توربینهای بادی شناور؛ راهحلی برای مشکلات حوزه انرژی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اورگ، توربینهای بادی دریایی ایده بسیار خوبی برای تولید انرژی است. وقتی مزارع بادی در دریا ساخته میشوند، دیگر مزاحمتی برای مردم ندارند و همچنین میتوانند کارایی بیشتری داشته باشند، زیرا مسیر باد توسط کوهها، ساختمانها یا جنگلها مسدود نمیشود. بااینحال، همواره چالش پایه توربینها و عمق دریا بر سر راه مهندسان بوده است.
در حال حاضر توربینهای بادی فقط در مناطقی میتوانند ساخته شوند که عمق دریا بیش از ۶۰ متر نباشد و ساخت آنها در آبهای عمیقتر امکانپذیر نیست. توربینهای بادی دریایی میتوانند بسیار بزرگتر باشند زیرا اجزای آنها نیازی به حملونقل در جادههای باریک ندارند. همچنین، وزش باد در دریای آزاد بسیار شدیدتر است که منجر به تولید کارآمدتر انرژی میشود. اما شرکت جنرال الکتریک ایده خاصی در سر دارد و برای ساخت توربینهای بادی شناور عظیم با شرکت مهندسی دریایی «Glosten» همکاری میکند. این ایده مفهوم جدیدی نیست، اما آنچه این پروژه را منحصربهفرد میکند اندازه توربینها است؛ آنها در مورد سازهای که ۲۶۰ متر ارتفاع دارد فکر میکنند. و البته شناور کردن آن کار آسانی نیست.
جنرال الکتریک قصد دارد کنترلهای بهینهشدهای را طراحی کند که بتواند توربینهای فراساحلی آینده را ۳۵ درصد سبکتر کند. این امر به شناورسازی آنها کمک میکند و همچنین ساخت این سازهها را از پیچیدگی کمتری برخوردار میکند. نتیجه نهایی یک توربین ۱۲ مگاواتی شناور است که به لطف فناوری «سکوی پایه کششی» پایدار باقی میماند. این توربینها میتوانند در مناطقی ساخته شوند که عمق آنها بیش از ۶۰ متر باشد. این امر بهطور قابلتوجهی پتانسیل تولید انرژی بادی در دریا را گسترش میدهد.
جنرال الکتریک تخمین میزند که پتانسیل منابع بادی دریایی ایالاتمتحده میتواند به بیش از ۷ هزار تراوات ساعت (TWhs) در سال افزایش یابد. این تقریباً دو برابر کل مصرف سالانه انرژی ایالاتمتحده یعنی ۴ هزار تراوات ساعت است. و البته این فناوری میتواند در بسیاری از مناطق جهان استفاده شود.
انتهای پیام/۴۱۱۲/
انتهای پیام/