مسئولان دلسوز را در این مدت شناختم/ در دو مسابقه آخر با کتف پاره جنگیدم/ تغییر قوانین فدراسیون جهانی کاراته نهایت بیعدالتی است
ذبیحالله پورشیب در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عدم کسب سهمیه المپیک گفت: برای تیم ملی و بهخصوص سجاد گنجزاده آرزوی موفقیت در المپیک دارم و امیدوارم ملیپوشان کاراته بتوانند نتیجه بگیرند و از نام این رشته دفاع کنند. هیچ کدورتی بین من و گنجزاده نیست. ما از دوستان خوب یکدیگر هستیم و اگر توانستیم موفقیتهای زیادی کسب کنیم به این خاطر بوده که هر دو در کنار یکدیگر بودیم و به هم کمک کردیم. من همیشه به عملکرد و نتایجی که کسب میکنم فکر میکنم و به هیچ عنوان منتظر نمیمانم که دیگر ملیپوشان کاراته از جمله گنجزاده چه عملکردی داشته باشند. امیدوارم که امیر مهدیزاده هم موفق به کسب سهمیه المپیک شود. او گذشته پرافتخاری داشته و میتواند در پاریس کار را تمام کند و به سهمیه برسد.
کاپیتان تیم ملی کاراته کشورمان اظهار کرد: من در این مدت صحبت نکردم در حالی که میتوانستم در فضای مجازی که بازتاب بیشتری دارد صحبت کنم اما به احترام اصحاب رسانه که همیشه پیگیر ما بودند و حتی میتوانم به جرئت بگویم بیشتر از مسئولان ورزش به ما توجه کردند، این کار را انجام ندادم.برخی مسئولان ورزش ما را یکبارمصرف خطاب میکنند و تا زمانی که موفق به کسب مدال میشویم حال ما را میپرسند. در این مدت من مسئولان دلسوز را شناختم و خدا را شکر میکنم که تمام تلاشم را کردم، به همین خاطر همیشه سرم را بالا نگه میدارم. این سرنوشت من است و نمیتوانم دخالتی در آن داشته باشم. مسیر برای من مشخص بود و تنها باید تلاش میکردم تا به موفقیت برسم. آنچه را که در توانم بود به کار گرفتم اما مابقی آن دست سرنوشت است. همیشه شکرگذار هستم. من حتی نسبت به نفر اول رنکینگ جهان چهار تورنمنت کمتر اعزام شدم اما همیشه نشان دادم که روی تاتامی تنها جنگیدم و به فکر پیروزی بودم.
پورشیب عنوان کرد: رنکینگ دوم المپیک و نفر یک رنکینگ جهانی ۸۴- را در اختیار دارم و خوشحالم از اینکه توانستم با وجود همه چالشها و سختیها در این راه به موفقیت برسم. در دو مسابقه آخر با کتف پاره جنگیدم و هیچکس در جریان این موضوع نبود. حتی کادر فنی را هم در جریان قرار ندادم برای اینکه ناراحتی به وجود نیاید. با وجود کتف پاره حتی یک دقیقه تمرین را جا نگذاشتم. من در این راه به سختی تلاش کردم اما در مقابل خیلی مسائل را هم فهمیدم. انسانیت و عدالت همیشه باید مهم باشد و هرکسی برای اهداف خودش میجنگند و دنبال حق خودش است و این حق هرکسی هست. در این مدت خیلی از افراد سنگاندازی کردند اما من بیسروصدا تمرینات را ادامه دادم. نتیجه و عملکردم هم کاملاً مشخص است. کمیته بینالمللی المپیک بر اساس شعار برابری و عدالت که جزء منشور این کمیته است رفتار نکرد و من با وجود جایگاهم که نفر دوم رنکینگ المپیکی هستم از این کاروان عقب ماندم. این نهایت بیعدالتی است که در این مسیر شاهد آن بودم.
وی اظهار کرد: یک ورزشکار در طول یک سال میتواند با حضور در مسابقات مختلف چندین بار پرچم کشور خودش را به اهتزاز درآورد و پس از اهتزاز پرچم همه در سالن به احترام پرچم ورزشکار بلند میشوند. این مسائل نباید به راحتی فراموش شود و چنین بیرحمانه با ما ورزشکاران برخورد کنند. من برای کشورم تلاش کردم و به آن افتخار میکنم اما ورزشکاران یکبارمصرف نیستند و مسئولان ورزش باید بیشتر به ورزشکاران اهمیت بدهند. اگرچه من نتوانستم طعم حضور در المپیک را بچشم اما زندگی ادامه دارد و در همه مقاطع سعی میکنم بهترینِ خودم باشم. امیدوارم که تیم ملی ایران هم در المپیک خوب بدرخشد و از موفقیت آنها من خوشحال خواهم شد که همتیمیام نتایج خوبی کسب کرده است.
کاپیتان تیم ملی کاراته کشورمان اظهار کرد: من سهمیه المپیک را گرفتم اما با توجه به قوانین فدراسیون جهانی که متأسفانه هر سه ماه، ۶ ماه و یک سال برای مسابقات تغییر میکند، نتوانستم به المپیک راه پیدا کنم. در اوایل سال ۲۰۲۱ قوانین را اعلام کردند اما بعد از سه ماه دوباره آن را تغییر دادند که این غیرعادی است و منصفانه نیست. در هیچ رشته ورزشی قوانین تا به این اندازه برای کسب سهمیه المپیک تغییر نمیکند. من رنکینگ یک جهان در وزن خودم هستم که موفق به کسب سهمیه قارهای شدم و همچنین نفر دوم المپیک محسوب میشوم اما نتوانستم طبق همان قوانین به المپیک راه پیدا کنم در صورتی که نفر اول رنکینگ وزن من چهار تورنمنت بیشتر از من اعزام داشته است. این قوانین اصلاً عادلانه نیست، کاری هم از دست من برنمیآید. تمام تلاش من بر این بود که بتوانم در مسابقات خوب ظاهر شوم که خوشبختانه موفق هم شدم اما درنهایت اسیر قوانین فدراسیون جهانی و اتفاقات پشت پرده آن شدم.
پورشیب در پاسخ به این سؤال که علت تغییر قوانین از سوی فدراسیون جهانی را از کمیته ملی المپیک و فدراسیون پیگیری کرده است یا خیر؟ عنوان کرد: بله من این موضوع را شخصاً پیگیری کردم. البته فدراسیون کاراته و کمیته بینالمللی المپیک هیچ کاری انجام ندادهاند و همانطور که گفتم من خودم شخصاً پیگیر این موضوع بودم که چرا باید قوانین به این سرعت تغییر کند؟ شبهاتی هبه وجود آمده بود که ما هم سردرگم بودیم. با صالحیامیری رئیس کمیته المپیک و کیکاووس سعیدی دبیرکل هم صحبت کردم اما آنها گفتند طبق قوانین فدراسیون باید با فدراسیون جهانی مکاتبه کند و جوابش را به آنها بگوید.
وی گفت: من به کمیته ملی المپیک رفتم و از آنها خواستم مکاتبه کنند که چرا قوانین هر چند ماه عوض میشود و چرا به یکباره من کوالی فای شدم و سهمیه المپیک به نام من ثبت شد، اما بعد از ۱۲ ساعت به یکباره عوض شد،آیا کمیته ملی المپیک میتواند پیگیری کند؟چرا همچینی اتفاقی افتاده که بین جامعه ورزش شبهاتی بهوجود نیاید. حتی به آنها گفتم منافع ملی مهم است و عدالت باید رعایت شود و کاری به شخص ندارم، فقط سوال بپرسید و آنها باید پاسخگو باشند.اما به من گفتند طبق قوانین فدراسیون کاراته باید به فدراسیون جهانی نامه بزند و از آنها بپرسند که چرا قوانین تغییر کرده است و جواب آن را به ما اطلاع بدهند. من خودم شخصا خواستم که این کار رو انجام دهند نه اینکه آنها خودشان بخواهند پیگیر باشند بلکه من تقاضا کردم.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/