دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1400 - 08:57
عبداللهی در گفت‌وگو با آنا:

دانشگاهیان راه را برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات هموار کنند

مشارکت حداکثری در انتخابات برای جهان سلطه و بدخواهان نگران‌کننده استرئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند با تحلیل‌های عمیق و درست از مطالبات مردم راه را برای مشارکت همگانی و حداکثری آنان در انتخابات باز و هموار کنند.
کد خبر : 587997
دکتر اسماعیل عبدالهی

اسماعیل عبداللهی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در بوشهر با موضوع انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا بر مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تأکید و اظهار کرد: حضور در انتخابات و تصمیم‌گیری‌های کلان مدیریتی و سیاسی کشور تکلیف و حق است. حق‌بودن از آن جهت که به عنوان عضو جامعه و شهروند طبق قانون اساسی و مبانی دینی اختیار رأی و استفاده از این ساز و کار را برای تعیین سرنوشت خود داریم و این حق رسمی را قانون اساسی به مردم داده است.


دانشگاه‌ها می‌توانند با تحلیل‌های عمیق و درست از مسائل و مطالبات مردم نه تنها جامعه و آحاد مردم را امیدوار نگه دارند؛ بلکه راه را برای مشارکت همگانی آنها باز و هموار کنند.وی افزود: رأی دادن حق است؛ زیرا در رابطه متقابل ملت و حکمرانی، دو کفه ترازوی حق و تکلیف وجود دارد که مردم حق انتخاب حکمرانان را دارند و اگر از این حق غفلت کنند در آینده خود کوتاهی کرده و بعداً حق ندارد خرده بگیرند و از وضع موجود و مملکت شکایت کنند. به قول معروف، «خود کرده را تدبیر نیست» طبعاً هرکسی از حق خود اعراض کند باید تبعات آن را هم بپذیرد. از طرف دیگر از منظر حقوقی، حق گرفتنی است و نه دادنی، باید حق را ستاند و نه منتظر ماند تا حق را به ما اهدا کنند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: شرکت در انتخابات تکلیف قانونی، سیاسی، فردی، اجتماعی و دینی است. نه تنها باید به قاعده قانونی و مقرر در منشور سیاسی و مدنی و اجتماعی کشور که همانا قانون اساسی است، پایبند باشیم؛ بلکه مطابق آموزه‌های قرآنی و فتاوای فقها و مراجع دینی و مذهبی، شرکت در انتخابات واجب، وظیفه شرعی و همگانی مانند نماز و روزه و ازجمله امور خیر بوده که باید هم خود انجام وظیفه کرده و هم دیگران و اطرافیان را به مشارکت جدی و آگاهانه دعوت کنیم.


عبداللهی با تشریح نقش دانشگاه‌ها در انتخابات گفت: همانگونه که می‌دانید حضرت امام(ره) دانشگاه‌ها را مبدأ همه تحولات می‌دانستند. بر همین اساس، مقام معظم رهبری دانشگاه‌ها را قوه عاقله جامعه معرفی فرمودند. طبعاً انتظار از دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در راستای تبیین دقیق شرایط کشور و جامعه انتظار به‌حق و بیشتر از سایر نهادها و دستگاه‌های اجرایی است. دانشگاه‌ها می‌توانند با تحلیل‌های عمیق و درست از مسائل و مطالبات مردم نه تنها جامعه و آحاد مردم را امیدوار نگه دارند؛ بلکه راه را برای مشارکت همگانی آنها باز و هموار کنند.


نباید از بیانیه گام دوم انقلاب غافل شویم


وی ادامه داد: مردم همیشه به جامعه نخبگانی و تخصصی اعتماد کرده و به آنها رجوع می‌کنند؛ بنابراین جامعه به پشتوانه فکری، نظری و بنیادی نخبگان و دانشگاهیان نیاز دارد. اقناع‌سازی و ایجاد انگیزه در شهروندان کار بزرگی است که بهتر از هر شخص و قشری از عهده دانشگاهیان برمی‌آید؛ البته نباید از بیانیه گام دوم انقلاب غافل شویم. مقام معظم رهبری در سرفصل‌های هفتگانه بیانیه گام دوم انقلاب نخستین و مهم‌ترین گام و راهکار را با عنوان «علم وپژوهش» معرفی فرمودند که این خود نشان از اهمیت جایگاه دانشگاهیان در روند تحقق فرمایش معظم له و آینده کشور دارد.


حضور و مشارکت حداکثری در انتخابات و انتخاب اصلح مسئله ناخوشایند و نگران‌کننده برای جهان سلطه و بدخواهان کشور است.رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر توضیح داد: اکنون استادان، دانشجویان، پژوهشگران، فرهیختگان و عموم فضلا و اندیشه‌وران در حرکت متعالی و پیشرفت جامعه نقش بارزی دارند و قطعاً یکی از کارزارهای مهم و تأثیرگذار برای نقش‌آفرینی دانشگاهیان، کارزار و میدان انتخابات است که باید نگاه عمیقی به سرنوشت کشور و جامعه داشته باشند و قاطبه مردم را به چنین نگاه و درک عمیق راهنمایی کنند.


این مسئول یادآور شد: اگر این مأموریت و مسئولیت اساسی و علمی به‌درستی انجام شود، آن وقت صحنه باشکوه و پرنشاطی توسط مردم آفریده شده و همه جهانیان را انگشت به دهان خواهد کرد. امیدواریم عموم و آحاد دانشگاهیان اعم از دولتی و غیردولتی به این وظیفه خطیر خود مانند همیشه جامعه عمل بپوشانند و در پرتوی حضور پرتوان مردم در پای صندوق‌های رأی، سرنوشت کشور به خوبی رقم خورد.


عبداللهی یادآور شد: با انقلاب ۵۷، دوران دفاع مقدس و همه حوادث تلخ و شیرین کشور به همه دنیا و قدرت‌های جهانی نشان دادیم که ملتی با تاریخ، تمدن‌ساز و دارای فرهنگ عمیق و غنی ملی و دینی هستیم و با تلاش ملت توانستیم سرنوشت خود را رقم بزنیم و بر توطئه دشمنان پیروز شویم. ملت ایران ملت قرآنی و متعهد بوده و به‌طور قطع پیام کارشناسان و تحلیلگران منصف را خیلی خوب می‌فهمند و به آن اقتدا می‌کنند. حضور و مشارکت حداکثری در انتخابات و انتخاب اصلح مسئله ناخوشایند و نگران‌کننده برای جهان سلطه و بدخواهان کشور است.


وی تأکید کرد: نباید به دشمنان اجازه دهیم که سیاست و سلطه خود را بر ما تحمیل کنند. با حضور قوی در روز انتخابات باید باز هم اقتدار و شکوه خود را به همه دنیا نشان دهیم تا قطار پیشرفت کشور را از مسیر پرچالش کنونی به سرمنزل امن برسانیم. این مهم فقط و فقط با رأی محکم و حضور حداکثری میسر می شود. اگر همراهی نکنیم این قطار به مقصد نخواهد رسید و در آینده باید در برابر خون شهدا، به‌ویژه سردار حاج قاسم سلیمانی، تاریخ و نسل‌های بعدی پاسخگو باشیم.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب