دروس تربیت بدنی در اپلیکیشن ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بعد از گذشت ۱۵ ماه از شیوع و گستردگی کرونا، آسیب این ویروس بر فعالیتهای ورزشی به بالاترین حد خود رسیده، بهخصوص که باشگاههای ورزشی در این ایام با تعطیلی مستمر مواجه هستند. فعالیتهای ورزشی دانشگاهها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و این روزها کلاسهای عملی تربیتبدنی تعطیل شدهاند. تربیتبدنی و فعالیتهای ورزشی از حیث آثار فیزیولوژیکی میتوانند موجب تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن و بهبود ظرفیتهای تنفسی و عملکرد ریوی شوند، اما امروز خود گرفتار موج تعطیلی ناشی از کرونا شدهاند. این درحالی است که با بررسی انجام فعالیتهای ورزشی با شدتهای مختلف، مطالعات نشان داده که فعالیت فیزیکی با شدت متوسط اثرات مثبتی بر پاسخهای سیستم ایمنی در برابر عفونتهای تنفسی ویروسی دارد.
مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برای جبران این نقص تلاش کردهاند اپلیکیشنی را طراحی کنند که در دوران کرونا به داد دانشجویان برسد. درواقع تعطیلی مراکز ورزشی سبب شد در یکی از جلسات شورایعالی ورزش، پیشنهاد اپلیکیشن ورزشی ارائه شود تا فعالیتهای جسمانی از سوی دانشجویان و کارمندان دانشگاه از سر گرفته شود. شبکهسازی یکی از اهداف مسئولان دانشگاه در این طرح بود تا تندرستی در دانشگاه به سمتوسویی کشیده شود و دانشگاه آزاد بهعنوان دانشگاه دوستدار ورزش شناخته شود. در این راستا، بررسی نیازها انجام شد و در مراکز دانشگاهی و سازمانهایی که با ورزش درگیر بودند، اعلام عمومی شد تا برای ساختن این اپلیکیشن داوطلب شوند.
طرحهای زیادی به دانشگاه ارسال شد و 15 طرح به مرحله داوری رسید و درنهایت دو تیم بهعنوان تیم برگزیده برای ساخت این اپ انتخاب شدند. تیمهای واحدهای تهرانغرب و قم دو تیم برگزیدهای بودند که قرار است این اپلیکیشن را طراحی کنند. مرکز ورزش و تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری ادارهکل تجاریسازی و پارک علموفناوری این دانشگاه و واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران، از تابستان سال گذشته، برگزاری رویداد آنلاین فناورانه ورزش و تندرستی را با موضوع ساخت و حمایت از اپلیکیشنهای ورزش و تندرستی در دستورکار خود قرار داده بودند و حالا مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی امیدوار هستند تا دانشگاهیان بتوانند فعالیتهای جسمانی خود را در این اپلیکیشن بهخوبی ثبت و ضبط کرده و فعالیتهای ورزشی خود را از سر بگیرند.
گسترش حوزه ورزشی از طریق شبکهسازی
میرعباس لشگری، رئیس مرکز ورزش و تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با «فرهیختگان» درخصوص اپلیکیشن ورزشی این دانشگاه توضیح داد: «پیشنهاد راهاندازی این اپلیکیشن در شورای ورزش از سوی دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد؛ از آنجا که دانشگاه آزاد اسلامی بهسمت شبکهسازی حرکت و در قسمتهای مختلف شبکه ایجاد کرده، قرار شد در حوزه ورزش نیز شبکه ایجاد شود.»
او اضافه کرد: «به این پیشنهاد با توجه به شیوع ویروس کرونا و عدم بازگشایی دانشگاه بهصورت جدیتر توجه شد، چراکه دروس عملی تربیتبدنی عملا برگزار نمیشد. بنابراین دکتر طهرانچی تاکید ویژه داشتند که حوزه ورزش را از طریق شبکهسازی هم بین دانشجویان و هم بین پرسنل دانشگاه گسترش دهیم.»
رئیس مرکز ورزش و تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «بنابراین استارت راهاندازی اپلیکیشن ورزشی دانشگاه با حوزه پژوهش و پارک علموفناوری دانشگاه کلید خورد؛ قرار شد یک اپلیکیشن تندرستی طراحی شود تا باعث انجام فعالیتها و تشویق دانشجویان، کارمندان و هیاتعلمی شویم و آنها به ورزش علاقهمند شده و بهسمت فعالیتهای جسمانی حرکت کنند.»
فعالیتهای جسمانی از طریق اپلیکیشن ورزشی رصد خواهد شد
لشگری با بیان اینکه فعالیتهای جسمانی از طریق این اپلیکیشن ورزشی رصد خواهد شد، تصریح کرد: «بهنوعی مشوقهایی برای انجام فعالیتهای ورزشی ایجاد میشود؛ از سوی دیگر این اپلیکیشن میتواند دروس عملی تربیتبدنی را در محدوده تربیتبدنی عمومی در ترمهای اول در تمامی رشتهها پوشش دهد و فعالیتهای جسمانی دانشجویان را در درس تربیتبدنی ارزیابی کند.»
او با بیان اینکه این اپلیکیشن با دو رویکرد راهاندازی شده، تاکید کرد: «رویکرد اول اینکه بحث انجام فعالیتهای فیزیکی در تمام دانشجویان، کارمندان و اعضای هیاتعلمی در این اپلیکیشن قابل رصد و ارزیابی باشد و دومین رویکرد ارائه دروس تربیتبدنی خواهد بود.»
او اضافه کرد: «در همین راستا با پارک علموفناوری و تجاریسازی دانشگاه آزاد اسلامی نشستی برگزار و یک کارگروه از سه حوزه مرکز ورزش و تربیتبدنی، پارک علموفناوری و دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران تشکیل شد. با تشکیل این کارگروه قرار شد یک رویداد برگزار شود تا افرادی که در زمینه شبکهسازی قوی هستند بتوانند خواسته و نیاز دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا را محقق کنند.»
رئیس مرکز ورزش و تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه بیان کرد: «مرکز ورزش و تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی، ادارهکل تجاریسازی و پارک علموفناوری دانشگاه و واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران، اضلاع مثلث رویداد فناورانه ورزش و تندرستی بودند که در پاندمی کرونا کار بزرگی انجام دادند. این کارگروه چندین جلسه را در این راستا برگزار کرد تا مشخص شود در این اپلیکیشن چه امکاناتی وجود دارد.»
اپلیکیشن ورزشی در چهار بخش، فعالیتهای یک فرد را اندازهگیری میکند
او تاکید کرد: «بنابراین براساس نیازی که در دانشگاه آزاد اسلامی احساس میشد، این کارگروه تشکیل شد و درنهایت به این نتیجه رسیدیم که این اپ باید بتواند در حوزه اندازهگیری قدرت، استقامت، چابکی و پیمایش و راهپیمایی ارزیابیهای لازم را انجام دهد؛ درواقع در چهار بخش فعالیتهای یک فرد را اندازهگیری کند.»
لشگری با بیان اینکه این اپلیکیشن یک اپ هوشمند خواهد بود، اضافه کرد: «این اپ میتواند فعالیتهای جسمانی یک فرد را ارزیابی کرده و دیگر نیاز به حضور افراد نخواهد بود. درواقع افراد میتوانند این اپ را روی گوشی خود نصب کرده و فعالیتهای جسمانی انجام داده و این فعالیتها از سوی دانشگاه ارزیابی میشود.»
او گفت: «شاخصهای ارزیابی برای تشخیص قدرت و توانایی فرد از طریق این سه مجموعه احصا و پوستر آن بهعنوان یک رویداد طراحی شد. درنهایت اعلام شد که قرار است یک رویداد برگزار شود و شرکتها و تیمهایی که قادرند این اپلیکیشن را طراحی کنند میتوانند در این رویداد شرکت کرده و پس از داوری توسط دانشگاه، اپهایی که امتیاز بالاتری دارند، انتخاب شده و از آنها برای تجاریسازی در دانشگاه آزاد اسلامی استفاده خواهد شد.»
رئیس مرکز ورزش و تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه درحالحاضر حدود یک میلیون و 150 هزار دانشجو در دانشگاه آزاد مشغول تحصیل هستند، اضافه کرد: «با احتساب خانواده دانشجویان و پرسنل دانشگاه آزاد اسلامی حدود 4 میلیون نفر با دانشگاه آزاد اسلامی ارتباط مستقیم دارند. بنابراین تیم و شرکتی که این اپلیکیشن را تجاریسازی کند درنهایت با حدود 4 میلیون نفر در ارتباط خواهد بود که این اپ را برای انجام فعالیتهای ورزشی خود استفاده کرده و برای این شرکت بسیار ارزشمند خواهند بود.»
او تاکید کرد: «یکسری مشوق نیز برای دانشجویان مدنظر داریم؛ بهطور مثال اگر یک دانشجو با اضافهوزن بالا در ابتدای ترم شروع به فعالیتهای جسمانی و ورزشی کند بعد از نصب این اپلیکیشن و انجام فعالیتهای جسمانی، درصورت رسیدن به وزن مطلوب، مشوقهایی ازجمله تخفیف شهریه برای او درنظر گرفته خواهد شد.«
15 طرح از 15 تیم به مرحله داوری راه یافت
لشگری با تاکید بر اینکه پوستر برگزاری این رویداد نهایی شده، گفت: «شاخصهای مدنظر در این اپ نیز اعلام و به تمام استانهای دانشگاه آزاد و مراکز خارج از دانشگاه اطلاعرسانی شد. درنهایت 24 طرح ارسال شد و 15 طرح از 15 تیم به مرحله داوری راه یافت. از این سه گروه یعنی پارک علموفناوری و تجاریسازی، مرکز ورزش و تربیتبدنی و دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران داورانی انتخاب شد. از بین 15 تیمی که در این رویداد شرکت کرده بودند، بعد از داوری، 2 تیم برگزیده شد.»
او توضیح داد: «این دو تیم از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانغرب و دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم انتخاب شده و در اختتامیه رویداد از این دو تیم تقدیر و مقرر شد از سوی معاونت پژوهشی و پارک علموفناوری برای این دو تیم یک جایزه حمایت مالی نیز درنظر گرفته شود. این مبلغ به این دو تیم پرداخت خواهد شد تا اپلیکیشن خود را به درخواست ما نزدیکتر کنند.»
به گفته لشگری، تجاریسازی، رقابتپذیری، تولید اپلیکیشن، برندسازی، استارتاپ بودن طرح، جامعیت نرمافزار و طرحها، نوآورانه و فناورانه بودن، تولید محتوای تخصصی، جلوههای بصری مناسب و جذاب، قابلیت درآمدزایی، مشخص بودن جامعه هدف، کسب مجوزهای لازم از سازمانهای مرتبط، ایدهپردازی مناسب با جامعه و بازار هدف، ارائه روشهای مناسب و استاندارد در ورزش و دارا بودن تیم تخصصی ورزشی و پزشکی برای مشاوره ازجمله مولفههای مهم ارزیابی طرحها از دید هیاتداوران است.
منبع: روزنامه فرهیختگان
انتهای پیام/
انتهای پیام/