دوربینهای هوشمند در پایگاههای توربین بادی بهکارگیری میشوند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اوبرگیزمو، اگرچه توربینهای بادی دستگاههای مهمی برای تولید برق از انرژی باد هستند و در مقایسه با سوختهای فسیلی آلودگی بسیار کمتری را تولید میکنند ولی این دستگاههای غولپیکر آسیبهایی را نیز به محیط زیست وارد میکنند.
از جمله صدمههایی که توربینهای بادی به محیط زیست وارد میکنند، برخورد پرندگان با پرههای در حال چرخش این دستگاههاست. اگرچه آمار رسمی از میزان این تلفات وجود ندارد ولی سالانه هزاران پرنده در این گونه حوادث جان خود را از دست میدهند. مدتی است مهندسان با نصب دوربینهایی مخصوص روی پرههای توربین بادی امنیت بیشتری را برای پرندگان مهیا کردهاند. نحوه کار این دوربینها به گونهای است که وقتی پرنده یا دستهای از پرندگان به سمت توربینها حرکت میکنند این دوربینها بهسرعت آنها را شناسایی کرده و شدت چرخش توربین را کاهش میدهد.
بررسیهای میدانی نشان میدهد پس از نصب این دوربینهای هوشمند روی پرههای توربینهای بادی آمار کشته شدن 7.5 عقاب در سال به 2.5 عدد از این پرنده رسیده است. برخی از کارشناسان استفاده از دوربینهای هوشمند را مفید دانسته و گفتند باید برای کاهش تلفات پرندگان در محل قرارگیری توربینهای بادی فکر اساسی کرد. دوربینهای هوشمند باید در کنار حسگرهای مخصوصی پرندگان را از چند کیلومتر پیش از رسیدن به توربینهای بادی تشخیص دهند تا هیچ خطری این حیوانات را تهدید نکند.
توسعهدهندگان دوربینهای هوشمند نصبشده روی توربینهای بادی اعلام کردند هزینه نصب هرکدام از این دوربینها حدوداً 150 هزار دلار است و هزینه تعمیر و نگهداری سالانه آنها نیز 8 هزار دلار تخمین زده میشود.
انتهای پیام/4144/پ
انتهای پیام/