دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1400 - 12:04
گزارش آنا؛

نتانیاهو بحران بی‌اعتمادی در میان رأی‌دهندگان اسرائیلی را تشدید کرد

زلزله سیاسی در سرزمین‌های اشغالیدر طول ۱۲ سالی که نتانیاهو بر مسند قدرت در تل‌آویو نشسته بود، آن‌چنان فساد اداری و سیاسی در ساختار رژیم صهیونیستی آشکار شده است که رأی‌دهندگان دیگر به کسی اعتماد نمی‌کنند.
کد خبر : 585336
نتانیاهو

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، نفتالی بنت، رهبر حزب راست‌گرای یمینا در یک سخنرانی که از یک شبکه پربیننده تلویزیونی پخش می‌شد، تأکید کرد که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر هیچ امکانی برای تشکیل یک دولت جناح راستی ندارد زیرا وی (بنت) در حال تشکیل دولت با یائیر لپید رهبر حزب یش عتید است.


بنت ادامه داد که تنها گزینه‌های ممکن رفتن به دور پنجم انتخابات و یا تشکیل دولت با احزاب مخالف نتانیاهو است. البته استدلال بنت از انتخابات را می‌توان یک فاجعه برای ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی در نظر گرفت زیرا به قول خود بنت اسرائیل در دو سال و نیم سرگیجه سیاسی به سر می‌برد. وی می‌افزاید که وزیران دولت هیچ اختیاری در اداره امور ندارند و نخست‌وزیر هم تنها کارش پراکندن نفاق و نفرت است. بنت روزگار امروز اسرائیل را با دو هزار سال پیش مقایسه کرد و نفرت و تفرقه میان اسرائیلی‌ها را برابر با آن دوره تاریخی دانست.


نتانیاهو بحران بی‌اعتمادی در میان رأی‌دهندگان اسرائیلی را تشدید کرد
تظاهرات علیه نتانیاهو در تل‌آویو


وخیم‌ترین اوضاع سیاسی رژیم صهیونیستی از زمان تاسیس


وی بحران قدرت در اسرائیل را در کل جهان بی‌سابقه دانست و هشدار داد در صورت ادامه این روند همه رشته‌های آنان در طول ۷۰ سال گذشته پنبه خواهند شد. بنت که رهبری یک حزب راست‌گرا را بر عهده دارد همچنین گفته است که تشکیل یک دولت جناح راستی با حضور شخصی مانند نتانیاهو و سنگ‌اندازی بلوک تغییر در این مسیر از پایه دروغ است زیرا کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) از سال ۲۰۱۹ تابه‌حال چهار انتخابات برگزار کرده است اما راست‌گراها نتوانستند به ائتلاف لازم برای تشکیل دولت برسند. بنت همچنین مدعی شد: نتانیاهو می‌کوشد کل اردوی ملی را تصرف کند، کل دولت را تصرف کند و تبدیل به قلعهٔ ماسادای شخصی خود بکند.



بسیاری از تحلیلگران سیاسی معتقدند در میان رهبران احزاب سیاسی رژیم صهیونیستی نه کار حرفه‌ای دیده می‌شود نه صداقت



گفتی است که بنت و لپید اختلاف‌نظرهایی هم دارند، اما فعلاً هر دو قاطعانه بر این باورند که برای اعمال اصلاحات و نجات رژیم صهیونیستی از سقوط کامل باید متحد شوند و نتانیاهو را پس از ۱۲ سال حکمرانی برای همیشه کنار بزنند. در این میان و در واکنش به اظهارات رهبر حزب یمینا، نتانیاهو مدعی شد بنت دست به بزرگ‌ترین کلاه‌برداری قرن زده و ادعا کرد هنوز آن‌قدر توان سیاسی دارد تا اقدامات وی را خنثی کند.




بیشتر بخوانید:


توافق دو حزب رقیب برای عبور از نتانیاهو


انتقاد شدید از نتانیاهو در پی شکست از مقاومت




نتانیاهو که شدیداً احساس خطر کرده است یک طرح که می‌تواند سقوطش را به تعویق بیندازد هم ارائه داده است. در این طرح، دولتی تشکیل خواهد شد که گیدعون سعر، رهبر حزب تازه تأسیس امید نو نخست‌وزیر دور اول آن می‌شود، و پس از او نتانیاهو و سپس بنت صدارت را به عهده می‌گیرند. سعر به‌محض مطلع شدن از این طرح پیشنهاد ایجاد چنین دولتی را رد کرد.


نتانیاهو بارها نفتالی بنت رقیب جناح راستی خود را به فریب اذهان عمومی متهم کرده است. وی صراحتاً گفته است: بنت رأی‌دهندگان را فریب داده و واقعیت سیاسی را در پردهٔ دروغ پوشانده است. بنت تنها می‌خواهد نخست‌وزیر بشود.


نتانیاهو اتحاد بنت و لپید را غیرممکن دانسته و مدعی شده است که نمایندگان کنست به وی قول داده‌اند به‌محض آنکه مهلت مأموریت یائیر لپید در روز چهارشنبه به پایان رسد، برای تشکیل دولت به بلوک جناح راستی مذهبی نتانیاهو خواهند پیوست.


مردم در سرزمین‌های اشغالی واقعاً در سرگیجه سیاسی به سر می‌برند. این ۱۲ سالی که نتانیاهو بر مسند قدرت در تل‌آویو نشسته بود، آن‌چنان فساد اداری و سیاسی در ساختار رژیم صهیونیستی آشکار شده است که رأی‌دهندگان دیگر به کسی اعتماد نمی‌کنند.


بنت که مانند نتانیاهو از جناح راست است نتانیاهو را فاسد و منافق می‌داند و نتانیاهو هم با اشاره به تعهد امضاشدهٔ‌ بنت درست پیش از انتخابات ۲۳ مارس، که گفته بود اجازه نخواهد داد لپید به نخست‌وزیری برسد - حتی به شکل دوره‌ای - بنت را به بزرگ‌ترین کلاه‌برداری قرن متهم می‌کند. نتانیاهو خطاب به بنت گفته است: اگر می‌دانستند در ذهن تو چه می‌گذرد حتی یک نفر هم به تو رأی نمی‌داد. نتانیاهو می‌گوید قبل از انتخابات، بنت تعهد عدم همکاری با لپید داد و در حال حاضر با یک تغییر موضع ۱۸۰ درجه‌ای می‌گوید که با وی در بلوک تغییر متحد خواهد شد.


بسیاری از تحلیلگرانی که تحولات سیاسی در ساختار رژیم صهیونیستی را رصد می‌کنند معتقدند در میان رهبران احزاب سیاسی این رژیم نه کار حرفه‌ای دیده می‌شود نه صداقت.


این در حالی است که بنت به‌سادگی و بلافاصله پس از انتخابات چهره عوض کرد و کوشید به هر قیمتی نخست‌وزیر شود و سپس در طول جنگ اخیر علیه مردم غزه، دوباره چهره عوض کرد و گفت مسئلهٔ دولت جناح چپ منتفی است. می‌بینیم که بنت هیچ‌یک از اصول حزبی را رعایت نمی‌کند و برنامه درازمدت ندارد. این امر فقط مختص به وی نیست. انگار که احزاب در ساختار سیاسی اسرائیل دیگر نمی‌توانند کار درازمدت انجام بدهند و فقط منتظرند ببینند که طرف مقابل، حال از جبهه خودشان باشد یا جبهه مخالف یا حتی مقاومت فلسطین چه حرکتی می‌کند تا بر اساس آن مهره‌های خود بچینند.


حال که بنت رسماً اعلام کرده که به دولت ائتلافی لپید می‌پیوندد خواهد توانست به مدت دو سال نخست‌وزیر بشود و بعدازآن تا پایان دوره چهارساله این مقام را در اختیار خواهد گرفت. اغلب اعضای حزب یمینا هم از پیوستن بنت به دولت ائتلافی بدون حضور لیکود، حزب نتانیاهو، حمایت کرده‌اند.


تأثیر مستقیم شکست در جنگ اخیر غزه بر سقوط راست‌گرایان افراطی در تل‌آویو


اگر توافق جدید بین بنت و لپید اجرایی شود، نتانیاهو بعد از ۱۲ سال از قدرت کنار خواهد رفت و سیطره او بر فضای سیاسی اسرائیل به پایان خواهد رسید زیرا بعد از انتخابات ماه مارس، نتانیاهو مسئول تشکیل دولت شد اما نتوانست در مهلت ۲۸ روزه برای ائتلاف با بقیه احزاب به توافق برسد. به همین دلیل بود که لپید، رهبر مخالفان در کنست مسئول تشکیل دولت شد تا رضایت احزاب دیگر برای کسب ۶۱ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست را کسب کند. لپید در این میان به سراغ بنت رفت که سابقاً وزیر جنگ و از سیاستمداران راست‌گرای افراطی هم بود و ائتلاف با وی می‌توانست که به لپید در تشکیل کابینه کمک کند.



نظرسنجی‌های جدید در فلسطین اشغالی نشان داده است که در پی شکست اخیر اسرائیل در برابر گروه‌های مقاومت فلسطین حمایت‌ها از احزاب اپوزیسیون در ساختار رِژیم صهیونیستی بیشتر شده است



تشکیل این ائتلاف و در نهایت کابینه جدید به موافقت نفتالی بنت، وزیر جنگ سابق و سیاستمدار راست افراطی بستگی داشت. نتانیاهو، نخست‌وزیر و رهبر حزب راست‌گرای لیکود، پیش‌ازاین درباره ائتلاف با احزاب چپ هشدار داده و به بنت و همین‌طور گیدعون سعر، سیاستمدار راست‌گرای دیگر و رهبر حزب تازه ‌تأسیس امید نو پیشنهاد نخست‌وزیری چرخشی را ارائه کرده بود اما رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که سعر، هم‌حزبی قبلی نتانیاهو در لیکود، این پیشنهاد را رد کرده است. به‌این‌ترتیب آخرین تلاش‌های نتانیاهو برای ماندن در قدرت بی‌نتیجه ماند.


شایان‌ذکر است که ماهیت اشغالگر رژیم صهیونیستی با روی کار آمدن یک دولت چپ‌گرا یا میانه‌رو تغییر نمی‌کند اما نکته مثبت آن این است که شکاف میان احزاب سیاسی در این رژیم را وقتی در کنار اتحاد در جبهه مقاومت فلسطین قرار بدهیم نتیجه بسیار خوب خواهد بود.


نتانیاهو بحران بی‌اعتمادی در میان رأی‌دهندگان اسرائیلی را تشدید کرد
عدم موفقیت سپر موشکی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی در دفع حمله راکتی مقاومت


گفتنی است که فوزی برهوم، سخنگوی جنبش حماس در خصوص تحولات سیاسی در تل‌آویو گفته است: ما به هیچ‌یک از متغیرهای داخل رژیم صهیونیستی تکیه نمی‌کنیم، چون تمامی آن‌ها حاصل طرح صهیونیستی و اشغالگری است که هدف آن تحکیم پایه‌های این رژیم به زیان حق‌وحقوق فلسطینی‌هاست؛ بنابراین تغییری در روند مبارزات ملت فلسطین تا بیرون راندن اشغالگران از این سرزمین ایجاد نخواهد شد.


در این میان و در راستای گسترش نارضایتی مردم در اراضی اشغالی تعداد زیادی از ساکنان تل‌آویو بار دیگر برای اعتراض به عملکرد بد و فساد نتانیاهو و حمایت از احزاب مخالف، به خیابان‌ها آمدند.


اعضای جنبش پرچم سیاه که طی چند ماه گذشته در شامگاه شنبه‌ها تظاهرات و تجمع‌های ضد نتانیاهو برگزار می‌کردند، این بار برای اعلام حمایت از تشکیل کابینه توسط ائتلاف احزاب اپوزیسیون تجمع کردند. بر اساس این گزارش، افراد بعد از انتشار خبری مبنی توافق لپید با بنت و سعر برای تشکیل کابینه‌ای بدون نتانیاهو ابراز خوشحالی کردند.


نظرسنجی‌های جدید در فلسطین اشغالی نشان داده در پی شکست کابینه کنونی تل‌آویو در برابر گروه‌های مقاومت فلسطینی و اعلام آتش‌بس یک‌جانبه با نوار غزه، حمایت‌ها از احزاب اپوزیسیون بیشتر شده است.


انتهای پیام/۴۱۵۵/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب