دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 ارديبهشت 1400 - 16:04
با تلاش مهندسان صورت گرفت؛

افزایش کارایی مزارع تولید انرژی پاک با طراحی نسل جدید توربین‌های بادی

مطالعات دانشمندان نشان داده است توربین‌های عمودی نسل جدید نسبت به توربین‌های بادی قدیمی کارایی و بازدهی بیشتری دارند.
کد خبر : 577902
توربین بادی

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مهندسان برای افزایش کارایی مزارع تولید انرژی‌های پاک در تلاش هستند تا توربین‌های عمودی جدید را جایگزین توربین‌های بادی قدیمی کنند. بررسی‌ها حاکی از آن است که در این مزارع هنگام وزش باد توربین‌هایی که در قسمت جلویی قرار دارند بیشتری میزان انرژی الکتریکی را تولید کرده و به دلیل ایجاد تلاطم هوایی کارایی توربین‌های انتهایی کاهش می‌یابد.


باد از هر طرف انسان‌ها را احاطه کرده و استفاده از ظرفیت‌های این منبع تمام نشدنی انرژی می‌تواند زندگی را آسان‌تر کرده و از آسیب رسیدن به کره زمین نیز جلوگیری کند. اکنون در سراسر دنیا مزارع تولید انرژی الکتریکی از باد در حال گسترش هستند و کشورهای زیادی اقدام به استفاده از این روش برای تولید برق می‌کنند. هنگامی که جریان باد وارد یک مزرعه تولید انرژی پاک می‌شود، توربین‌های بادی ردیف جلویی ۲۵ الی ۳۰ انرژی جنبشی هوا را کاهش داده و همین روند تا انتهای مزرعه ادامه پیدا می‌کند. در واقع توربین‌هایی که در انتهای مزرعه قرار دارند عملاً انرژی کافی دریافت نکرده و در نتیجه کارایی آن‌ها به‌شدت افت می‌کند.


اکنون مهندسان به این نتیجه رسیده‌اند که باید توربین‌های عمودی نسل جدید را جایگزین توربین‌های قدیمی‌تر کرد و همچنین زاویه قرارگیری توربین‌ها نسبت به هم باید به نحوی باشد که کمترین تأثیر را روی بازدهی سایر دستگاه‌ها بگذارند. کارشناسان معتقدند اگر نقشه قرارگیری این توربین‌ها با درنظر گرفتن جریان باد طراحی شود، از افت بازدهی مزارع تولید انرژی تجدیدپذیر جلوگیری می‌شود. یکی از الگوهای قرارگیری توربین‌های بادی در مزارع که اخیراً مورد توجه قرار گرفته چینش زوجی است. در این مدل توربین‌ها در دسته‌های دوتایی کنار هم قرار گرفته و کمترین تأثیر را روی سایر قسمت‌های مزرعه می‌گذارند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب