دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 خرداد 1400 - 17:44
شهبازی:

سه هزار میلیارد ریال وام اشتغالزایی در گیلان پرداخت شد

مدیر صندوق کارآفرینی امید استان گیلان گفت: به منظور حمایت از طرح‌های دانش بنیان، کارآفرینی، خوشه‌های تولید و توزیع، زنجیره و شبکه‌های تولید و طرح‌های پشتیبان تسهیلات قرض‌الحسنه در سرفصل‌های خانگی، خوداشتغالی، پشتیبان و کارفرماییپرداخت شد.
کد خبر : 586563
ر



به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، مدیر صندوق کارآفرینی امید استان گیلان گفت: صندوق کارآفرینی امید به عنوان بازوی حمایتی دولت، در راستای انجام سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه‌های دولت تدبیر و امید و به منظور حمایت از طرح‌های دانش بنیان، کارآفرینی، خوشه‌های تولید و توزیع، زنجیره و شبکه‌های تولید و طرح‌های پشتیبان توانسته با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه در سرفصل‌های خانگی، خوداشتغالی، پشتیبان و کارفرمایی فرصت‌های شغلی جدید و پایداری برای جوانان مستعد و فارغ‌التحصیل این استان ایجاد کند.


مرتضی شهبازی یکی از روش‌های نوین و کاربردی اعطای تسهیلات این صندوق را برمبنای محصولات بازار محور با تلفیق مدل‌های منبع گرا و بازار گرا در قالب خوشه‌ها، زنجیره تأمین، پشتیبان و برند عنوان کرد و افزود: در هر حوزه به نوعی با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه بستر مناسبی برای پیاده سازی طرح‌ها فراهم شده که ضمن زمینه‌سازی برای پایداری مشاغل ایجاد شده، موجب افزایش تعداد بیشتر فرصت‌های شغلی به صورت مستقیم و غیر مستقیم نیز می‌شود .


وی خاطر نشان کرد: صندوق کارآفرینی امید با وجود منابع مالی محدود، توانسته است عملکرد چشمگیری در حمایت از کسب و کارهای خرد و کوچک به ویژه در طرح‌های روستا محور داشته باشد.


شهبازی اظهار داشت: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون ۲۲ هزار و ۵۲۰ فقره تسهیلات به میزان سه هزار میلیارد ریال در قالب تسهیلات اشتغال، ازدواج، ضروری و طرح سپرده‌های مردمی توسط صندوق شهرستان‌های استان پرداخت شده است.


مدیر صندوق کارآفرینی امید استان گیلان ادامه داد: همچنین طی همین مدت یکهزار و ۵۹۵ فقره تسهیلات اشتغال روستایی به مبلغ یکهزار و ۶۷ میلیارد ریال از محل اعتبار مشارکت صندوق توسعه ملی پرداخت شده است.


شهبازی در ادامه با اشاره به استراتژی طرح روستای بدون بیکار اظهار داشت: یکی از طرح‌های دولت برای حمایت از روستاییان و اشتغالزایی این قشر در راستای توانمندسازی و مشارکت‌پذیری جامعه محلی و به منظور ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد خانوارهای روستایی، طرح روستای بدون بیکار بود که در این بخش هم دولت مشوق‌های مالی مناسبی در استان گیلان در قالب تسهیلات ارزان قیمت اعطا کرد.


وی به نمونه هایی از اجرای این طرح در گیلان اشاره کرد و افزود: اجرای طرح روستای بدون بیکار اسطلخ جان شهرستان رودبار با محوریت طرح‌های گردشگری و تولیدی از جمله بوم‌گردی، رستوران سنتی، قالیبافی، تولیدی پوشاک، پرورش گل و گیاه، دامداری و پرورش طیور بود که با اعتبار ۳۹ میلیارد ریال و اشتغال پیش بینی شده بود ۱۲۷ نفر که امسال افتتاح شد.


مدیر صندوق کارافرینی امید گیلان گفت: همچنین طرح روستای بدون بیکار دهنه سرشیجان خمام شهرستان رشت (روستای نمونه گردشگری) با محوریت طرح های گردشگری و کشاورزی همچون رستوران سنتی و آلاچیق درختی، سایت پرنده نگری، رستوران قصر شیشه ای، صنایع دستی، بوم گردی، تالاب گردی، دامداری، پرورش شترمرغ، پرورش طیور و ... که به عنوان پایلوت از طریق ویدیو کنفرانس توسط دکتر روحانی رییس جمهور و با اعتبار پیش‌بینی شده ۳۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و ایجاد اشتغال ۱۷۸ نفر در گیلان به بهره برداری رسیده است.


وی تصریح کرد: اجرای طرح روستای بدون بیکار چوکام شهرستان رشت با محوریت طرح‌های گردشگری و صنعتی از قبیل تولیدی پوشاک، تولیدی فرش دستباف، رستوران سنتی، زمین چمن مصنوعی، دامداری، پرورش طیور با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال و اشتغال ۵۰ نفر و اجرای طرح روستای بدون بیکار حلیمه جان شهرستان رودبار نیز با محوریت طرحهای گردشگری، دامداری و پرورش طیور با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال و اشتغال پیش بینی شده ۵۰ نفر از دیگر نمونه‌های اجرای این طرح در استان گیلان است.


شهبازی همچنین روستاهای عنبران آستارا، لسکوکلایه، کرف محله املش، گلشن بندر انزلی، کیشون بن تالش، سقالکسار و گلسرک رشت و دیورش رودبار را از جمله روستاهای مصوب شده در دست اقدام در قالب طرح روستای بدون بیکار عنوان کرد.


وی تصریح کرد: تاکنون، تعداد ۶۱ فقره تسهیلات به مبلغ ۴۰ میلیارد ریال نیز از صندوق خرد محلی با همکاری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، سازمان بسیج مستضعفین و سازمان بهزیستی استان نیز با اولویت زنان سرپرست خانوار تسهیلات پرداخت شد تا بسترهای لازم برای فعال سازی جامعه محلی و ایجاد اشتغال فراهم شود.


استاندار گیلان اسفندماه سال گذشته در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری شورای برنامه ریزی و توسعه استان جایگاه گیلان در پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری را رتبه پنجم کشوری عنوان کرده و گفته بود از منابع اشتغال این استان ۳۹۱ میلیارد تومان معادل ۹۸ درصد اعتبارات جذب و پرداخت شده است.


انتهای پیام/۴۱۲۹/ر



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب