امضای تفاهمنامه دانشگاه آزاد اسلامی و شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری و شرکت آب و فاضلاب این استان تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کردند.
این تفاهمنامه با حضور مسئولان دانشگاهی و شرکت آب و فاضلاب برای اجرای پروژههای تحقیقاتی مورد نیاز طرفین بهمنظور دستیابی به دانش فنی و توسعه فناوری مرتبط، ایجاد کارگروه تحقیقاتی مشترک بهمنظور تسهیل و بسترسازی برای اجرای پروژههای پژوهشی، تبادل نشریات و کتب تخصصی، برگزاری دورهها و سمینارهای مشترک تخصصی، برگزاری دورههای آموزشی کاربردی به امضای طرفین رسید.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در حاشیه جلسه امضای این تفاهمنامه گفت: ۴۰ درصد سهم آموزش عالی استان توسط دانشگاه آزاد اسلامی در سه واحد شهرکرد، فارسان و بروجن و دو پردیس اردل و لردگان با ۱۰ هزار دانشجو در مقاطع کاردانی تا دکترای تخصصی تأمین میشود.
ابراهیم رحیمی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از سال ۱۳۶۲ با ۶ رشته در مقطع کاردانی آغاز به کار کرده و توانسته در مدت ۳۸ سال ۱۲۵ رشته در مقاطع مختلف را به مجموعه خود اضافه کند.
وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در کنار آموزش و پرورش، آزمایشگاههای بسیار تخصصی دارد که در مراکز تحقیقاتی، جزء مجهزترین آزمایشگاهها در سطح کشور است و دستگاههای موجود در این آزمایشگاه را در کمتر دانشگاهی میتوان مشاهده کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد یادآور شد: مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی این دانشگاه تنها مرکزی است که بهعنوان شرکت دانشبنیان در استان چهارمحال و بختیاری فعالیت میکند.
رحیمی بیان کرد: از مزرعه ۵۳ هکتاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ۸ هکتار آن زیرکشت گیاهان دارویی است و این گیاهان به روش مدرن با حداقل آلایندهها، فلزات سنگین و کوددهی پرورش داده شدهاند.
وی در ادامه توضیح داد: کاشت گیاهان دارویی بومی استان چهارمحال و بختیاری نیستند در این مرکز انجام شده و این گیاهان بیشتر از زیستگاه اصلی خود عملکرد دارند و حدود هشت برابر اسانسدهی داشتهاند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اضافه کرد: هرم هیئت علمی این دانشگاه با وجود ۲۰ عضو استادتمام، ۲۴ عضو دانشیار، ۱۲۰ عضو استادیار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بسیار عالی است. نسبت استاد به دانشجو در واحد شهرکرد هم یک به ۴۰ و نسبت کارمند یک به ۳۸ است.
ظرفیتهای آبی چهارمحال و بختیاری متکی بر آبهای زیرزمینی است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان چهارمحال و بختیاری هم گفت: در سند توسعه استان بهدلیل شرایط آب و هوایی و آرامش استان، توسعه بر مبنای آموزش قرار گرفت تا چهارمحال و بختیاری به قطب دانشگاهی کشور تبدیل شود و توسعه از طریق جذب نیروی علمی اتفاق بیفتد.
احمدرضا محمدی افزود: برای اجرای سند توسعه چهارمحال و بختیاری، فضاهایی در اختیار دانشگاههای این استان که بهعنوان قطبهای اصلی علمی استان مطرح هستند، قرار گرفت و اعضای هیئت علمی و گروههای علمی زیادی با این طرح همراه شدند.
وی مطرح کرد: در حوزه آب و فاضلاب استان چهارمحال و بختیاری با چالش مواجه هستیم و بخشی از این چالشها عملیاتی، بخشی ایجاد منابع و ارتباط با مشتری بوده و بخشی هم نیاز به استفاده از ظرفیتهای دانشگاهها برای بهروزرسانی فعالیتها و خدمترسانی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان شهرکرد متذکر شد: تمام ظرفیتهای آبی استان چهارمحال و بختیاری متکی بر آبهای زیرزمینی است و از ظرفیت آبهای سطحی که از سیلابها روان میشود و از منابع موجود در پشت سد برای کشاورزی و شرب و صنعت استفاده نمیشود.
محمدی یادآور شد: ۱۲ دشت استان استان چهارمحال و بختیاری دچار خشکی شدهاند و فرونشست آبهای زیرزمینی به معنای آغاز مرحله بیابانزایی و برگشتناپذیر است.
وی تأکید کرد: برای از بین بردن مشکلات و چالشهای آب و فاضلاب به همکاری دانشگاهها و پشتوانه علمی در قالب طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی با سه دانشگاه مطرح استان که قطب علمی هستند، نیاز داریم که اگر استفاده از منابع زیرزمینی به منابع سطحی تغییر پیدا کند، آینده استان چهارمحال و بختیاری تضمین میشود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/4062/
انتهای پیام/