آخرین ترفند دولت برای بقای بازنشستگان در ورزش ایران! +سند
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، آذرماه سال ۹۷ بود که قانون بازنشستگی رؤسای فدراسیونهای ورزشی به مرحله اجرا درآمد و در آن زمان تعدادی از رؤسای بازنشسته از سمت خود کنار رفتند. اجرای این قانون در آن زمان باعث اعتراض خیلی از رؤسای فدراسیونها شد، اما ازآنجاکه همه در برابر قانون یکسان هستند این موضوع به اجرا درآمد و رؤسای بازنشسته فدراسیونهای کاراته، هندبال، قایقرانی و... از سمت خود کنار رفتند. البته در آن زمان مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال طبق ماده ۶۰ قانون خدمترسانی به ایثارگران از سمت خود کنار نرفت و بهعنوان رئیس فدراسیون به فعالیتش ادامه داد.
این قانون در اواخر سال گذشته هم به اجرا درآمد، سازمان بازنشستگی کشوری در نامهای به وزارت ورزش و جوانان اسامی ۳۰ مدیر بازنشسته فعال در حوزه ورزش را اعلام و تأیید کرد؛ این افراد به دلیل پایان دوره خدمت بازنشسته هستند. در همان زمان هم رؤسای دو فدراسیون ورزشی، بدنسازی و پرورش اندام و همچنین ورزش روستایی از سمت خود کنار رفتند. بهاینترتیب با اجرای سفتوسخت این قانون راه برای حضور بازنشستگان ورزشی بسته شد و آنها صندلی ریاست خود را به نیروی جوانتر واگذار کردند.
در شرایطی که قانون منع بهکارگیری بازنشستگان در سراسر کشور بهصورت قانون از سال ۹۷ به مرحله اجرا درآمده است و حتی مدیران وزارت ورزش و جوانان هم از این قاعده مستثنا نبودند؛ اما در تازهترین اقدام وزیر ورزش و جوانان با ارسال نامهای به رئیسجمهور و بردن آن به صحن علنی مجلس خواستار نقض این قانون شده است. طبق قانون فدراسیونهای ورزشی بهعنوان نهاد عمومی غیردولتی شناخته میشوند، اما مسعود سلطانیفر با ارسال نامهای به رئیسجمهور و بردن آن به صحن علنی مجلس شورای اسلامی بهدنبال تبدیل فدراسیونهای ورزشی به مؤسسات غیردولتی با استقلال شخصیت حقوقی است که اگر این موضوع در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد آن وقت حضور رؤسای بازنشسته در فدراسیونهای ورزشی مجاز میشود و بهراحتی بازنشستهها میتوانند صندلی ریاست فدراسیونهای ورزشی را در اختیار بگیرند، یا حتی پس از بازنشستگی فعالیت خود را ادامه دهند. این در حالی است که ورزش ایران نیاز به خون تازهای دارد و در صورت تصویب این موضوع ورزش ایران عقبگرد به گذشته دارد و این موضوع میتواند ضربه مهلکی وارد کند.
در حال حاضر گفته میشود محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال جزء رؤسای بازنشسته است، او متولد سال ۱۳۳۹ است و پس از ۱۱ سال حضور در فدراسیون والیبال (۱۳۸۵ تا ۱۳۹۶) راهی وزارت ورزش شد و بهعنوان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای این وزارتخانه مشغول به کار شد، اما آبان ماه سال ۹۸ با کسب اکثریت آرای مجمع فدراسیون والیبال مجدداً به صندلی ریاست این فدراسیون تکیه زد. از زمانی که داورزنی در وزارت ورزش مشغول به کار بود ابهاماتی در مورد بازنشستگی او مطرح بود که ژاله فرامرزیان آن را رد کرد. سال گذشته سازمان بازنشستگی کشور در نامهای به بازنشسته بودن این مدیر ورزشی تأکید کرده بود، البته وزیر ورزش و جوانان با ارسال نامهای به سازمان بازنشستگی کل کشور درخواست کرده بود که رؤسای بازنشسته تا پایان دوره ریاست خود در فدراسیون مربوطه فعالیت خود را ادامه دهند که این موضوع مورد موافقت سازمان بازنشستگی کل کشور قرار نگرفت. البته در صورت تصویبنامه فوق در مجلس شورای اسلامی، راه برای داورزنی باز میشود و او میتواند تا پایان دوره چهارساله ریاستش در فدراسیون والیبال فعالیت کند. بدون شک این موضوع برای ورزش ایران اهمیت زیادی دارد و نیاز است که نمایندگان مجلس با تدبیر به این موضوع نگاه کنند، در هر ارگانی ورزش نیاز به نیروی جوان و تازهنفس دارد و روسای بازنشسته در فدراسیونهای ورزشی نمیتوانند آوردهای برای ورزش ایران داشته باشند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/پ
انتهای پیام/