دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1400 - 11:58
آنا گزارش می‌دهد؛

ناامیدی به جان وزنه‌برداری ایران افتاد/ سهمیه المپیک؛ رویای دست‌نیافتی چهره جهانی ایران/ چه بر سر کیانوش و سهراب ایران آمد؟

مصدومیت سهراب مرادی در مسابقات گزینشی المپیک کلمبیا آخرین تیر ناامیدی به پیکره وزنه‌برداری ایران بود.
کد خبر : 581196
وزنه‌برداری

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، شب گذشته اتفاق تلخ برای وزنه‌برداری ایران رقم خورد؛ سهراب مرادی قهرمان طلایی المپیک در حالی که امیدوار بود در آخرین مرحله گزینشی المپیک، مجوز حضور در آوردگاه توکیو را کسب کند به شدت آسیب دید. کتف سهراب در حرکت دوم مهار وزنه ۱۷۰ کیلوگرمی از جا در رفت و پرونده حضور این ستاره وزنه‌برداری ایران در المپیک توکیو بسته شد.


وزنه‌برداری ایران مدت‌هاست که حال و روز خوشی ندارد؛ این را می‌توان از نتایج مسابقات قهرمانی آسیا فهمید که تیم ملی وزنه‌برداری ایران تنها با کسب ۶۰۰ امتیاز در جایگاه چهارم ایستاد و علاوه بر نتایج ضعیفی که پولادمردان ایران در این رقابت‌ها ثبت کردند، در آوردگاه آســیایی تاشــکند یــک لشـکر وزنه‌بردار آسـیب دیـده باقی ماند که نشان از ضعف کادر فنی این تیم است. البته بدون شک مسائلی همچون نداشتن یک برنامه‌ بدنسازی، تغذیه خوب و ایده‌آل برای ستاره‌های وزنه‌برداری ایران در طول مدت برگزاری اردوهای آماده‌سازی در عملکرد آن‌ها تأثیر گذاشت به طوری که ضعف در شرایط فیزیکی، استقامتی و توانمندی رکوردی وزنه‌برداران در مقایسه با سایر رقبای آسیایی به خوبی دیده می‌شد.


مصدومیت وزنه‌بردارانی همچون محمد زارعی، صالح چراغی و آسیب‌دیدگی حافظ قشقایی در فاصله چند روز مانده به اعزام، مصدومیت جدی و بیرون زدن آرنج دست حسین سلطانی در جریان مسابقات و کشیدگی همسترینگ علی میری و حالا مصدومیت سهراب مرادی همگی نشان از حال و روز ناخوش وزنه‌برداری ایران می‌دهد که البته نوک پیکان تمامی انتقادها هم به سوی کادر فنی است، به طوری که بزرگان وزنه‌برداری ایران معتقدند خستگی ناشی از فشارهای بیش از اندازه و غیراستاندارد بودن تمرینات و همچنین نداشتن یک برنامه ریکاوری و درست همه دست به دست هم دادند تا امروز لشکری از مصدومان در وزنه‌برداری ایران باقی بماند.


وزنه‌برداری؛ بی‌رمق در توکیو


وزنه‌برداری ایران یکی از سه ضلع مدال‌آوری کاروان ورزشی ایران محسوب می‌شود، اما با اتفاقاتی که برای ورزشکاران این رشته رقم خورد، چندان نمی‌توان به مدال‌آوری آن‌ها در المپیک دل بست، البته علی داوودی در دسته فوق‌سنگین شانس کسب مدال دارد اما در دسته دیگر شرایط سخت است. وزنه‌برداری ایران به دلیل دوپینگ سال‌های گذشته محکوم به دو سهمیه در آوردگاه توکیو شد. سهراب مرادی و کیانوش رستمی دو قهرمان طلایی المپیک در مسیر کسب سهمیه با دشواری‌های زیادی روبه‌رو شدند؛ سهراب که به دلیل مصدومیت مدت‌ها از شرایط ایده‌آل به دور بود و نتوانست امتیازهای قابل قبولی در مسیر کسب سهمیه برای خود ثبت کند، کیانوش رستمی که به دلیل تمرینات جداگانه و درگیری‌هایی که با فدراسیون وزنه‌برداری داشت در چندین مسابقه امتیاز از دست داد و راه رسیدنش به آوردگاه توکیو دشوار شد.


چه بر سر کیانوش و سهراب ایران آمد؟


سهراب مرادی و کیانوش رستمی در مسابقات قهرمانی آسیا تاشکند که امتیاز بالایی هم برای رسیدن به سهمیه المپیک را داشت، نتوانستند به رکوردهای مدنظر برسند، این دو وزنه‌بردار برای کسب سهمیه در دسته ۹۶ کیلوگرم می‌جنگیدند، اما با رکوردهایی که ثبت کردند، هیچ شانسی برای رسیدن به ۸ نفر برتر وزن خود پیدا نکردند و به همین دلیل مسابقات کلمبیا آخرین شانس این دو وزنه‌برداری ایرانی بود تا به آوردگاه توکیو برسند. مسابقاتی که به اعتقاد بزرگان وزنه‌برداری ایران خیلی سخت بود چرا که پس از مسابقات پرفشار قهرمانی آسیا و به فاصله ۲۰ روز برگزار می‌شد، شاید به همین خاطر بود که کیانوش رستمی از حضور در مسابقات کلمبیا انصراف داد، البته رستمی چشم امید به فدراسیون جهانی دارد تا امتیاز مسابقه گزینشی سوئیس را برای او محاسبه کنند. رستمی در آن مسابقه با وجود تست دوپینگ و وزنه‌زدن اما امتیازهایش محاسبه نشد به این خاطر که او برای ثبت‌نام در این رقابت‌ها دیر اقدام کرده بود و حالا امیدوار است فدراسیون جهانی با درخواست او برای محاسبه امتیاز مسابقه سوئیس موافقت کند؛ هر چند که مشخص نیست این درخواست مورد موافقت فدراسیون جهانی قرار بگیرد یا خیر. سهراب مرادی اما راهی کلمبیا شد تا آخرین شانس خود را برای حضور در المپیک امتحان کند؛ البته سهراب در مسابقات قهرمانی آسیا مصدومیتش از ناحیه کتف، او را کمی اذیت کرد اما با این حال در مسابقات کلمبیا حضور پیدا کرد تا اینکه شب گذشته در حرکت دوم مهار وزنه ۱۷۰ کیلوگرمی دوباره دچار آسیب‌دیدگی از ناحیه کتف شد و پرونده حضور او در المپیک توکیو بسته شد.


چراغ سبز فدراسیون به علی هاشمی برای اعزام به توکیو


اگرچه علی هاشمی در رنکینگ المپیکی‌های دسته ۱۰۹ کیلوگرم وضعیت خوبی دارد و حتی با وجود اینکه در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت نکرد یکی از شانس‌های اعزام به المپیک است اما مشکل اینجاست که کادر فنی و فدراسیون وزنه‌برداری علاقه‌ای به حضور او در المپیک ندارند و حتی اصلاً کسی این روزها نمی‌داند هاشمی در چه وضعیتی به سر می‌برد و نحوه تمریناتش به چه صورت است! به نظر می‌رسد با توجه به اتفاقی که برای سهراب مرادی رقم خورد و نامشخص بودن وضعیت کیانوش رستمی، کادر فنی و فدراسیون به علی هاشمی چراغ سبز نشان دهند با این حال باید منتظر ماند و دید وضعیت کیانوش رستمی به چه صورت خواهد بود.


عملکرد کادر فنی تیم ملی وزنه‌برداری ایران و یک لشکر مصدوم به جای مانده نشان می‌دهد وزنه‌برداری ایران در پروسه تکراری و خطرناک قرار گرفته است که اگر فکری به حال این رشته ورزشی نشود اتفاقات خوبی در آینده رقم نخواهد خورد. در مسابقات قهرمانی آسیا با وجود اینکه کیانوش رستمی مدت‌ها بدون سرمربی و به تنهایی تمرین می‌کرد اما برتری تاکتیک‌اش به‌خوبی در برابر کادر فنی محسوس بود و حالا شاید وقت آن رسیده که رئیس فدراسیون به بزرگان وزنه‌برداری که از زمان ریاست او خانه‌نشین شدند نگاهی‌ بیندازد و وزنه‌برداری را با کمک آن‌ها از این گرداب نجات دهد.


انتهای پیام/۴۰۵۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب