چشم امید رستمی به تصمیم فدراسیون جهانی/ رویای پرافتخارترین ورزشکار المپیک بر باد میرود؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در حالی که وزنهبرداری ایران یکی از ضلعهای مدالآوری کاروان ایران در ادوار المپیک است، اما سهمیه وزنهبرداری ایران در دسته 96 کیلوگرم هنوز وضعیت نامشخصی دارد؛ دستهای که بزرگان وزنهبرداری ایران همچون کیانوش رستمی و سهراب مرادی در آن حضور دارند؛ قهرمانان طلایی المپیک که شانس مدالآوری آنها در صورت کسب سهمیه به واسطه تجربهای که دارند بیشتر از سایر نفرات است. وزنهبرداری ایران بهدلیل موضوع دوپینگ در سالهای گذشته و طبق قوانین جهانی تنها دو سهمیه دارد و مسابقات گزینشی کلمبیا آخرین فرصت برای دو وزنهبردار ایران است که بتوانند حضور خود را در آوردگاه توکیو قطعی کنند. در حال حاضر علی داودی وزنهبرداری دسته 109+ کیلوگرم در مسابقات قهرمانی آسیا به مقام قهرمانی رسید و حضورش در المپیک قطعی شده است، علی هاشمی هم با وجود غیبت در رقابتهای قهرمانی آسیا تاشکند، اما به خاطر اعمال اصلاحات جدید از حضور در مسابقه دیگری بینیاز شد و سهمیه المپیکشان قطعی شده است.
البته علیرضا بیرالوند، علی میری، ایوب موسوی، کیانوش رستمی و سهراب مرادی نیز دیگر وزنهبردارانی هستند که منتظر تصمیم فدراسیون جهانی هستند که پس از مسابقات کلمبیا وضعیتشان مشخص میشود. در این میان وضعیت کیانوش رستمی و سهراب مرادی پیچیدهتر از سایر نفرات است. رستمی در مسابقات المپیک لندن 2012 به واسطه دوپینگ یکی از مدالآوران المپیکی رنگ مدالش تغییر کرد و به نشان نقره دست پیدا کرد. رستمی در این سالها شرایط ویژهای در وزنهبرداری داشت که به صورت پیوسته زیر تیغ نگاه منتقدان بود، او قبل از المپیک ریو تصمیم گرفت به تنهایی تمریناتش را ادامه دهد و در شرایطی که خیلی از اهالی وزنهبرداری مخالف تصمیم او بودند، اما این وزنهبرداری کرمانشاهی زیر بار نرفت و تصمیم گرفت به تنهایی تمرینات را پیگیری کند که البته نتیجه آن را هم دید و کیانوش رستمی در دسته 85 کیلوگرم در المپیک ریو موفق به کسب نشان طلا شد و قهرمان طلایی المپیک لقب گرفت.
البته رستمی پس از المپیک ریو همچنان بر مواضع خود پافشاری کرد و تمرینات را به صورت انفرادی ادامه داد، با وجود وساطت اهالی وزنهبرداری اما او از موضع خود کوتاه نیامد و مثل همیشه منتقدان او را نقد کردند؛ عملکرد رستمی پس از المپیک ریو فراز و فرود زیادی داشت، دوران افول او بعد از المپیک ریو آغاز شد و در مسابقات مختلف نتوانست مثل همیشه ظاهر شود. قهرمان طلایی المپیک ریو نه تنها با کسب مدال در المپیک توکیو فاصله زیادی داشت بلکه در کسب سهمیه هم ناکام ماند، او در مسابقات قهرمانی آسیا این شانس را داشت که بتواند سهمیه المپیک را کسب کند و بالاتر از سهراب مرادی قرار بگیرد اما این اتفاق نیفتاد.
رستمی برای رسیدن به سهمیه المپیک هماکنون 3014 امتیاز دارد و در دسته 96 کیلوگرم در رده 35 قرار دارد، او امتیاز چندین مسابقه گزینشی را از دست داده و به همین خاطر کارش به اما و اگر کشیده شد، البته او این شانس را داشت که مثل سهراب مرادی در مسابقات گزینشی کلمبیا شرکت کند و برای رسیدن به سهمیه آخرین تلاشهای خود را انجام دهد، اما رستمی که باید 15 کیلو بیشتر در مجموع وزنه میزد و خستگی ناشی از مسابقات و شرایط سخت با او همراه بود،برای حضور در مسابقات گزینشی کلمبیا شانسی برای خود ندید و به همین خاطر قید آن را زد.
البته رستمی مدعی بازگرداندن امتیاز مسابقه گزینشی رقابتهای بینالمللی سوییس در آبان ماه 98 است، او در آن مسابقه با وجود وزنه زدن هیچ امتیازی کسب نکرد، چرا که او بعد از مهلت قانونی در رقابتهای گزینشی سوییس ثبتنام کرده بوده و به همین دلیل امتیازی در آن مسابقات برای او منظور نشد. در حاشیه برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا فدراسیون وزنهبرداری به این موضوع اعتراض کرد تا شاید فدراسیون جهانی ترتیب اثر بدهد.
در صورتی که امتیاز مسابقات گزینشی سوییس برای کیانوش رستمی محاسبه شود او بهعنوان امتیازآورترین وزنهبردار آسیا سهمیه المپیک را کسب میکند، البته که در آن سوی میدان سهراب مرادی هم حضور دارد که این روزها به همراه سرمربی تیم ملی عازم کلمبیا شده تا آخرین تلاشهای خود را برای کسب سهمیه المپیک انجام دهد؛ اگر سهراب در مسابقات کلمبیا رکورد مجموع 388 کیلوگرم به بالا را ثبت کند هر دو مدعی کسب سهمیه المپیک در دسته 96 کیلوگرم هستند. باید دید در مسابقات کلمبیا چه اتفاقی میافتد و سهراب مرادی چه عملکردی خواهد داشت، البته تصمیم فدراسیون جهانی بعد از مسابقات کلمبیا هم اهمیت زیادی دارد. نکته قابل توجه اینکه اگر سهراب مرادی در این مسابقات طبق انتظار وزنه نزند و فدراسیون جهانی هم امتیاز مسابقات گزینشی سوییس را برای کیانوش رستمی محاسبه نکند عملاً هر دو وزنهبردار شانسی برای حضور در آوردگاه توکیو را ندارند و آن وقت فدراسیون وزنهبرداری باید از بین علی هاشمی و علی میری یک نفر را به المپیک اعزام کند.
وضعیت وزنهبرداری در دسته 96 کیلوگرم هنوز مشخص نیست و باید منتظر اتفاقات در راه مانده باشیم؛ رستمی در صورت حضور در المپیک توکیو و کسب مدال پرافتخارترین ورزشکار ایران لقب میگیرد، اما بعد از المپیک ریو اتفاقات طور دیگری برای او رقم خورد؛ داستان موفقیتهای رستمی از المپیک ریو آغاز شد و میتوانست با المپیک توکیو و کسب مدال به پایان برسد، اما تصمیمات و پافشاری بر مواضع خود، او را از این هدف دور کرد. اگر فدراسیون جهانی امتیاز مسابقات گزینشی سوییس را محاسبه نکند، پرونده رستمی با یک نشان نقره و طلا در المپیک بسته میشود و او باید برای مسابقات بازیهای آسیایی خود را آماده کند، رقابتهایی که رستمی در سال 2018 در آنجا اوت کرد و عملکرد بسیار ضعیفی از خود به جای گذاشت.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/