شاخص توسعه کشور توجه به مقوله پژوهش و تحقیق است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، احد جمالی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی قم، اقتصاد دانشبنیان را تنها راه برون رفت از اقتصاد تک محصولی دانست و نقش دانشگاهها را در این عرصه مهم برشمرد و اظهار کرد: کشور هایی که میخواهند از اقتصادهای تک محصولی نجات پیداکنند قطعا باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنند و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و اتکا صرف به اقتصاد نفت در آینده مشکلات عدیده ای را برای نحوه اداره اقتصاد کشور بوجود می آورد و با توجه به تاکید مقام معظم رهبری این امر از طریق دانشگاهیان امکان پذیر است .
معاون استانداری قم با تاکید بر استفاده از بودجه پژوهش دستگاههای اجرایی در امر پژوهش و تحقیق گفت: بر اساس قانون 5/1 درصد از بودجه دستگاههای اجرایی باید در راستای مسائل پژوهش هزینه شود که متاسفانه این امر از سوی سازمان ها به نحوی به فراموشی سپرده شده است .
وی بودجه پژوهشی رژیم صهیونیستی را 300 برابر، ترکیه 45 برابر و عربستان و امارات را 17 برابر کشورمان دانست و ابراز امیدواری کرد که در بودجه سال آینده به این امر توجه بیشتری میشود .
جمالی استان قم را به خاطر وجود مراجع عظام تقلید و حوزههای علمیه و مراکز فرهنگی و دانشگاهی پیشرو در عرصه تحقیق و پژوهش دانست و گفت: استان قم باید بخاطر وجود انسانهای فرهیخته حوزوی و دانشگاهی که در عرصه های علمی و بین المللی دارای ظرفیت بسیار بالایی هستند از نظر سطح پژوهش در رتبه قابل قبولی قرار گیرد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی قم نیز با تبریک اعیاد ماه ربیع الاول و گرامیداشت هفته پژوهش و وحدت حوزه و دانشگاه،درباره تاریخچه و وضعیت فعلی واحد قم گفت: با توجه به جذب بیش از 70 رشته در مقاطع مختلف کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در طول سال گذشته کوشیده ایم در راستای گسترش رشتهها هدف گذاری موثری داشته باشیم و نسبت به جذب دانشجو در رشته های فنی مهندسی و علوم پایه اقدام کنیم .
دکتر محمدسالار کسرائی توجه به کیفیت را از مهمترین اولویتهای دانشگاه دانست و افزود: بعد از برطرف ساختن مشکلات کمی برآنیم آموزش و پژوهش را از نظر کیفیت ارتقا دهیم که این امر برای اینکه در سطح تحصیلات تکمیلی دانشجویان بیشتری را جذب کردهایم دارای اهمیت بیشتری است و محقق شدن آن با همیاری و کمک تمامی اساتید و کارکنان امکان پذیر خواهد بود .
دبیر هیات امناء استان قم قرار گرفتن مجموعه دانشگاهی را در رتبهبندی دانشگاههای ایران و جهان از نظر پژوهش و آموزش مهم دانست و گفت: شاخص های رده بندی از قبیل تعداد مقالات، کیفیت دانشکدهها، سرانه هیات علمی و شرکت در کنفرانسهای علمی را میتوان از جمله شاخصهای سنجش اعتبار علمی دانشگاهی دانست .
رییس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در واحد قم نیز شناخت انسان را در فرهنگهای مختلف مورد توجه قرار داد و گفت: بین شناخت انسان و تعبیری که از انسان در هر فرهنگی وجود دارد حتما رابطه ای وجود دارد و علوم و فنون برای این است که انسانها و جوامع خوب زندگی کنند و رنجهایشان را برطرف سازند و به خوشبختی و سعادت برسند بنابر این هر تعریفی که از انسان داشته باشیم این علوم ابزاری است که انسان را به خوشبختی و رفاه و سعادت میرساند.
حجت الاسلام حسین رحیمیان موحد آمیخته شدن علوم و فرهنگ دینی را مکمل هم دانست و افزود: در حقیقت علوم دانشگاهی و فرهنگ دینی تدبیر، دستور العمل و راه و رسم چگونه زیستن را به بشر می آموزد و نقص در هر کدام در پیشرفت و رسیدن انسان به کمال نقص ایجاد می کند.
وی وحدت حوزه و دانشگاه را لازم و ملزوم هم دانست و گفت: دانشگاهها بخاطر ساختار آموزشی خود و ارائه پایان نامه ها، انجام کار پژوهش و نگارش مقاله که در سطح تحصیلات تکمیلی امری اجتناب ناپذیر است که این امر نیز در حوزه های علمیه درباره تحقیقی بودن رسالهها و کمیت آنها نکته مثبتی است که می توان در تعامل و وحدت حوزه و دانشگاه موثر باشد.
در ادامه معاون پژوهش و فناوری واحد قم پژوهش را بر اساس تولید علم و فناوری و حل مسائل و توسعه ناب دانست و بیان کرد: ما معتقدیم که اساس تولید علم، فناوری و حل مسائل و توسعه ناب که همان رفاه و عدالت است را از طریق پژوهش و تحقیق میتوان ایجاد کرد و بخش عمده ای از تولید علم در دانشگاهها اتفاق میافتد.
دکتر نادر منیرپور از جمله اقدامات انجام شده در طول یکسال گذشته در حوزه معاونت پژوهش و فناوری واحد قم را اصلاح ساختار آن برشمرد و افزود:از جمله کارهای انجام شده در حوزه معاونت پژوهش و فناوری واحد قم را میتوان بهینه سازی چارت سازمان، ارتقای نیروی انسانی بر اساس شایسته سالاری و توسعه فرهنگ کار، تشکیل شورای پژوهش با معیار حضور پژوهشگران برتر سالهای گذشته برای عضویت در این شورا، اخذ مجوز شرکتهای دانشبنیان و مرکز رشد واحد های فناور، راهاندازی شبکه آزمایشگاهی ساها، تشکیل شورای تحصیلات تکمیلی دانشکدهها، فعال شدن بخش پژوهانه، فعال کردن کارگاههای رشتههای جدیدالتاسیس و دریافت درجه علمی پژوهشی برای مجلات فعال دانشگاه، پرداخت حقالزحمه استادان د راهنما و مشاور پایاننامهها در جلسات دفاع و .... نام برد.
در پایان این جلسه از موسس دانشگاه آزاد اسلامی قم دکتر غلامرضا باهر، رییس سابق واحد دکتر محمد حسین ایراندوست و از پژوهشگران برتر هیات علمی، دانشجویان و کارکنان نمونه حوزه معاونت پژوهش با اهدا لوح، تجلیل و قدردانی شد .
انتهای پیام/