دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سدهای سلولی کانال پاناما چگونه کار می‌کند؟+ فیلم

در برخی از مناطق این کانال که صعب‌العبور است، مهندسان محفظه‌هایی تحت عنوان سد سلولی ایجاد کرده‌اند که کشتی‌ها داخل آن قرار می‌گیرند و توسط بالابر هیدرولیکی از سطح آب‌ عبور می‌کنند.
کد خبر : 581859
پاناما

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، کانال پاناما یک آبراه مصنوعی ۸۲ کیلومتری در پاناما است که اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام را به هم متصل می‌کند. اما در برخی از مناطق این کانال که صعب‌العبور است، مهندسان محفظه‌هایی تحت عنوان سد سلولی ایجاد کرده‌اند که کشتی‌ها داخل آن قرار می‌گیرند و توسط بالابر هیدرولیکی از سطح آب‌ عبور می‌کنند. سد سلولی دارای دریچه‌هایی برای مسدودسازی و آزادسازی جریان آب است. این سدها به دیواره‌های دریچه‌مانند با عرض ۲۰ و ضخامت ۲ متر مجهز هستند که با لولا باز و بسته می‌شوند و همچنین حرکت آنها در برج مراقبت کنترل می‌شود. محفظه‌های سد سلولی ۳۰۰ متر طول، ۳۳ متر عرض و ۱۲ متر عمق دارند.


مراحل عبور به این شکل است که ابتدا کشتی به ورودی سد سلولی می‌رسد. سپس ملوان جهت و سرعت کشتی را تنظیم می‌کند. در ادامه دریچه‌ها باز شده و کشتی وارد محفظه‌ی سد سلولی می‌شود. سپس دریچه‌ بسته شده و آب به داخل محفظه جریان پیدا می‌کند که با بالاآمدن جریان آب، کشتی هم بالا می‌آید و برای ورود به سلول بعدی آماده می‌شود.


به‌طور متوسط ۸ تا ۱۰ ساعت طول می‌کشد تا یک کشتی از کانال پاناما گذر کند.


در ادامه فیلمی از عبور کشتی‌ها از این سدهای سلولی را مشاهده می‌کنید:






انتهای پیام/۴۱۱۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب