دانشگاه انقلابی و فعال چه ویژگیهایی دارد؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ساوه، نشست پرسش و پاسخ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و برخی از معاونان واحد اراک با رئیس و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در سالن جلسات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در این نشست به ویژگیهای یک دانشگاه فعال و پاسخگو پرداخت و گفت: در دانشگاه باید چند ویژگی حاکم شود؛ نخست گفتوگوهای درونی در دانشگاه که این گفتوگوها باید شفاف، صادقانه و بیواسطه باشد تا کارآمدی و همبستگی را تقویت کند.
حسین کلانتری اضافه کرد: دوم کاهش بیکاری اداری که این موضوع موجب مایه تباهی دانشگاه و هر سیستم دیگری میشود، سومین ویژگی یک دانشگاه فعال نیز انقلابی و جهادی عمل کردن است و باید از انقلابینماها بپرهیزیم و مراقب انقلابینماها باشیم.
وی متذکز شد: در این زمینه امام خمینی(ره) فرمودند؛ ضد انقلاب کسی است که در کار خود سستی یا شانه از زیر بار مسئولیت خالی کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی یادآور شد: چهارمین ویژگی یک دانشگاه فعال نیز آن است که بهجای توجه صرف به جوانسازی آدمها باید جوانسازی انگیزهها را تقویت کنیم، چراکه ترکیب جوانان، نخبگان، افراد پیشسکوت، پرسنل شجاع و باانگیزه میتواند ویرانهای را آباد کند. تغییر نکردن زیاد در دانشگاه از دیگر ویژگی بوده و تغییرات باید تدریجی بوده و به مرور زمان انجام شود.
جلوگیری از نخبهگریزی؛ ویژگی دانشگاه انقلابی و فعال
کلانتری مطرح کرد: دیگر ویژگی یک دانشگاه فعال جلوگیری از نخبهگریزی آن است، چراکه نخبگان جوان باید وارد شوند تا موجب پویایی و تحرک در دانشگاه باشیم. حب به دانشگاه را نیز باید سرلوحه امور قرار دهیم و اصولاً دانشگاه را کسی آباد میکند که آنجا را خانه خود بداند نه مسافر خانه.
وی تشریح کرد: از سوی دیگر باید از مطلقسازی سازمانی در دانشگاه پرهیز کنیم، چراکه وجود دیدگاههای متفاوت به شرط مدیریت مناسب موجب رشد و پیشرفت میشود. همچنین باید از دو قطبی یا چند قطبی شدن در دانشگاه پرهیز کنیم، به عبارتی تنش و تبعیض و دودستگی را در دانشگاه از بین ببریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی مطرح کرد: باید به هویت انقلابی و ایرانی خود افتخار کنیم و اگر احساس هویت مشترک در دانشگاه داشته باشیم، موجب پیشرفت بیشتر در دانشگاه و جامعه خواهیم شد.
کلانتری در عین حال این سوال را مطرح کرد که مأموریت اصلی ما در دانشگاه چیست؟ و گفت: رویکرد دانشگاه علاوه بر رویکرد فرهنگی - تربیتی و آموزشی، به رویکرد پژوهشی، فناوری، نوآوری و کارآفرینی تقویت شده است.
وی با بیان اینکه ویژگی دیگر دانشگاه فعال آن است که خلّاقیت و نوآوری داشته باشد، ادامه داد: ریلگذاری دانشگاه آزاد اسلامی فرهنگی - اخلاقی و تربیتی، ریلگذاری آموزشی، پژوهشی و فناوری و نوآوری است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی تشریح کرد: همه باید در ریلگذاریهای فوق حرکت کنیم و سرزنده کردن، پویا کردن و فعال کردن دانشگاه مد نظر ما قرار دارد و دانشگاه آزاد اسلامی نیز برنامه و بخشنامههای لازم برای تقویت حقوق دارد که بخشنامه هیئت علمی نوع «الف» و «ب» یکی از آنهاست که نباید دید منفی به آن داشته باشیم.
کمیته اجرایی هیئت علمی نوع «الف» و «ب» چرا ایجاد شد؟
کلانتری تبیین کرد: در این بخشنامه در ازای فعالیت ۳۲ ساعت اعضای هیئت علمی افزایش حق مرتبه و حق جذب نیز دیده شده و کماکان مصوبه ۳۰ درصد افزایش حقوق را داریم.
وی بیان کرد: برای اینکه حقی از کسی تضییع نشود کمیته اجرایی هیئت علمی نوع «الف» و «ب» ایجاد شده تا بین افرادی که وقت میگذارند و افرادی که وقت نمیگذارند تفاوت باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به بخشنامههایی که در راستای استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی کاربرد دارد اشاره کرد و گفت: آییننامه بازار فناوری و سرای نوآوری ، حمایت از فعالیتهای فناورانه، آییننامه اجرایی مراکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی، نظام پایش آزاد، کرسیهای نظریهپردازی، طرح پایش، طرح پویش، دورههای آموزشی کوتاهمدت و ... فرصتهای مناسبی برای استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی در اختیار قرار میدهد.
کلانتری خاطرنشان کرد: فعالیتهای فناورانه، فعالیت در یک سرای نوآوری، مشاوره علمی و آموزشی، عضویت و فعالیت در شوراهای فرهنگی، پژوهشی، مدیریت آزمایشگاهها و کارگاهها، کیفیسازی آموزشی، امور اجرایی و نظارتی، اشتغال توأم با آموزش، سوق دادن پایاننامهها به حوزه کشاورزی، صنعت و گردشگری در استان مرکزی، ایجاد اثر بدیع فرهنگی و هنری، انجام پژوهشهای تقاضامحور، تولید دانش فنی، اختراع و اکتشاف، تجاریسازی فعالیتهای پژوهشی، کسب رتبه در جشنوارههای ملی و بینالمللی، ارائه خدمات علمی و فنی، جذب دانشجو، برگزاری دورههای آموزشی کوتاهمدت تخصصی، برگزاری همایشهای علمی و جذب اسپانسر، ایجاد ظرفیت در جذب اعتبارات پژوهشی، همکاری در ایجاد مراکز پژوهشی، پژوهشکدهها، مراکز رشد، شرکتهای دانشبنیان و ...، اجرای کرسیهای نظریهپردازی، اجرایی کردن بیانیه گام دوم انقلاب با همکاری بسیج اساتید، تولید کتاب و مقاله در حوزه فرهنگی، ارائه مشاوره فرهنگی و دانشجویی، استاد مشاور دانشجویان شاهد، ایجاد مراکز فرهنگی و ... خدمات دیگری است که اعضای هیئت علمی میتوانند در دانشگاه انجام دهند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/