دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 خرداد 1400 - 11:30
آنا گزارش می‌دهد؛

پاداش پرطمطراق وزارت ورزش معادل ۲۰۰ سکه!

پاداش مدال‌آوران المپیکی با توجه به تورم و کاهش ارزش پول ملی پاداش طلایه‌داران المپیک معادل ۲۰۰ سکه است.
کد خبر : 583507
مدال المپیک

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، شمارش معکوس برای رسیدن ورزشکاران به آوردگاه توکیو آغاز شده است، در این میان ورزشکارانی که صاحب سهمیه المپیک شدند سخت در تلاش هستند تا با آمادگی کامل در این میدان حساس حاضر شوند، دیگر ورزشکارانی هم که هنوز موفق به کسب سهمیه المپیک نشدند این روزها در تلاش هستند تا آخرین فرصت خود را از دست ندهند و در لیست مسافران توکیو قرار بگیرند. در کنار آن مسئولان ورزش ایران هم در تلاش هستند تا بهترین شرایط را برای حضور موفق کاروان ورزشی ایران فراهم کنند. در فاصله چند ماه مانده به برگزاری المپیک، تعیین تکلیف پاداش ورزشکاران در صورت مدال‌آوری در میدان المپیک یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که بالاخره از سوی وزارت ورزش و جوانان تعیین تکلیف شد و با اعلام این وزارت‌خانه مشخص شد ورزشکاران در صورت کسب مدال طلای توکیو ۲میلیارد تومان، مدال‌آوران نقره ۱میلیارد و ۲۵۰میلیون تومان و برنزی‌ها ۷۵۰میلیون تومان پاداش دریافت خواهند کرد.


البته در اواخر فروردین‌ماه کمیته ملی المپیک پاداش پای سکوی ورزشکارانی که در المپیک مدال کسب کنند را اعلام کرد و به این ترتیب  برای ورزشکارانی که مدال طلا کسب کنند پاداش ۱۰ هزار دلار، نقره ۵ هزار دلار و برنز ۳۵۰۰ دلار است که پای سکو پرداخت خواهد شد.البته پنج سال پیش مدال‌آوران المپیک ریو هم مشابه همین پاداش را دریافت کرده بودند. در سال ۹۵ با اعلام کمیته ملی المپیک ورزشکارانی که در بازی‌های المپیک ریو موفق به کسب مدال طلا شوند، ۱۰ هزار دلار پاداش نقدی اهدا خواهد کرد. سهم مدال‌آوران نقره و برنز این دوره از بازی‌های المپیک از این تصمیم به ترتیب ۵ و ۳ هزار دلار خواهد بود. بنابراین پاداش پای سکوی ورزشکاران از سوی کمیته ملی المپیک برای این دوره بازی‌ها ( المپیک توکیو) رقمی است که نه تنها «دو برابر» دوره پیشین بازی‌های المپیک نیست بلکه کاملاً با آن یکسان است.


اعلام پاداش از سوی کمیته ملی المپیک باعث شد محمد موسوی ملی‌پوش والیبال کشورمان که در رشته تیمی والیبال حضور دارد به آن واکنش نشان دهد و به این موضوع اعتراض کند که سجادی سرپرست کاروان ورزشی ایران در مورد پاداش پای سکوی رشته‌های تیمی عنوان کرد: «‌در المپیک و بازی‌های آسیایی قبل، تیم‌ها نصف پاداش ورزش‌های انفرادی را می‌گرفتند ولی در المپیک قبلی تصویب شد در صورتی که والیبال روی سکو برود پاداش کامل بگیرد. اگر والیبال، بسکتبال و سابر که به صورت تیمی در المپیک توکیو حضور دارند، روی سکو بروند پاداش کامل به آنها پرداخت می‌شود.» البته صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک در همان زمان اعلام کرد پاداش پای سکوی ورزشکاران مدال‌آور المپیکی جدا از پاداش وزارت ورزش و جوانان است و این وزارت‌خانه هم در مورد پاداش رشته‌های تیمی در صورت کسب مدال هنوز جزئیاتی اعلام نکرده است.


پاداش‌های میلیاردی وزارت ورزش به ورزشکاران


بدون شک پس از اعلام پاداش‌های وزارت ورزش به ورزشکاران که صاحب مدال المپیک می‌شوند،آن چیزی که توجه همگان را به خود جلب می‌کند عنوان میلیادری آن است. قرار است طلایی‌داران المپیک ۲ میلیارد تومان، مدال‌آوران نقره  برنز هم به ترتیب ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان و ۷۵۰ میلیون تومان پاداش دریافت کنند که در نگاه اول رقم قابل توجهی است اما پس از بررسی تورم سرسام آور ایران و کاهش ارزش پول ملی مشخص می‌شود که یک ورزشکار در صورت کسب مدال با همین رقم هم به سختی می‌توانند برای خود خانه‌ای تهیه کند!


پاداش‌های وزارت ورزش در اداوار المپیک


تا پیش از اینکه وزارت ورزش و جوانان پاداش مدال‌آوران المپیک توکیو را اعلام کند، در دو المپیک قبل ( لندن و ریو) پاداش ورزشکاران براساس سکه طلا بود. اما پس از المپیک ریو و در پی افزایش نرخ بی‌رویه سکه طلا، سیاست وزارت ورزش و جوانان هم تغییر کرد و پول نقد جایگزین سکه طلا شد. مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان، در مورد این موضوع گفت: «در گذشته پاداش‌ها بر اساس سکه پرداخت می‌شد؛ یعنی زمانی که قیمت سکه نوسان نداشت. اما به خاطر تحریم‌ها و ایجاد نوسان در قیمت سکه، چگونگی پرداخت پاداش‌ها بر اساس تغییر در آیین‌نامه متفاوت از همیشه شد؛ طوری که امتیازها ملاک است».


۱۳ سال پیش در سال ۲۰۰۸ و در جریان مسابقات المپیک پکن، مدال‌آوران طلایی المپیک ۱۱۰ میلیون پاداش دریافت کردند که تنها هادی ساعی هم موفق به دریافت این پاداش شد و حالا پس از ۱۳ سال باز هم پول نقد جایگزین سکه شد. در المپیک لندن با اعلام وزیر وقت ورزش و جوانان، پاداش ۷۰، ۵۰ و ۳۰ میلیون تومانی برای ورزشکاران مدال‌آور در نظر گرفته شد. در المپیک ریو هم وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد به ورزشکارانی که در بازی‌های المپیک و پارالمپیک ریو بتوانند مدال طلا کسب کنند ۳۰۰، مدال نقره ۲۰۰ و مدال برنز ۱۲۰ سکه تمام اهدا خواهد شد که این اتفاق هم افتاد. در المپیک توکیو هم این پاداش به صورت نقد خواهد بود که در حال حاضر با توجه به نرخ قیمت سکه که حدودا ۱۰ میلیون تومان است؛ پاداش مدال‌آوران طلایی المپیک توکیو با این رقم قیمت معادل ۲۰۰ سکه طلا است که نسبت به المپیک ریو کاهش داشته است.


سرمربیان ورزشکاران مدال‌آور چقدر پاداش دریافت می‌کنند؟


بحث حقوق و پاداش مربیان ورزشکاران المپیکی مدت‌هاست که مطرح است و این در حالی است که بخش اعظم موفقیت یک ورزشکار به عملکرد مربی او برمی‌گردد، اما متأسفانه در ورزش ایران سرمربیان ورزشکاران چندان مورد توجه نیستند به طوری که مهرماه سال گذشته محمد بنا هم در واکنش به این موضوع انتقادهای تندی را مطرح کرده است. در حال حاضر گفته می‌شود میزان پاداش سرمربیان نیز تعیین شده که برابر با نصف پاداش ورزشکاران در آوردگاه توکیو است. 


نکته قابل توجه اینکه پاداش مدال طلای المپیک تقریبا معادل قرارداد معمولی بازیکنان تیم‌های شهرستانی لیگ برتر است و تقریبا یک سوم قرارداد یک فصل  بازیکنان تیم‌های مطرح تهرانی است.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب