خودسازی و تقویت مبانی دینی مسیری برای جلوگیری از انحراف جوانان و دانشگاهها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بندرعباس، احسان کامرانی در نشست «راهکارهای درونی شدن اخلاق در امتحانات مجازی» که همت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان برگزار شد با اشاره به نقش اخلاق در زندگی بشریت اظهار کرد: اگر اخلاقمداری در جامعه تضعیف شود یا از بین برود، نقش انسان و انسانیت در جامعه رنگ میبازد و جامعه به سمت افول، سقوط خواهد کرد.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در حوزه خودسازی و تقویت مبانی معرفتی افزود: خودسازی و تقویت مبانی دینی از مهمترین گزینههایی هستند که نقش مهمی در جلوگیری از انفعال و انحراف جوانان بهخصوص دانشگاهها دارند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، سوق دادن دانشجویان به سمت و سوی مبانی دینی، اخلاقمداری و وظیفهشناسی در کنار احترام به حقوق دیگران را خواستار شد و اضافه کرد: اگر فرمایش مقام معظم رهبری در جامعه بهخوبی تبیین، هدایت و جانمایی شود، دیگر چیزی بهنام تقلب در امتحان وجود نخواهد داشت؛ چراکه دانشجو به بلوغی از ارزشهای دینی و انسانی رسیده که تقلب را نوعی رذالت و پستی میداند و روی آوردن به آن را مذموم و مسموم میشمارد.
دشمن دنبال ناامیدی و افسردگی جوانان است
کامرانی، خواستار تشکیل کارگروهی تخصصی در حوزه اخلاقمداری شد و عنوان کرد: باید در کنار کارگروههای اندیشهورز، معارف اسلامی، حقوق و معارف اخلاقی، کارگروه تخصصی در حوزه اخلاقمداری نیز فعال شود تا بتواند نقش اساسی و اصلی خود را که کاستن از آسیبهای اجتماعی است بهخوبی ایفا کند.
وی تشکیل کمیته رصد و نظارت، استمرار بخشیدن و نتیجهگیری از جلسات و عملیاتی کردن نتایج آن، حرکت به سمت کارآفرینی، استفاده از استادان صاحب ایده، نوآور، متعهد، مؤمن و کاردان را ضروری برشمرد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز با اشاره به نقش تهذیب نفس، خودسازی علمی و اخلاقی در زندگی جوانان و تبلیغات منفی دشمنان در قالب هجمههای فرهنگی گفت: دشمن دنبال ناامیدی و افسردگی جوانان، ناامیدی نسبت به آینده شغلی، تشویق برای مهاجرت و ... بوده و این نقش دشمنان در شکلها و قالبهای مختلفی در حال تسری یافتن به حوزه فرهنگی جوانان است که باید با هوشیاری و بهموقع دفع شود.
نقش استادان در حفظ روحیه و ترویج فضائل اخلاقی مهم است
حجتالاسلام اسماعیل پاکنژاد افزود: متأسفانه با وجود پیشرفتهای علمی بزرگ و چشمگیر در دنیا، تزکیه اخلاقی را فراموش کردهایم و این مهم به منزله عقبماندگی از قافله اخلاق، تعهد و تزکیه است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه تشکیل کانالهای تقلب برای به انحراف کشیدن ذهن و فکر دانشجو در فضای مجازی فعال شدهاند، یادآور شد: شیوع کرونا و برگزاری امتحانات مجازی فرصتی برای سودجویی برخی افراد برای از بین بردن نقش اخلاق در جوانان و کمرنگ کردن نقش دین و خانواده در تربیت جوانان است که اگر به این مهم توجه و نطفه آن در همین ابتدا خشکانده نشود کار را برای آیندگان سخت و طاقتفرسا خواهد کرد و ارزش علم و اخلاق را بهشدت کاهش خواهد داد.
وی نقش استادان را در حفظ روحیه اخلاقی و ترویج فضائل اخلاقی را مهم دانست و متذکر شد: از آنجا که تقلب یک حرکت ضد اخلاقی است و منزلت و شأن علم را پایین میآورد، تغییر الگوی رفتاری در استادان و تغییر الگوی تدریس، ایجاد روحیه تعهد، ایجاد زمینه اشتغال و از بین بردن زمینه تقلب با اشاعه فرهنگ دینی میتواند تأثیر بسزایی در کاهش این جرم بین دانشجویان داشته باشد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس نیز با اشاره به نقش اخلاق در دانشگاه و برگزاری امتحان تبیین کرد: باید بر محور اخلاق به سمت تعالی ارزشهای دینی و باورهای مذهبی حرکت کنیم و اگر بتوانیم همه چیز را بر پایه دین بنا کنیم، نقش اخلاق در جامعه پررنگ و مسائل ضد اخلاقی به حاشیه رانده میشوند.
محمود صباحیزاده مطرح کرد: استفاده از شیوههای خلّاقانه، آموزش مهارتهای دینی و مذهبی، توجه به فضائل اخلاقی و تغییر در نوع آموزش با بالا بردن راندمان یادگیری در دانشجو را از نکاتی است که باید به آن توجه ویژه شود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/