با معجزه به کسی مدال المپیک نمیدهند/کیانوش رستمی میتوانست بهتر مدیریت شود/ کسانی کنار علی مرادی قرار گرفتند که صلاح وزنهبرداری را نمیخواستند
امید ناییچ در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره وضعیت وزنهبرداری ایران در آستانه المپیک گفت: من ابتدا میخواهم از فدراسیون جهانی شروع کنم که با امتیازبندی یک سیستم غلطی را برای کسب سهمیه المپیک در نظر گرفتهاند. آنها به خاطر اینکه موضوع دوپینگ در وزنهبرداری را کنترل کنند چنین سیستمی را طراحی کردهاند اما به اعتقاد من این غلط بود چرا که رشته وزنهبرداری کاملاً قدرتی است و حداقل 6 ماه طول میکشد تا وزنهبردار بتواند پس از یک مسابقه سنگین دوباره ریکاوری شود و به میدان برود. این تصمیم بسیار اشتباه بود. از طرف دیگر موضوعات دوپینگی که در سالهای گذشته در فدراسیون وزنهبرداری ایران به وجود آمد باعث شد که سهمیه المپیک توکیو کم شود. تمام این مسائل دست به دست هم دادند تا الان وضعیت وزنهبرداری در آستانه المپیک راضیکننده نباشد.
وی در مورد شرایط سهراب مرادی و کیانوش رستمی گفت: به نظرم کیانوش رستمی اگر مدیریت میشد الان نباید چنین وضعیتی پیدا میکرد. سهراب و کیانوش نزدیک به 17 سال است که در اردوهای تیم ملی حضور دارند و به صورت مستمر وزنه میزنند. آنها ورزشکاران حرفهای هستند اما قطعاً اگر آسیبدیدگی برای سهراب به وجود نمیآمد یا کیانوش با آن اتفاقات روبهرو نمیشد آنها الان علاوه بر به دست آوردن سهمیه، مدعیان کسب مدال بودند اما ما فکر کنیم که این دو نفر با وجود سالهای زیادی که در وزنهبرداری بودند از ورزش قهرمانی خداحافظی کردند. آیا نباید در این سالها وزنهبرداری جایگزین آنها میشد که الان سهمیه المپیک در دسته 96 کیلوگرم به این روز نمیافتاد.
پیشکسوت وزنهبرداری ایران عنوان کرد: یکی از انتقادهای من به وزنهبرداری در خصوص عملکرد برخواه سرمربی تیم ملی است. او یکی از دوستان من است اما هدایت تیم نوجوانان و بزرگسالان را چندین سال است که برعهده دارد. آیا نباید در این سالها پشتوانهسازی صورت میگرفت و برای قهرمانان وزنهبرداری ایران جایگزین تربیت میکردند؟ مگر آقای برخواه سالها در رده پایه حضور نداشت؟ چرا چنین اتفاقی نیفتاد؟ الان وزنهبرداری ایران در میدان المپیک شرایطی دارد که نباید به کسب مدال طلا و نقره امیدوار بود. در دسته سنگینوزن علی داودی یکی از وزنهبرداران خوب و قابل قبول ایران است که خوشبختانه موفق به کسب سهمیه هم شده است اما در سایر اوزان وضعیت خوبی نداریم.
وی در مورد شرایط علی هاشمی اظهار کرد: من نمیدانم الان علی هاشمی چه وضعیتی دارد. اگر او تمرینات خودش را به صورت مستمر پیگیری کند قطعاً در صورت حضور در المپیک میتواند عملکرد قابل قبولی داشته باشد اما چه کسی الان از علی هاشمی خبر دارد؟ او در مسابقات قهرمانی آسیا حضور پیدا نکرد و نوع تمریناتش هم مشخص نیست. قطعاً اگر او شرایط تمرینی خوبی داشته باشد به خاطر حرفهای بودن میتواند خوب ظاهر شود اما تا زمانی که هیچکس از نحوه تمرینات وزنهبرداران خبر نداشته باشد نمیتواند در مورد کسب مدال در المپیک اظهارنظر کند. بر اساس بخت و اقبال مدال المپیک را به هیچکسی نمیدهند. اگر مسئولان ما منتظر هستند که معجزهای اتفاق بیفتد و وزنهبرداری به مدال برسد قطعاً این اتفاق نخواهد افتاد.
ناییچ در پاسخ به این سؤال که آیا فکر میکند درخواست کیانوش رستمی در فدراسیون جهانی مورد تأیید قرار میگیرد یا خیر؟ عنوان کرد: واقعاً بیانصافی است اگر درخواست کیانوش در فدراسیون جهانی رد شود. او در مسابقات سوئیس تست دوپینگ داده و وزنه زده است. چرا نباید رکوردهایش محاسبه شود. به هر دلیلی خطای عمدی یا سهوی رخ داده و کیانوش رستمی برای حضور در مسابقات گزینشی سوئیس دیر ثبتنام کرده است اما مگر در این رقابتها شرکت نکرد؟ مگر وزنه نزد؟ مگر تست دوپینگ نداد؟ نباید با این شرایط زحمت او نادیده گرفته شود. رستمی دو مدال المپیک در کارنامه خود دارد و یکی از چهرههای شناخته شده وزنهبرداری در دنیاست، به همین خاطر فدراسیون جهانی میتواند تخفیفی برای او قائل شود.
وی در مورد وضعیت سهراب مرادی هم اظهار کرد: سهراب به دلیل آسیبدیدگی که در ناحیه کتفش به وجود آمد، از شرایط ایدهآل دور شد. تلاش بسیار زیادی کرد تا دوباره به روزهای اوج خود برگردد. اگر در مسابقات کلمبیا آسیبدیدگیاش او را اذیت نکند قطعاً توانایی زدن وزنههایی بیشتر از 388 کیلوگرم را دارد. این وزنهها برای او مشکلی ندارد اما نباید فراموش کنیم که مرادی پس از مسابقات قهرمانی آسیا در فاصله خیلی کم به مسابقات گزینشی کلمبیا اعزام شد و حتی وقت کافی برای ریکاوری هم نداشت. فشار کسب سهمیه المپیک و آسیبدیدگی میتواند در عملکرد او تأثیر بگذارد. با اینحال امیدوارم سهراب بتواند وزنههای قابل قبولی در کلمبیا ثبت کند.
ناییچ در پاسخ به این سؤال که وضعیت وزنهبرداری ایران را چطور میبیند؟ گفت: من اعتقاد دارم وزنهبرداری ایران مدیون علی مرادی است. او اتفاقات خوبی در این رشته ورزشی رقم زد اما متأسفانه به لحاظ مدیریتی در سالهای آخر وزنهبرداری با حاشیههای زیادی همراه بود و شخص رئیس فدراسیون کارهایی انجام داد که به صلاح این رشته ورزشی نبود. متأسفانه کسانی به او مشاوره میدادند که هدفشان منافع وزنهبرداری نبود. وقتی در حوزه مدیریت حواشی زیاد میشود، قطعاً تصمیمگیری تحتالشعاع قرار میگیرد. مرادی میتوانست بهتر از اینها مدیریت کند. او الان در کنار خودش بیرانوند را دارد که به عنوان دبیر فدراسیون وزنهبرداری فعالیت میکند. بیرانوند یکی از افراد باتجربه و کاربلد در وزنهبرداری است. چرا نباید علی مرادی حداقل پنج نفر مثل بیرانوند را در کنارش داشته باشد؟
پیشکسوت وزنهبرداری ادامه داد: وزنهبرداری ایران در المپیک لندن بهترین نتیجه تاریخ را کسب کرد. سه مدال طلا و یک نقره محصول شاگردان کوروش باقری بود. چرا الان فردی مثل کوروش باقری باید بیرون از وزنهبرداری باشد؟ چرا نباید از تجربه این افراد استفاده کنیم؟ من اعتقاد دارم اگر افرادی که دلسوز وزنهبرداری ایران بودند در کنار علی مرادی قرار میگرفتند شرایط بهتر از اینها پیش میرفت. رها شدن کیانوش رستمی باعث شد که الان این وزنهبردار حرفهای چشمانتظار تصمیم فدراسیون جهانی باشد در صورتی که اگر در کنار او خانواده وزنهبرداری حضور داشتند و با توجه به اخلاق خاصی که او دارد، الان دیگر محتاج لطف فدراسیون جهانی نبودیم.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/