دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1400 - 10:19
یادداشت/ حبیب‌الله سیاری؛

افزایش عمق راهبردی دریایی ایران

حبیب‌الله سیاری طی یادداشتی نوشت: ارتش جمهوری اسلامی ایران در گذشته موفق شده بود ناوگروه‌های خود را به آب های دوردست از جمله اقیانوس های هند و آرام و دریای مدیترانه اعزام کند و حالا توانسته وعده حضور در اقیانوس اطلس را با ناوبندر مکران و ناوشکن سهند محقق سازد.
کد خبر : 587454
حبیب‌الله سیاری



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دریادار حبیب‌الله سیاری طی یادداشتی در روزنامه فرهیختگان نوشت: روز پنج شنبه ناوگروه پرافتخار نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوبندر مکران و ناوشکن تمام ایرانی سهند، برای اولین بار بدون پهلوگیری در بنادر، وارد اقیانوس اطلس شد تا حضور مقتدرانه خود در پهنه آب‌های آزاد را مطابق با قوانین بین المللی دریایی ادامه دهد.


ارتش جمهوری اسلامی ایران در گذشته موفق شده بود ناوگروه‌های خود را به آب های دوردست از جمله اقیانوس های هند و آرام و دریای مدیترانه اعزام کند و حالا توانسته وعده حضور در اقیانوس اطلس را با ناوبندر مکران و ناوشکن سهند محقق سازد.اقدامی که می‌توان گفت فصل نوینی برای حضور در آب های آزاد دوردست محسوب می شود.


حضور نیروی دریایی در اقیانوس اطلس نتایج و آثار دیگری نیز دارد که می توان به چند مورد آن ها به اجمال اشاره کرد. ایران اسلامی با حضور مقتدرانه در آب های آزاد و هزاران کیلومتر دورتر از سواحل خود با ناوشکن بومی ایرانی سهند با پشتیبانی ناوبندر مکران بار دیگر یادآوری کرد که قادر به تامین نیازهای خود و انجام ماموریت های دریایی دشوار است .علاوه بر این، ایران نشان داد که فراتر از حوزه شمال اقیانوس هند و خلیج عدن توانمندی صیانت از امنیت اقتصاد دریایی را دارد.


همچنین ایران با حضور پرقدرت خود در آب های دوردست خواهد توانست ضمن کمک به تقویت دیپلماسی سیاسی کشور، موجب تعامل و تبادل دانش و اطلاعات میان نیروهای دریایی جهان شود.از سوی دیگر افسران جوان کشورمان در این ماموریت‌ ها با تمرین ماندگاری طولانی در اقیانوس ها به تجارب ارزنده حوزه دریایی در دوردست ها نیز بیشتر دست می یابند.


در مجموع می توان گفت حضور نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در فاصله هزاران کیلومتر دورتر از سواحلش، عمق راهبردی ایران عزیزمان را افزایش داده ودر نهایت عزت آفرینی بیشتر را برای کشورعزیزمان به ارمغان آورده است. با این حال همچون همیشه تاکید داریم که چنین اقدامات و ماموریت ‌هایی نه تنها برای هیچ کشوری تهدید محسوب نمی شود بلکه می تواند در چارچوب پیمان های مختلف برای حفظ امنیت کشورها ، سودمند و در جهت مبارزه با تروریسم دریایی و افزایش عملیات‌ های نجات دریایی به کار آید.


این که برخی کشورها که خود با سوابق استعماری و حضورهای بی‌ثمر در مناطق دیگر باعث افزایش تنش و رقابت های تسلیحاتی می شوند و از حضور ایران در این عرصه جدید اظهار نگرانی می کنند، نشان از درستی تصمیم ارتش سربلند و مجموعه بزرگ و قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای حضور قانونی در آب های آزاد و ارسال پیام صلح و دوستی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب