یونیسف درباره شیوع کرونا در جنوب آسیا خبر داد
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف)نسبت به پیامدهای بهداشتی و اقتصادی ویروس کرونا در کشورهای جنوب آسیا و بویژه بر روی کودکان هشدار داد.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف با طرح این هشدار و درخواست برای اقدامی فوری اعلام کرده است که تبعات سهمگین مقابله با بحران سلامت کنونی میتواند طی شش ماه آینده بهطور مستقیم به مرگ روزانه شش هزار کودک منجر شود.
در بیانیه یونیسف آمده است: «بدبینانهترین نسخه از سه سناریوی در نظر گرفته شده پس از بررسی نتایج یک تحقیق در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا نشان میدهد که اختلال در سنجش وضعیت سلامت و پوشش درمانی حاصل از معطوف شدن تلاشها به مبارزه با شیوع بیماری کووید ۱۹ میتواند ظرف شش ماه زمینه مرگ حدود یک میلیون و دویست هزار کودک زیر پنج سال را در ۱۱۸ کشور جهان فراهم کند.»
این میزان تلفات را باید به حدود ۲ میلیون و پانصد هزار مورد مرگ کودکان زیر پنج سال اضافه کرد که به طور معمول در طول هر شش ماه در این کشورها ثبت میشود.
براساس این گزارش ،جنوب آسیا با جمعیتی ۲ میلیاردی، در حال حاضر نیمی از موارد ابتلا به ویروس کرونا را به خود اختصاص داده است.
اکنون در برخی کشورها از جمله نپال نیمی از تست های شناسایی در میان مردم مثبت اعلام شده است و در سریلانکا نیز در ماه گذشته با افزایش ۲۷۵ درصدی موارد ابتلا به این بیماری مواجه شده است.
این در حالی است که با سرایت هر چه بیشتر این ویروس، گونه های جهش یافته این بیماری از جمله برزیلی و انگلیسی پدیدار شده اند که در مقایسه با گونه قبلی قدرت سرایت بالاتری دارند و این مساله سبب شکل گیری موج های تازه ای از ابتلا به این بیماری در آسیا شده است.
برپایه این گزارش روند واکسیناسیون در جنوب آسیا به شکل غیرقابل باوری کند است و این بدین معناست که مردم در برابر این ویروس بسیار آسیب پذیر هستند. برای مثال کمتر از ۱۰ درصد در هند، ۸ درصد در نپال و ۵ درصد در سریلانکا تا کنون واکسینه شده اند.
سیستم بهداشت و درمان دربسیاری از کشورهای این منطقه در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.
برای مثال به گفته « پل روتر » مشاور بهداشت کودکِ یونیسف در جنوب آسیا، ۸۰ درصد ظرفیت های درمانی در پایتخت مالدیو تکمیل شده است . این جزیره کوچک با بالاترین آمار ابتلای روزانه نسبت به جمعیت خود دست و پنجه نرم می کند.
علاوه بر این تنها بیماران مبتلا به ویروس کرونا نیستند که نیاز به رسیدگی پزشکی دارند . بسیاری از افراد با بیماری های دیگر نیازمند درمان فوری هستند و جانشان در خطر است.
با افزایش همه گیری ویروس کرونا، جان کودکان نیز در معرض خطر قرار دارد. همچنین کودکان با از دست دادن والدین و سرپرست های خود در معرض سواستفاده نیز قرار می گیرند.
در گزارش یونیسف در سال ۲۰۲۰ تعداد کودکان زیر ۵ سال و مادرانی که در جنوب آسیا جان خود را بر اثر بیماری کرونا از دست دادند به ترتیب ۲۲۸ هزار و ۱۱ هزار بوده است.
در پایان این گزارش آمده است تنها راه مقابله با این بیماری تزریق واکسن در کنار حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک تا پایان یافتن این همه گیری است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
انتهای پیام/