وام ودیعه مسکن دستیاران به ۶۰ میلیون تومان افزایش یافت
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، بهروز رحیمی در جمع اعضای شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی وزارت بهداشت گفت: ما تدابیری در حوزه تأمین اجتماعی اندیشیدهایم که وقتی دستیاران و دانشجویان PHD فارغالتحصیل شوند، حداقل ۴ سال سابقه بیمه و بازنشستگی برایشان لحاظ شود.
وی با اشاره به اینکه جلسات متعددی با سازمان تأمین اجتماعی برای پوشش بیمهای دستیاران داشتهایم، خاطرنشان کرد: با برگزاری جلسات متعدد با مسئولان تأمین اجتماعی سعی کردیم به یک گفتمان مشترک در حوزه بیمه دستیاران و دانشجویان PHD برسیم که البته بعد از برگزاری این جلسات به این تفاهم رسیدیم که بیمه تأمین اجتماعی خویشفرما و کاملاً اختیاری برای دستیاران فراهم کنیم که مثلاً بعد از فراغت تحصیل، یک فرد اختیار داشته باشد که این سیکل بیمه خویشفرمایی را ادامه داده یا نه و به هرحال انتخاب فرد برای ادامه دادن بیمه خویشفرمایی در دوران بعد از تحصیل، کاملاً اختیاری است. یکی از مزیتهای بیمه خویشفرمایی این است که شما بعد از فراغت تحصیل در هر شغل دولتی و خصوصی که مشغول به کار میشوید، میتوانید این بیمه خویشفرمایی را ادامه داده و به بیمه شما متصل میشود و جزء سابقه کاری شما به شمار میرود.
رحیمی، موضوع حمایت از بازماندگان دستیاران و دانشجویان PHD را از نکات مهم عنوان کرد و گفت: تلاش داریم به لحاظ حقوقی، از بازماندگان دستیاران و دانشجویان PHD در صورت بروز اتفاقات ناگوار احتمالی، حمایت کنیم. به طور مثال اتفاقی در اهواز رخ داد که دانشجوی دستیاری به خاطر مشکلات و نارساییهای قلبی، فوت کرد و خانواده و دو فرزندش که بازماندگان وی هستند، تحت پوششهای حمایتی و حقوقی قرار گرفتند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت همچنین موضوع از کارافتادگی دستیاران و دانشجویان PHD را از دیگر مسائل مهم و مورد توجه این صندوق عنوان کرد و گفت: البته موضوع از کار افتادگی جامعه دستیاری را خیلی به ندرت داشتهایم و کمتر فردی بوده که در دوران رزیدنتی دچار از کارافتادگی شود، اما به هر حال برای احتمالات این موضوع نیز تسهیلاتی پیشبینی کردهایم. در هر صورت سهگانه مهم «بازنشستگی»، «بازماندگان» و موضوع «ازکارافتادگی» دستیاران و دانشجویان دکتری، ازجمله دغدغههای ماست که در مذاکراتمان با بیمه تأمین اجتماعی این موارد را به اشتراک گذاشتهایم و تلاش داریم در این راستا، خدمات گستردهای به جامعه هدف ارائه دهیم.
رحیمی با اشاره به اینکه تاکنون ۴ هزار و ۴۴۰ نفر برای ثبتنام بیمه تأمین اجتماعی، از طریق سامانه، ثبت نام کردهاند، اظهار کرد: همچنین تا به امروز ۲ هزار و ۹۶۰ نفر از دستیاران برای دریافت وام نامنویسی کردهاند که این موضوع بیانگر آن است که رایزنی و ارتباطات ما در صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با تأمین اجتماعی افزایش یافته است.
وی افزود: موضوع بیمه تأمین اجتماعی تقریباً نتیجه مذاکرات یکساله در مجموعه سازمان برنامه و مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت است که با حمایتهای وزیر بهداشت در قالب تفاهمنامه با وزارت رفاه انجام شده است و سامانه ثبتنام آن نیز در سایت صندوق رفاه دانشجویان قرار داده شده است. تا به امروز طیف گستردهای در این سامانه جهت دریافت پوشش بیمه تأمین اجتماعی ثبت نام کردهاند، که این نشان میدهد این مشکل برای دانشجویان تا چه اندازه حیاتی بوده است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت همچنین به افزایش وام ودیعه مسکن برای دانشجویان، رزیدنتها و دانشجویان PHD اشاره کرد و گفت: یکی از اولویتهای ما این است میزان وام ودیعه مسکن را افزایش دهیم. با توجه به اینکه ۵۰ درصد دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی در تهران شاغل هستند و به واسطه هزینههای زیاد زندگی در تهران دشواریهای زیادی برای این افراد ایجاد میشود، از اینرو وام ودیعه مسکن را برای عزیزانمان در تهران از ۱۸ میلیون تومان به ۶۰ میلیون تومان تبدیل کردهایم و در صورت مشارکت دانشگاهها حتی تا ۹۰ میلیون تومان نیز قابل افزایش است.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/