات زائد و بی‌فایده را حذف کردم اما به هیچ عنوان مسابقات انتخابی قابل حذف نیست چرا که اصل را نباید فدای فرع کنیم. ما اگر می‌خواهیم کشتی بیمه شود باید در چرخه انتخابی کشتی‌گیران را انتخاب کنیم. علیرضا دبیر رئیس فدراسیون خودش در این ورزش استخوان خرد کرده است و بسیار به برگزاری انتخابی پافشاری می‌کند. البته با توجه به شرایط غیرعادی که در یک سال اخیر کشتی به خاطر شیوع ویروس کرونا داشت نمی‌توان ایرادی به کادر فنی گرفت. امیدوارم که شرایط بهتر شود و چرخه انتخابی به درستی در کشتی به اجرا درآید.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب