دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اشرفی اصفهانی خبر داد: سوء‌پیشینه برخی نمایندگان مجلس به دلیل فساد اقتصادی

روزهای ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به پایان رسید. البته اگرچه مهلت ثبت‌نام به پایان رسیده است اما این تازه شروع کار انتخاباتی است چراکه از این پس اخبار را به‌واسطه تایید صلاحیت‌ها باید از شورای نگهبان دنبال کرد. از یک‌سو اصلاح‌طلبان به‌دنبال تعامل هر چه بیشتر با شورای نگهبان هستند تا آنجا که خانه احزاب هم وارد بازی شده است و رییس دوره‌ای خانه احزاب یعنی حسن غفوری‌فرد چندی پیش از تعامل با شورای نگهبان و قوای سه گانه در زمینه تایید صلاحیت‌ها سخن گفت.
کد خبر : 58348

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، حسین کاشفی، رییس پیشین خانه احزاب هم اتفاقا این مساله را تایید کرد و در گفت‌وگویی با «امید ایرانیان» گفت که خانه احزاب تصمیم دارد به سه قوه در زمینه بررسی صلاحیت‌های افراد در انتخابات کمک کند و بحث تنها شورای نگهبان نیست. بنابراین خانه احزاب به‌عبارتی بحث تعامل و گفت‌وگو با همه مسوولان ذی‌ربط به‌ویژه در زمینه انتخابات را در دستور جدی کار خود دارد و قرار است با تمام دست‌اندرکاران انتخابات مذاکره کند تا تبعیضی صورت نگیرد. از سوی دیگر اما اصولگرایان که تاکنون سخنی از تعامل با شورای نگهبان نگفته‌اند، به‌نظر می‌رسد که اعتماد به نفس کافی برای تایید صلاحیت یارانشان را دارند تا آنجا که حتی برخی اصولگرایان که پرونده تخلفاتشان در هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری همچنان باز است، برای انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کرده‌اند.


حجت‌الاسلام اشرفی‌اصفهانی، فرزند شهید محراب و رییس هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری در نهاد ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با «امید ایرانیان» می‌گوید «چند نفر از نمایندگان فعلی مجلس با اینکه پرونده دارند، نام آنها میان کاندیداهاست. با این رویکرد به‌نظر می‌رسد که شورای نگهبان در تایید صلاحیت‌ها نیازمند دقت و بررسی بیشتری است. اشرفی‌اصفهانی شورای نگهبان را به رعایت انصاف و دقت لازم دعوت می‌کند.»


به هر روی اما باید منتظر پاسخ تایید صلاحیت‌ها ماند و دید که چه کسانی در نهایت از زیر ذره بین شورای نگهبان رد می‌شوند و چه کسانی نیز پشت درهای بسته ورود به مجلس می‌مانند.


در همین راستا، مشروح گفت‌وگو با اشرافی‌اصفهانی درباره پرونده تخلفات برخی نمایندگان فعلی مجلس در پی می‌آید:


*آقای اشرفی‌اصفهانی الان برخی نمایندگانی که پرونده دارند برای کاندیدا شدن در انتخابات مجلس دهم ثبت‌نام کرده‌اند، این ایرادی ندارد؟


به لحاظ قانونی ایرادی ندارد و هر کسی که بخواهد می‌تواند ثبت‌نام کند اما باید شرایطش را هم در نظر بگیرد.


*الان برخی نمایندگان فعلی مجلس در هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری در نهاد ریاست‌جمهوری پرونده دارند...


بله. پرونده را شورای نگهبان بررسی می‌کند و شکایاتی که شده باید با دقت توسط این شورا بررسی شود و در نهایت تصمیم‌گیرنده شورای نگهبان است.


*بررسی این پرونده‌ها در هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری در نهاد ریاست‌جمهوری تمام شده است؟


بله. ما بررسی این پرونده‌ها را تمام کرده‌ایم. یکی از نمایندگان مجلس به پنج سال و دیگری به 10سال محرومیت از پست‌های دولتی محکوم شده‌اند، ما هم به مراجع قضایی این احکام را اعلام کردیم یعنی چون سازمان بازرسی این پرونده‌ها را فرستاده بود ما اعلام کردیم که بررسی‌ها تمام شده است اما الان بیشتر دنبال رایزنی هستند که بخشیده شوند چون حق وتو هم داشتند و به دیوان عدالت اداری هم شکایت کرده‌اند.


