دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پژوهشگر برتر در گفت‌وگو با آنا:

استفاده ابزاری از نام شهدا برای خانواده‌ها دردآور است

همیشه تلاش فردی ارجح بر هر شرایطی است فرزند شهید و دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شکسته‌شدن حرمت خون شهدا با بیان بعضی صحبت‌ها و استفاده ابزاری از نام آنان برای پیشبرد اهداف و مسائل شخصی دل خانواده‌های شهدا را به درد می‌آورد.
کد خبر : 587031
گفتگو با دانشجوی فرزند شهید



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از شهرکرد؛ نخبگان شاهد و ایثارگر، یادگاران، وارثان و ادامه‌دهنده راه شهدا در سنگر علم و دانش هستند و برای حفظ عزت و دانش، نقش‌آفرینی می‌کنند.


فرزندان شهدا و جانبازان در عرصه‌های علمی توانسته‌اند با تلاش و کوشش، قله‌های علم و دانش را فتح کنند و در جبهه علمی هم مقابل دشمنان از ارزش‌های شهدا دفاع کنند. آنان با همت والای خود پای بر قله‌های رفیع علم نهاده و با تأسی به پدران ایثارگر خود ادامه‌دهنده راه آنان در حفظ و حراست از میهن هستند.


خبرنگار آنا به همین مناسبت با سیده فاطمه احمدی فرزند شهید و دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: لطفاً خودتان را معرفی کنید.


احمدی: سیده فاطمه احمدی فرزند شهید رحمان احمدی و دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و متولد سال ۱۳۶۵ هستم.


آنا: پدر بزرگوارتان در چه زمان و مکانی به فیض شهادت نائل شدند؟


احمدی: پدرم در عملیات کربلای ۸ در تاریخ ۶۶/۰۱/۲۱ در جزیره بواریان به شهادت رسیدند. در آن زمان من فقط چهار ماه داشتم و تنها فرزند شهید هستم.


آنا: با وجود نبود پدر در کنار شما، تصور و احساس‌تان را در مورد پدر و فداکاری ایشان بگویید.


احمدی: از همان کودکی پدرم برایم یک قهرمان بود. این تصور با بزرگ‌شدن و رشد فکری من بزرگ‌تر شد. شاید در زمان کودکی درک چندانی از ایثارگری و فداکاری پدرم نداشتم؛ اما رفته رفته با دیدن و لمس‌کردن شرایطی در زندگی به درک عمیق‌تری از گذشت و ایثار پدرم در سن ۲۰ سالگی و فداکاری و ازخودگذشتگی مادرم در بهترین سال‌های عمرش رسیدم. امیدوارم همه ما بتوانیم ایثار و از خودگذشتگی شهیدان را در لحظه لحظه زندگی مدنظر داشته باشیم و سرلوحه منش و رفتار خودمان قرار دهیم.


آنا: نقش و جایگاه پدرتان در زندگی شما چیست؟


احمدی: حس حضورشان همیشه موجب آرامش و قوت قلب من و افتخار به ایثار وی موجب قوی‌ترشدن در لحظه‌های سخت نبودن‌شان است.


آنا: لطفاً سوابق تحصیلی خودتان را توضیح دهید.


احمدی: مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی را در دانشگاه صنعتی اصفهان گذراندم و اکنون دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد هستم. سال ۱۳۹۷ موفق به کسب رتبه برتر کشوری در جشنواره ملی ایثار شدم. سال ۱۳۹۹ طرحی برای شناسایی سم آفلاتوکسین در مواد غذایی ارائه دادم که در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی حائز رتبه کشوری در جشنواره علم و فناوری شد. سال ۱۳۹۹ عنوان پژوهشگر برگزیده دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد را کسب کردم.


آنا: از اینکه فرزند شهید هستید چه احساسی دارید؟


احمدی: فرزند شهیدبودن همیشه موجب افتخار و خودباوری من بوده و هست؛ اما حسی که فکر می‌کنم همه فرزندان شهدا به‌صورت مشترک تجربه کردند، غم نبودن پدر و سختی روزهایی است که به حضور پدر در کنارشان احتیاج دارند و پدر حضور ندارد؛ البته منظورم حضور فیزیکی است.


آنا: در جامعه امروزی، رفتار مردم با یک دختر شهید چگونه است؟


احمدی: خانواده‌های شهدا، انتظار رفتار خاصی از مردم نداریم؛ اما موردی که دل خانواده‌های شهدا را به درد می‌آورد، شکسته‌شدن حرمت خون شهدا با بیان بعضی صحبت‌ها و استفاده ابزاری از نام شهدا در راستای پیشبرد اهداف و مسائل شخصی است و سخت‌تر از آن نگاه افراد جامعه در ارتباط با شرایط تحصیل و سهمیه فرزندان شهداست. اینکه بخواهیم برای تک‌تک افرادی که این دید را در مورد خانواده شهدا دارند، توضیح دهیم؛ قطعاً امکان‌پذیر نیست. تجربه‌ای که در این زمینه کسب کردم، این است که سعی در قانع‌کردن کسی با بحث و گفت‌وگو نکنم و در عمل با تلاش و کوشش، توانایی‌هایی خودم را اثبات کنم.


آنا: نقش مادر را در پیشرفت تحصیلی‌تان بیان کنید.


احمدی: مادرم هم مانند تمام مادران فرزندان شهدا، علاوه‌بر نقش مادری برای من پدر هم بود. این مادران بزرگوار، نیمه پنهان ماه شدند تا فرزندان‌شان در عرصه‌های مختلف بدرخشند. آنان با درخشش فرزندان‌شان در ظاهر اشک شوق و در خلوت‌شان اشک حسرت ریختند. مادرم، برجسته‌ترین نقش و بهترین تکیه‌گاه پس از خداوند متعال در زندگی‌ام است. توکل به خدا و قوی‌بودن را از مادرم یاد گرفتم و به جرئت می‌گویم اگر کوچک‌ترین پیشرفتی از زمان دبستان تاکنون به‌دست آورده‌ام، حاصل تلاش بهترین همراهم؛ یعنی مادرم است.


آنا: از نظر شما ارتباط ایثارگری با پیشرفت تحصیلی چیست؟


احمدی: از نظر من ارتباط چندانی بین این دو کلمه وجود ندارد. اگر به فردی که روحیه تلاشگری نداشته باشد و به خودباوری برای تلاش و پیشرفت نرسیده باشد، بیشترین امتیاز تحصیلی یا حتی رتبه اول کنکور را بدون شرکت در آزمون بدهند، موفقیتی برای او حاصل نمی‌شود. معتقدم همیشه تلاش فردی ارجح بر هر شرایطی است.


آنا: برای ارتقای سطح علمی دانشجویان شاهد و ایثارگر چه پیشنهادی دارید؟


احمدی: پیشنهادم این است که شرایط و امکاناتی ایجاد شود که موجب تشویق دانشجویان شاهد و ایثارگر برای ارتقای سطح علمی و افزایش رقابت سالم شود و فقط پاس‌کردن واحدهای درسی نباشد. در این خصوص جشنواره ملی ایثار سبب ایجاد انگیزه شده است. امیدوارم در سطح واحدهای دانشگاهی هم اتفاقاتی مشابه رخ دهد که دانشجوی شاهد و ایثارگر از ابتدای ورود به دانشگاه در هر مقطع و رشته‌ای در تکاپو و تلاش مضاعف قرار بگیرد.


ستاد شاهد و امور ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ظرفیت مناسبی دارد و بستر مناسبی برای اجرای فعالیت‌های نوین علمی و ارتقای سطح آموزشی و پژوهشی دانشجویان شاهد و ایثارگر است.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب