تبعات ادامهدار شکست صهیونیستها در نبرد ۱۲ روزه
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، شورای حقوق بشر سازمان ملل به آغاز تحقیقات بینالمللی در خصوص جنایات رژیم صهیونیستی در جریان درگیری ۱۲ روزه اخیر میان این رژیم و گروههای مقاومت فلسطینی رأی مثبت داد.
مجمع شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو متشکل از ۴۷ عضو، پس از جلسه ویژهای که به درخواست سازمان همکاری اسلامی و هیئت فلسطینی برگزار شد، با ۲۴ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۱۴رای ممتنع قطعنامهای برای انجام تحقیقات در مورد سوء استفادههای روشدار در سرزمینهای اشغالی فلسطین را تصویب کرد.
نکته آنکه بحرین و سودان هم که اخیرا با رژیم صهیونیستی توافق عادیسازی روابط امضاء کردهاند نیز در میان ۲۴ کشوری هستند که به این پیشنهاد رای مثبت دادهاند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در این قطعنامه خواستار ایجاد کمیسیون تحقیق دائمی برای نظارت و گزارش در مورد نقض حقوق بشر در اراضی اشغالی، غزه، کرانه باختری اشغالی و اورشلیم شرقی است که علل اساسی تنشهای مکرر، بیثباتی و طولانی شدن منازعات از جمله تبعیض و سرکوب را بررسی کند.
در این قطعنامه همچنین تاکید شده است؛ تحقیقات باید بر شناسایی واقعیتها و جمعآوری شواهد برای اقدامات قانونی متمرکز باشد و هدف از شناسایی مجرمان برای اطمینان از پاسخگویی آنها است.
«میشل باچله» کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل هم در این خصوص گفته؛ حملات هوایی اسرائیل که بیش از ۲۰۰ شهید از جمله تعداد زیادی از غیرنظامیان بر جای گذاشته و موجب وارد آمدن خسارات سنگین به نوار غزه شده، احتمالاً از مصادیق «جنایات جنگی» است.
البته چنانچه پیشبینی میشد، این مصوبه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد موجب عصبانیت مقامات رژیم صهیونیستی شده و نتانیاهو آن را «شرم آور» توصیف کرده است. وزارت خارجه رژیم هم در واکنش به این رای اعلام کرده با تحقیقات سازمان ملل همکاری نخواهد کرد.
آنچه اما در خصوص این قطعنامه حائز اهمیت است اینکه؛ رژیم صهیونیستی که همواره در موارد گذشته با اتکاء به حمایتهای گسترده بینالمللی از مواخذه درباره جنایاتش علیه ملت فلسطین در امان بود، این بار به لطف «اتحاد میان گروههای فلسطینی»، «قدرت بازدارندگی مقاومت» و «بازیگری فعال ارکان موثر جهان اسلام»، در عین ارتکاب جنایات وحشیانه و از سر استیصال، نه تنها مجبور به اعلام آتشبس یکطرفه شد، بلکه اکنون در ظاهر هم که شده باید پاسخگوی محاکم بینالمللی باشد.
این اتفاق در عرصه بینالمللی بیش از هر چیز نشانه ضعف ساختاری رژیم صهیونیستی و هویدا شدن ابعاد جنایات نژادپرستانه آنها در فضای افکار عمومی جهان است و عملا پایان پروژههای شکست خورده «معامله قرن» و «عادیسازی روابط» را اعلام کرد.
درگیری رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطین از روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه و پس از پایان ضربالاجل مقاومت به تلآویو مبنی بر لزوم پایان تعرضها در قدس و مسجدالاقصی آغاز شد.
در این درگیری رژیم صهیونیستی با هجوم به مناطق مسکونی، زنان و کودکان فلسطینی را به خاک و خون کشید و گروههای مقاومت فلسطین در پاسخ به این جنایتها مواضع این رژیم را هدف حمله گسترده راکتی قرار دادند که سامانه گنبد آهنین در رهگیری بسیاری از آنها ناموفق عمل کرد.
گفتنی است در این درگیریها دستِکم ۲۵۳ فلسطینی از جمله ۶۶ کودک به شهادت رسیدند و بیش از ۱۹۰۰ تن دیگر زخمی شدند
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/
انتهای پیام/