دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1400 - 17:26
حمیدرضا گرشاسبی:

نقش باشگاه‌ها در اداره و سیاست‌گذاری لیگ باید بیشتر شود

رئیس کارگروه تخصصی فدراسیون فوتبال گفت: تنها راه اصلی این است که لیگ را به خود باشگاه‌ها بسپاریم.
کد خبر : 582616
حمیدرضا گرشاسبی 1.jpg

به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، یکی از اقدامات زودهنگام و مهم شهاب‌الدین عزیزی خادم بعد از رسیدن به ریاست فدراسیون، تشکیل کارگروه تخصصی امکان سنجی حقوقی و تعیین فرآیند برون سازمانی سازمان لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران به منظور شفافیت‌های مالی، اجرایی و هم‌چنین مشارکت بیشتر باشگاه‌ها بود. به همین ترتیب با تصمیم رئیس فدراسیون، حمیدرضا گرشاسبی به عنوان رئیس و بهرام رضاییان، مهرداد سراجی، حسین آل‌اسحاق، احمدرضا براتی و صادق رئیسی‌کیا، به عنوان اعضای این کارگروه تخصصی منصوب شدند تا در اسرع وقت، ضمن بررسی شرایط توسعه مشارکت باشگاه‌ها در فوتبال، اقدامات قانونی را انجام دهند.


حمیدرضا گرشاسبی درباره فعالیت‌های انجام شده، گفت: برگزاری لیگ به دست خود باشگاه‌ها یکی از برنامه‌های بسیار مهمی است که ریاست فدراسیون روی اجرایی شدن آن تأکید ویژه دارد و به همین دلیل بلافاصله بعد از شروع به کار در فدراسیون، این کارگروه را برای ایجاد تغییرات قانونی و چابک سازی فدراسیون و البته فوتبال ایجاد کرد. کنفدراسیون فوتبال آسیا هم البته روی حرفه‌ای بودن و حرفه‌ای گری و ساختار باشگاه‌های فوتبال ایران در لیگ برتر و لیگ یک حساسیت بسیار زیادی دارد و استعلام‌هایی نیز گرفته است و بدون تأیید AFC مجوز حرفه‌ای هیچ باشگاهی صادر نمی‌شود. به این ترتیب ما در کارگروه باید مسائل مختلف قانونی و اجرایی مربوط به واگذاری لیگ به باشگاه‌ها را بررسی کنیم و گزارش نهایی را به هیات رئیسه فدراسیون فوتبال ارائه بدهیم.


رئیس کارگروه تخصصی فدراسیون فوتبال ادامه داد: اولویت اصلی ما این است که با هماهنگی ریاست فدراسیون و دبیرکل و از طرفی دیگر، حیدر بهاروند، سرپرست نایب رئیسی دوم فدراسیون و رئیس سازمان لیگ، روی نقاط ضعف و قوت بازنگری و به‌روزرسانی کلی در کارهای اجرایی، اقتصادی، فنی و سایر موارد داشته باشیم. نقاط قوت باید تقویت و نقاط ضعف نیز برطرف شوند. همان‌طور که گفتم این قدم‌های ابتدایی است. ابتدا باید یک آسیب‌شناسی اجرایی و قانونی صورت بگیرد. نمی‌توان به یک باره بدون فکر و برنامه‌ریزی دست به تغییرات گسترده زد و این کار تبعات منفی به بار می‌آورد. یکی از وظایف اصلی ما در کنار فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم حفاظت از لیگ و باشگاه‌ها باید باشد. مأمور هستیم شرایط را به شکلی جلو ببریم که خود باشگاه‌ها در سرنوشت خودشان و اداره لیگ و سیاست‌گذاری‌ها سهیم باشند. درست مثل کاری که در تمام دنیا انجام می‌شود.


گرشاسبی همچنین تأکید کرد: نباید وعده‌ای بدهیم و کاری کنیم که قابلیت عملیاتی شدن نداشته باشد. برای رسیدن به این وضعیت چندین کار بزرگ و مهم باید انجام شود. اول از همه اصلاح اساسنامه سازمان لیگ بعد از آسیب‌شناسی جامع است. مجموعه با اینکه به ثبت رسیده اما سهام‌دار حقیقی دارد که اعضای هیئت مؤسس آن هستند. این ۵ عزیز طبق اساسنامه هر کدام ۲۰ درصد سهام سازمان لیگ را در اختیار دارند. با این که هیچ ادعایی روی این ساختار، تشکیلات و اموال آن نداشته و ندارند و کتباً هم این مسئله را اعلام کرده‌اند، اما این موضوع در محضر ثبت نشده و باید شفاف‌سازی کامل و تغییرات قانونی انجام شود. بحث‌هایی در ارتباط با مالیات و مسائل دیگر وجود دارد و باید این گره‌ها را باز کنیم. به هر حال حقیقت این است اگر خدای ناکرده اتفاقی برای اعضای هیئت مؤسس رخ بدهد آن وقت ممکن است دردسرهایی برای فوتبال ایران از نظر قانونی به وجود بیاید. طبق اساسنامه سهام به وراث تعلق خواهد گرفت و یک احتمال این است که زیر بار خیلی مسائل نروند. پس اولین راه این است که این مشکل قانونی حل و فصل شده و سازمان لیگ از این مخمصه رها شود. اگر به این جمع‌بندی رسیدیم که حل نخواهد شد، آن وقت بحث حقوقی پیگیری می‌شود و باید به فکر ایجاد و ثبت تشکیلات جدید برای لیگ باشیم. باز هم تأکید می‌کنم که این موارد را از نظر حقوقی و قانونی درباره شرایطی که با آن روبه‌رو هستیم بیان کردم. قرار هم نیست جلسه‌ای با اعضای هیئت مؤسس داشته باشیم. ولی باید هر چه زودتر تکلیف اسناد اموال و ساختمان و اساسنامه سازمان لیگ فعلی را روشن کنیم.


حمیدرضا گرشاسبی در پاسخ به این سؤال که تمایل اصلی بر این است همین سازمان لیگ با تغییرات قانونی کار خود را ادامه بدهد یا تشکیلات جدیدی به ثبت برسد، گفت: همکاران ما در کارگروه، کارشناسی دقیق و قانونی و حقوقی درباره مسائل مختلف انجام داده‌اند. به زودی با رئیس فدراسیون و دبیرکل هم جلسه بسیار مهمی برای بررسی موارد برگزار می‌کنیم. به‌زعم من تنها راه اصلی این است که لیگ را به خود باشگاه‌ها بسپاریم. عزیزی خادم روی این مسئله تأکید دارد. منتهی موارد قانونی را ابتدا باید حل کنیم تا از این استرس سخت و بلاتکلیفی خارج شویم و ساختار سازمان لیگ روی ریل قانون‌مداری قرار بگیرد. اگر اصلاحات انجام شود و ساختار و اساسنامه سازمان لیگ را بتوان به شکلی قابل قبول و حرفه‌ای برای بیشتر شدن نقش باشگاه‌ها تغییر داد، چرا این کار انجام نشود؟ سرعت کار هم بالاتر خواهد رفت. با این وجود کار نیاز به زمان دارد. با عجله هیچ اموری را پیش نمی‌بریم. در بحث ثبت شرکت‌ها، نوشتن اساسنامه، رسیدن به چارت جدید سازمانی، تعیین مجمع جدید، روشن شدن قراردادهای مالی گذشته و... کارهای حقوقی زیادی باید انجام شود. عجله و اقدام بدون فکر می‌تواند کل پروژه را با شکست روبه‌رو کند.


رئیس کارگروه تخصصی فدراسیون فوتبال افزود: در تشکیلات جدید مجمع بزرگ‌تر می‌شود و باشگاه‌ها باید خودشان در اداره و سیاست‌گذاری و حتی قانون‌گذاری سهیم باشند. خدا را شکر این عزم جدی برای رسیدن به این هدف بزرگ در آقای بهاروند هم وجود دارد و خود باشگاه‌ها نیز به دنبال چنین تشکیلاتی هستند تا اداره لیگ از این حالت رهایی یابد. الان هم تمام آیین‌نامه‌ها و اساسنامه در حال بررسی دقیق قانونی توسط تیم حقوقی است. ساختار اداره لیگ بسیاری از کشورهای پیشرفته برای الگوبرداری بررسی می‌شود. مشکلات حقوقی و مالی سازمان لیگ کنونی همان‌طور که عرض شد آسیب‌شناسی می‌شود و سپس با هماهنگی رئیس فدراسیون و اعضای هیئت رئیسه و هم چنین نظرخواهی از خود باشگاه‌ها تصمیم نهایی اتخاذ خواهد شد.


انتهای پیام/۴۰۴۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب