امیدوارم حدادی به المپیک برسد اما بعید است/ مربیان بیکیفیت خارجی از دوره گذشته در فدراسیون باب شد/ در بازیهای آسیایی هم شانس مدال نداریم
تیمور غیاثی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، در مورد فیلم توضیحات پزشک احسان حدادی و احتمال از دست دادن المپیک توسط این ملیپوش پرتاب دیسک کشورمان گفت: متأسفانه با توجه به صحبتهایی که پزشک حدادی عنوان کرده است، من فکر میکنم او المپیک را از دست میدهد. متأسفانه او مدتهاست که با کمردرد درگیر است و یک مصدومیت کهنه دارد. بیرونزدگی دیسک کمر برای یک ورزشکار پرتاب دیسک مصدومیت سختی به حساب میآید. چرخشهایی که او در هنگام پرتاب دیسک داشته باعث به وجود آمدن چنین عارضهای شده است. با توجه به اینکه یک ماه و اندی تا برگزاری المپیک زمان باقی نمانده است، بعید میدانم او بتواند با توجه به این مصدومیت در این رقابتها حضور داشته باشد.
وی افزود: احسان برای دوومیدانی ایران زحمت بسیار زیادی کشید. او پرافتخارترین ورزشکار دوومیدانی ایران است. در سال ۲۰۱۲ موفق به کسب مدال نقره المپیک شد. در مسابقات جهانی سومی را به دست آورد و در آسیا هم چهار مدال طلا به گردن آویخت. زحمت زیادی برای حضور موفق در المپیک توکیو کشید اما متأسفانه مصدومیت او را درگیر کرد. صدمه و آسیب برای همه ورزشکاران پیش میآید اما باید در درمان آن زود اقدام کنند تا در این شرایط حساس آنها را گرفتار نکند. من امیدوارم که احسان حدادی هر چه سریعتر بتواند بهبودی خود را به دست آورد. او قرار است به ایران آمده و تحت مداوا قرار بگیرد.
کارشناس دوومیدانی کشورمان با اشاره به وضعیت این رشته در ایران اظهار کرد: متأسفانه دوومیدانی در این چند سال اخیر حال و روز خوشی ندارد و تمام این مسائل هم به سوء مدیریت در گذشته برمیگردد. خیلی از ورزشکاران ما تنها به دنبال حضور در کشورهای خارجی و داشتن مربیان خارجی هستند در حالی که ما مربیان خوبی در ایران داریم که میتوانند یک ورزشکار را برای مسابقات مهم آماده کنند و به مدال هم برسند. الان ورزشکاری مثل تفتیان مدتهاست که در فرانسه حضور دارد، در حالی که این کشور دونده سرعت ندارد و من نمیدانم چرا او باید تمرینات خودش را در کشور فرانسه پیگیری کند؟ متأسفانه در مسابقاتی که همین چند وقت اخیر برگزار شد، او رکوردهای ضعیفی را هم ثبت کرد. من حتی میتوانم به جرئت بگویم تفتیان با توجه به رکوردهایی که ثبت کرده حتی شانس مدالآوری در بازیهای آسیایی را هم ندارد، به این خاطر که در آسیا دوندههای سرعت بسیار خوبی داریم که تفتیان به گرد پای آنها هم نمیرسد.
غیاثی عنوان کرد: متأسفانه در سالهای گذشته هیچ پشتوانهسازی در دوومیدانی صورت نگرفت. به هر حال دیر یا زود قهرمانان دوومیدانی از جمله حدادی از این ورزش خداحافظی میکردند اما متأسفانه ما نتوانستیم در این سالها جایگزینی برای این ورزشکار تربیت کنیم. در حال حاضر حسین رسولی یکی از ورزشکاران پرتاب دیسک ماست که مربی بلاروسی دارد. من به هیچ عنوان با حضور یک مربی بلاروسی در ایران موافق نیستم به این خاطر که او از شرایط اقلیمی و آب و هوایی کشور ما اطلاعی ندارد. از طرف دیگر این مربی ماهیانه ۵۰۰ دلار از فدراسیون دوومیدانی میگیرد. دستمزد مربیان درجه سه و چهار اروپایی هم بالای ۲ تا ۳ هزار دلار است، آنوقت چطور این مربی با ۵۰۰ دلار از کشور بلاروس به ایران آمده است، این نشان میدهد که سطح این مربی تا چه اندازه است. در این مدتی هم که با رسولی کار کرده، چه تغییری در رکوردهای او به وجود آمده است؟
وی تأکید کرد: در حالی که اگر همین مبلغ را به مربیان ایرانی میدادیم بدون شک خیلی بهتر از مربیان خارجی کار میکردند به این خاطر که آنها به کشورشان عرق دارند و برای موفقیت ایران و دوومیدانی تلاش میکنند. در دوره گذشته از فدراسیون قبل خواستم مربیان ایرانی را به کار بگیرند، اما متأسفانه رئیس سابق فدراسیون بحث مربیان بیکیفیت خارجی را در دوومیدانی باب کرد. نتیجه آن هم این شده که دوومیدانی چنین حال و روزی پیدا کرده است. با توجه به شرایط فعلی به میدان المپیک و همچنین بازیهای آسیایی در سال آینده امیدوار نیستم. اگر احسان مداوا شود شاید در بازیهای آسیایی مدال طلا بگیرد اما در غیر این صورت دیگر دوومیدانیکاران شانسی ندارند.
غیاثی گفت: متأسفانه در ورزش ایران در کنار مسئولان و متولیان امر افراد کارکشته و باتجربه به عنوان مشاور فنی حضور ندارد. در کمیته ملی المپیک یا وزارت ورزش ما چند مشاور فنی متخصص داریم که برای بهتر شدن وضعیت دوومیدانی به مسئولان مشاوره دهند؟ نتیجه این میشود که هر رئیس فدراسیونی بر اساس میلی شخصی خود و بدون توجه به مسائل فنی و کارشناسی شده تصمیم میگیرد. البته جای امیدواری دارد که رئیس فدراسیون فعلی فردی از خانواده دوومیدانی است و برای رسیدن دوومیدانی به جایگاه واقعیاش تلاش بسیار زیادی میکند. من در جریان قرار گرفتم که فدراسیون دوومیدانی از طریق اسپانسر برای استانها تجهیزات دوومیدانی در نظر گرفته است. این یک حرکت رو به جلو و اتفاقی مثبت است. امیدوارم که بر اساس کار کارشناسی شده و تخصص هر استانی به آنها تجهیزات داده شود.
کارشناس دوومیدانی کشورمان عنوان کرد: متأسفانه در سالهای گذشته پشتوانهسازی در دوومیدانی صورت نگرفت. احسان حدادی در سال ۲۰۱۲ موفق به کسب مدال نقره شد. از آن سال تا به الان ۹ سال میگذرد اما نتوانستیم حتی یک نفر را جایگزین او کنیم. قطعاً احسان هم دوست نداشت در چنین شرایطی قرار بگیرد. او حتی به وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک قول کسب مدال داده بود که البته نباید این کار را میکرد چرا که الان همه از او توقع مدال دارند. کسی که مصدومیت کهنهای دارد، باید این موضوع را زودتر مطرح میکرد. ضمن اینکه فدراسیون دوومیدانی در این سالها تنها پشت تکستارهای مثل احسان حدادی پنهان شده بود تا ظاهر قضیه را حفظ کند اما در مقابل کار اصولی انجام نشد که الان شرایط به این صورت شده است. ما در المپیک لندن و ریو ۱۰ سهمیه داشتیم اما الان این تعداد بسیار کاهش یافته است. تمام این مسائل به خاطر مدیریت غلط در دوره گذشته رخ داده است. امیدوارم با شرایط جدیدی که در فدراسیون دوومیدانی به وجود آمده، بتوانیم از این رخوت بیرون آمده و دوومیدانی به روزهای اوج خود برگردد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/