دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1400 - 13:13
نیویورک‌تایمز:

آمریکا خواستار اختصاص ۴۰ تریلیون دلار برای مقابله با رشد چین شد

به نوشته یک روزنامه آمریکایی رئیس‌جمهور ایالات‌متحده تمام توان خود را به کار گرفته است تا همه کشورهای گروه ۷ را به مقابله جدی با رشد اقتصادی و امنیتی چین در جهان همراه کند.
کد خبر : 587765
جو بایدن



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از نیویورک‌تایمز، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا روز گذشته (شنبه) در دومین روز از نشست سران صنعتی جهان موسوم به گروه ۷ از کشورهای اروپایی و ژاپن درخواست کرد که از طریق سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها در کشورهای درحال‌توسعه با نفوذ و قدرت روبه رشد امنیتی و اقتصادی چین مقابله کنند.


روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در این خصوص گزارش کرد، بایدن روز شنبه از کشورهای اروپایی و ژاپن درخواست کرد تا به‌به منظور مقابله با نفوذ سیاسی و اقتصادی چین در جهان، به کشورهای درحال‌توسعه صدها میلیارد دلار بودجه تخصیص دهد تا دیگر برای جاده‌های جدید، راه‌آهن، بنادر و شبکه‌های ارتباطی به چین وابسته نباشند.


بر اساس این گزارش، این اولین بار است که ثروتمندترین کشورهای جهان در خصوص سازماندهی یک جایگزین مستقیم برای ابتکار کمربند و جاده چین بحث و گفت‌وگو کرده‌اند.


ابتکار کمربند و جاده یک طرح سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۶۰ کشور جهان و توسعه دو مسیر تجاری کمربند اقتصادی راه ابریشم و راه ابریشم دریایی است که در مرکز سیاست خارجی شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین قرار دارد و هم‌اکنون در سراسر آفریقا، آمریکای لاتین و خود اروپا گسترش یافته است.


نیویورک‌تایمز گزارش کرد، بایدن در حالی این طرح را پیشنهاد داده است که کاخ سفید به هیچ تعهد مالی برای تأمین چنین بودجه هنگفتی برای مقابله با نفوذ رو به رشد چین اشاره نکرده است و اختلاف‌نظر شدیدی بین ایالات‌متحده و هم‌پیمانان این کشور در زمینه نحوه مقابله باقدرت رو به رشد چین در جهان وجود دارد.


بایدن مقابله با قدرت رو به رشد چین و روسیه را به‌عنوان محور سیاست خارجی خود قرار داده است و در مقابل نیز پکن تأکید کرده است که پاسخگویی بسیار ضعیف آمریکا به همه‌گیری و سیاست‌های تفرقه‌افکنانه آمریکا به‌ویژه شورش‌های ۶ ژانویه طرفداران دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مقابل کنگره آمریکا را نشانه شکست دموکراسی در ایالات‌متحده می‌دانند.


خبرگزاری رویترز نیز در این راستا گزارش کرد، سران گروه ۷ که در کورن وال واقع در جنوب غربی انگلیس با یکدیگر در حال دیدار هستند، امیدوارند که طرح آن‌ها موسوم به ساخت یک جهان بهتر با هزینه‌ای بالغ‌بر ۴۰ تریلیون دلار جایگزین بهتری برای طرح کمربند و جاده چین باشد. سران گروه ۷ علی‌رغم آن‌که مدعی شده‌اند که این طرح تا سال ۲۰۳۵ محقق می‌شود اما منابع مالی آن را مشخص نکرده‌اند.


طبق گزارش شبکه بی.بی.سی، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز در این خصوص تأکید کرده است که گروه ۷ هنوز در موقعیتی برای آزادسازی چنین بودجه‌ای به‌منظور مقابله با قدرت چین نیست.


سران گروه ۷ در اولین روز از نشست خود در حالی مدعی شدند که برای پایان همه‌گیری کرونا، یک میلیارد دز واکسن کرونا در اختیار کشورهای جهان قرار دهند که البته درخواست‌ها برای تأمین بودجه موردنیاز به‌منظور رفع کمبود واکسن کرونا در این کشورها را رد کردند.


رهبران کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن به مدت سه روز در کورن وال نشست گروه هفت را برگزار می‌کنند و این اولین نشست این گروه از زمان شیوع بیماری همه‌گیر کرونا در جهان است.


گزارش‌ها نشان می‌دهد که رهبران اتحادیه اروپا هم در این نشست حضور دارند و آن‌طور که گزارش‌شده است، تغییرات اقلیمی، بهبود اوضاع پس از دوران همه‌گیری کرونا و ازجمله ایجاد یک نظام بهداشتی قوی‌تر در جهان از محورهای اصلی نشست فعلی گروه ۷ محسوب می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب