دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1400 - 11:22

بزرگ‌ترین ابرماه ۱۴۰۰ امروز رخ می‌دهد

امروز غروب بزرگ‌ترین ابرماه سال ۱۴۰۰ و یکی از مهمترین پدیده‌های نجومی سال جاری رخ می‌دهد.
کد خبر : 584064
پدیده ابرماه در تهران

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مشاهده پدیده‌های نجومی همواره برای بسیاری از مردم جذابیت دارد و از همین رو علاقه‌مندان به علم نجوم می‌کوشند با اطلاع از زمان دقیق وقوع پدیده‌هایی نظیر خسوف و کسوف در محل مناسب امکان مشاهده این پدیده‌ها را داشته باشند. طبق خبرهای منتشر شده از سازمان‌های فضایی امروز(۵ خرداد ۱۴۰۰) بزرگترین پدیده ابرماه سال جاری رخ می‌دهد.




بیشتر بخوانید:


اطلاعاتی در مورد مهم‌ترین رویدادهای نجومی بهار ۱۴۰۰




زمانی که ماه در حالت بدر(حالتی که زمین میان ماه و خورشید قرار می‌گیرد) در نزدیک‌ترین فاصله نسبت به زمین باشد درخشان‌تر و بزرگ‌ترین از سایر ایام سال دیده می‌شود و پدیده ابرماه رخ می‌دهد. طبق مطالعات دانشمندان پدیده ابرماه هر ۴۱۲ روز یکبار رخ می‌دهد. بزرگترین ابرماه سال ۱۴۰۰ امروز حوالی سال ۱۸ به وقوع می‌پیوندد و بهترین موقعیت برای مشاهده آن سواحل غربی آمریکا، سواحل شرقی آسیا و مناطق میان آن‌ها در اقیانوس آرام است. بررسی‌ها حاکی از آن است که این پدید در ایران از ساعت ۱۵:۴۱ شروع و در ساعت ۱۵:۵۵ به پایان می‌رسد. البته کیفیت ابرماه در ایران به اندازه مناطق عنوان شده نیست و به نظر می‌رسد برای مشاهده دقیق‌تر باید از ابزارهای نجومی استفاده کرد.


ماه در تاریخ ۵ خردادماه تقریباً ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از زمین فاصله دارد. دورترین اوج مداری ماه نسبت به زمین حدود ۴۰۶ هزار کیلومتر است و اختلاف اوج و حضیض مداری به طور تقریبی ۵۰ هزار کیلومتر است. این پدیده دومین حضیض مداری ماه در سال ۲۰۲۱ میلادی است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب