دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1400 - 14:08
با هدف تربیت نیروی متخصص صورت می‌گیرد؛

دانشکده مهارت و کارآفرینی سمای بندرعباس یک گام به جلو

تفاهم‌نامه همکاری دانشکده مهارت و کارآفرینی سمای دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس و منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس درراستای تربیت نیروی متخصص و کاردان به امضا رسید.
کد خبر : 584107
همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بندرعباس، با حضور مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس، تفاهم‌نامه همکاری با هدف استفاده بهینه از ظرفیت‌های متقابل در راستای تربیت نیروی متخصص و کاردان میان دانشکده مهارت و کارآفرینی و منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس به امضا رسید.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در این نشست که با حضور مسئولان معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس برگزار شد با تأکید بر وجود صنایع بزرگ در هرمزگان و کمبود نیروی ماهر در استان اظهار کرد: تربیت نیروی کارآزموده و متخصص و سوق‌دادن آنها برای اشتغال می‌تواند کمک قابل‌توجهی به وضعیت اشتغال در استان کند.


نزدیک‌کردن دانشگاه با صنعت نیازی ضروری است


احسان کامرانی راه‌اندازی کارگروه‌هایی درراستای نزدیک‌کردن دانشگاه با صنعت را نیازی ضروری دانست و افزود: وجود امکانات و تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی مطلوب در واحدهای دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان هرمزگان این توان را دارد تا با کمک صنایع مطالعات و تحقیقات گسترده‌ای در حوزه آموزش نیروهای ماهر انجام دهد.


دانشکده مهارت و کارآفرینی بندرعباس مجری برگزاری دوره‌های مهارت‌محور


معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس نیز در این جلسه با بیان اینکه برگزاری  دوره‌های مهارت‌آموزی در دانشگاه آزاد اسلامی به حوزه معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی سپرده شده است، بیان کرد: با توجه تغییر رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی به سمت مهارت‌آموزی و وجود ظرفیت‌های بالقوه اعم از سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، تربیت نیروی ماهر و متخصص در راستای تولید شغل و اشتغالزایی به این دانشکده محول شده است.


مرتضی باوقار اضافه کرد: سعی ما طراحی دوره‌هایی پویا و کاربردی است که بلافاصله منجر به اشتغال شده و بتواند تأثیرات مثبتی بر اکوسیستم اشتغال در سطوح مختلف به‌ویژه تربیت کارگر و تکنسین ماهر داشته باشد.


وی با اشاره به مزیت‌های پیدا و پنهان دوره‌های مهارت‌آموزی کوتاه‌مدت در بالابردن نرخ اشتغال جوانان بومی در مناطق مختلف استان از طراحی هدفمند دوره‌ها منطبق‌بر واقعیت‌های بازار کار و افق‌های ترسیم‌شده در اسناد توسعه‌ای هرمزگان به‌عنوان ارکان اصلی موفقیت این دوره‌ها یاد کرد.


باوقار با تشریح طرح مدارس عالی مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی خواستار همکاری و هماهنگی منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس در حوزه شناسایی ظرفیت‌ها و کمک به افزایش ضریب نفوذ آموزش‌های مهارتی کاربردی و کوتاه‌مدت در بنگاه‌های اقتصادی بزرگ و متوسط مستقر در استان هرمزگان شد.


پیوستگی دانشگاه و صنعت؛ مأموریت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی


سرپرست امور راهبری و پایش کیفیت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی هم بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی براساس اسناد بالادستی و فرمایش مقام معظم رهبری و پیرو آن تأکید دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی نظام‌نامه‌ای را با عنوان نظام‌نامه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای  و مهارتی در دستورکار خود قرار داد.


محمد شاه‌حسینی توضیح داد: این نظام‌نامه با تحقیقات و مطالعات جامع در مدت زمان اندکی تهیه و تصویب و در نهایت به واحدهای دانشگاهی سراسر کشور ابلاغ شد تا مأموریت‌های خود را در حوزه آموزش نیروهای توانمند آغاز کنند.


وی مأموریت‌های این معاونت را پیوستگی دانشگاه و صنعت دانست و ادامه داد: ارتباط دانشگاه آزاد اسلامی و منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس به‌عنوان قطب صنعت در هرمزگان که شرکت‌ها و صنایع متعددی را شامل می‌شود، یکی از اهداف این مأموریت است.


سرپرست امور راهبری و پایش کیفیت سازمان سما اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی، مدارس عالی مهارتی را درراستای عملیاتی‌کردن تربیت نیروهای ماهر که حلقه مفقوده ارتباط دانشگاه و صنعت است، ایجاد کرده است.


کمبود مهارت از دلایل عمده بیکاری


رئیس منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس نیز با تجلیل از دغدغه مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی از کمبود مهارت به‌عنوان یکی از دلایل عمده بیکاری در استان نام برد و ابراز امیدواری کرد که مدارس عالی مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی بتوانند در سطوح مختلف نیازهای متفاضیان کار از یک‌سو و بنگاه‌های صنعتی و اقتصادی را از سوی دیگر برآورده کنند.


خلج طهرانی از هرگونه همکاری با دانشگاه برای به‌ثمررسیدن طرح مدارس عالی مهارتی در هرمزگان استقبال و بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در چارچوب مأموریت‌های خود از بسط مهارت‌آموزی و ارتقای سطح توانمندی نیروی انسانی حمایت می‌کند.


وی حرکت به سمت حل مسائل جامعه را یک رویکرد مبارک در دانشگاه آزاد اسلامی دانست و تأکید کرد: تمام بخش‌هایی که با بحث اشتغال و مهارت‌آموزی سروکار دارند باید در هماهنگی با هم و منطبق‌بر نیازهای واقعی هر منطقه به هدف‌گذاری و اجرای برنامه‌های خود اقدام کنند.


به گزارش آنا، در پایان تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه به‌منظور ایجاد ارتباط و تعامل بیشتر در زمینه‌های تحقیقاتی، مشاوره‌ای و آموزشی با امضای رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس و رئیس منطقه ویژه صنعتی و اقتصادی خلیج‌فارس منعقد شد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب