تبعیضهای اجتماعی در افراد چاق مشهود است/ افسردگی و طلاق در کمین چاقها
دکتر عبدالرضا پازوکی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره تبعیضهای اجتماعی افراد مبتلا به چاقی مفرط در جامعه، گفت: افراد مبتلا به چاقی مفرط به دلیل چاقی در مسائل روزمره و اجتماعی با مشکلات متعددی مواجه هستند. متاسفانه برخی افراد به دنبال چاقی مفرط قادر به انجام نظافتهای شخصی خود هم نیستند به همین دلیل در برخی از این افراد بوی مناسبی احساس نمیشود که این امر موجب تشدید شرایط فیزیکی در آنها میشود.
مشکلات خانوادگی در افراد چاق
این فلوشیپ جراحیهای درون بین، افزود: این مسائل موجب بروز مشکلات جدی میان افراد مبتلا به چاقی مفرط با خانواده و همسر میشود به گونهای که زندگی بسیاری از این افراد در معرض از هم پاشیده شدن قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: چاقی مفرط موجب کاهش فعالیتهای اجتماعی افراد مبتلا میشود که این خود موجب تشدید چاقی و افزایش وزن در آنها میشود به گونهای که برخی از این افراد نمیتوانند افراد فعالی در سطح جامعه باشند. البته برخی از این افراد فعالیت اجتماعی بسیار مناسب و قابل مشاهدهای دارند اما عمدتا به دنبال افزایش وزن و چاقی، دچار کاهش فعالیتهای اجتماعی میشوند.
پازوکی وقفه تنفسی در خواب را یکی دیگر از مشکلات افراد مبتلا به چاقی مفرط دانست و افزود: این مساله باعث میشود این افراد نتوانند به صورت معمول در کنار همسر خود بخوابند و در مواردی نیز عنوان کردهاند که بیش از پنج ماه است که نتوانستهاند بخوابند زیرا وقفه تنفسی موجب افزایش احتمال مرگ در این افراد میشود.
تبعیضهای اجتماعی در افراد چاق مشهود است
این فلوشیپ جراحی های درون بین در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: متاسفانه در برخی موارد تبعیضها در افراد مبتلا به چاقی مفرط بسیار مشهود میشود برای مثال برخی از رانندگان تاکسی تمایلی به سوار کردن این افراد ندارند و یا آژانسهای هواپیمایی این افراد را با استدلال اینکه در یک صندلی جا نمیشوند مجبور به تهیه دو بلیط میکنند.
پازوکی افزود: متاسفانه برخی از این افراد در میان دوستان و آشنایان به تمسخر گرفته میشوند به گونهای که باعث میشود این افراد اعتماد به نفس خود را از دست بدهند و دچار انزوا و گوشهگیری شوند برای مثال یکی از بیماران به بنده عنوان کرده است که بیش از دو سال است که از منزل خارج نشده است.
افسردگی، موجب افزایش وزن میشود
وی تصریح کرد: انزوا و گوشهگیری موجب ابتلا این افراد به افسردگی میشود و این در حالی است که مصرف داروهای ضد افسردگی موجب افزایش اشتها و چاقی میشود، در نتیجه چاقی در این افراد دو چندان میشود.
این فلوشیپ جراحی های درون بین با بیان اینکه افراد مبتلا به چاقی مفرط در استخدام و کاریابی نیز دچار مشکلات متعددی هستند، افزود: متاسفانه برخی افراد بر این باور هستند که افراد دچار چاقی مفرط افرادی تنبل، ناکارآمد و غیر مفید هستند و این در حالی است که دیده شده در برخی ادارهها این افراد توانستهاند خود را ثابت کنند و نشان دهند این باور غلط است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به طور کلی امکاناتی که در جامعه برای تمام افراد وجود دارد برای این دسته از افراد قابل بهرهبرداری نیست یعنی این افراد به درجات زیادی از این امکانات محروم هستند.
انتهای پیام/