*آیا این نمایندگان که پرونده دارند با شکایت به دیوان عدالت اداری می‌توانند رای شما را نقض کنند؟


خیر. پس از این شکایت به دیوان عدالت اداری، پرونده دوباره به هیات رسیدگی به تخلفات اداری در نهاد ریاست‌جمهوری رسید ولی ما گفتیم که رای را پس نمی‌گیریم.


*قبل از انتخابات تعیین تکلیف می‌شود؟


ممکن است قبل از انتخابات حل و فصل شود و ممکن است نشود. همچنان در حال کش مکش هستیم ولی دوباره اعلام می‌کنیم که رای ما قطعی است و ما از رای خود کوتاه نمی‌آییم. اما در نهایت تصمیم‌گیرنده شورای نگهبان است چون پرونده‌ها را از سازمان بازرسی و ما می‌خواهد و در نهایت شورای نگهبان تصمیم می‌گیرد که آنها صلاحیت دارند یا ندارد.


*اگر این حکم تایید شود، جزو سوء‌پیشینه محسوب می‌شود؟


بله. اگر به این نتیجه برسند که رای ما درست است، نمی‌توانند پستی بگیرند. البته رای ما با تمام جوانب امر بررسی شده است. الان آقای رسایی به پنج سال انفصال از خدمات دولتی محروم شده است.


*گفتید که الان در حال رایزنی برای منتفی کردن حکم هستند. به نظر شما چقدر امکان دارد باوجود رای بررسی شده شما، لابی‌های آنها برای منتفی کردن حکم جواب بدهد؟


می دانید که لابی برای برخی تاثیرگذار است اما اگر عدالتی در کار باشد و شورای نگهبان آنها را ملاک قرار دهد، با این افراد برخورد می‌کنند. مخصوصا آقای رسایی که جسارت‌های زیادی به مقامات مملکتی کرده است. اما اینکه چقدر بتوانند در شورای نگهبان نفوذ و لابی کنند باید منتظر بمانیم.


*میان نمایندگان کسان دیگری هم هستند که پرونده داشته باشند؟


از نمایندگان فعلی دو نفر هستند که گفتم آقای رسایی پنج سال حکم دارد و فرد دیگری از هم‌طیفانش هم هست که 10سال حکم گرفته اما فعلا به صلاح نیست که نامی از ایشان ببریم. همین آقای رسایی هم ما نمی‌خواستیم اسمش را بگوییم اما خودش باعث شد که اسمش سر زبان‌ها و رسانه‌ها بیاید. اما فرد دیگری که می‌گویم سیاستمدار است و عکس‌العملی نشان نداد و ما هم رسانه‌ای نکردیم اگرنه آقای رسایی به هیات جسارت کرد و ما را زیر سوال برد و ما هم مجبور شدیم که از ایشان اسم ببریم.


*وزرای دولت قبل یا برخی نزدیکان آقای احمدی‌نژاد هم ثبت‌نام کرده‌اند، هیچ کدام از آنها پرونده‌ای ندارند؟


مردم همه اینها را می‌شناسند و تصمیم با شورای نگهبان است که پرونده اینها را نظارت کنند.


*یعنی پرونده‌ای دارند؟


جز معاون اول و معاون اجرایی‌اش که بازداشت هستند، پرونده فرد دیگری به نهاد نیامده است.


*ترکیب آینده مجلس را شما چه‌طور پیش‌بینی می‌کنید؟


باید دید که چه اتفاقی می‌افتد و به‌نظر من مردم باید ببینند که عملکرد نمایندگان فعلی مجلس چه‌طور بوده است. یک نمونه‌اش هم بررسی برجام است. داستان‌هایی که در مجلس و اهانت‌هایی به دکتر ظریف شد را باید در نظر بگیرند و من فکر می‌کنم که مردم به اندازه کافی آگاهی دارند. امیدوارم در نهایت کسانی رای بیاورند که دنبال جیب خودشان نباشند و دنبال خدمت و حل مشکلات مردم باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب