اجازه درمان دردهای فوتبال داده نمیشود/ اختیار اداره پرسپولیس را به بزرگان آن نمیدهند
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بدهی ۲ میلیون یورویی فدراسیون فوتبال به شرکت شستا باعث شد تا این شرکت برای دریافت طلب خود از طریق قانون وارد عمل شود و پرونده شکایت را از طریق مجتمع قضایی شهید صدر تهران پیگیری کند. در حکم اولیه سند ساختمان فدراسیون فوتبال و سه دانگ از سند ساختمان باشگاه پرسپولیس به دلیل اینکه هر دو پرونده در مجتمع قضایی صدر بودند، به حساب شرکت شستا توقیف شد و پس از دو ماه که این دو ملک خریداری نداشتند، مزایده به سود شرکت شستا شد و در نهایت سند تکبرگ فدراسیون فوتبال و سه دانگ از ساختمان باشگاه پرسپولیس به نام شرکت شستا انتقال داده شد.
محمد پنجعلی درخصوص واگذاری ساختمانهای فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس به نام شرکت شستا به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: مایه تأسف است که دو ساختمان مهم فوتبال ایران به شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی واگذار شده است. وقتی پای ادعا به میان میآید، تیم ملی فوتبال ایران را برتری تیم قاره آسیا میدانیم و پرسپولیس هم پرطرفدارترین تیم این قاره است ولی در عمل میبینیم که این دو نهاد مهم، ساختمانی در اختیار خود ندارند. وقتی نگاهی میاندازیم به تیمهای آسیایی که در مسیر صعود به جام جهانی هستند یا در لیگ قهرمانان آسیا حضور پیدا میکنند، فکر نمیکنم تیمی پیدا کنیم که نهاد بالاتر آن فاقد ساختمان باشد ولی این اتفاق برای فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس رخ داده تا بار دیگر ثابت شود که باید فاتحه این فوتبال را خواند که هنوز به شکل آماتورگونه اداره میشود و حرفهایگری تنها در سخنرانیهاست.
وی ادامه داد: متأسفانه مسئول اصلی فوتبال ایران مشخص نیست. هنوز به دنبال آن هستیم که دولتی یا خصوصی بودن باشگاههایمان را مشخص کنیم ولی هر سال دریغ از پارسال بوده و خیلی صحبتها شده ولی افاقهای نکرده است. اگر بحث خصوصیسازی که سالیان زیادی است به میان آمده همت اجرا داشت، الان با چنین فاجعهای مواجه نبودیم ولی نمیگذارند که باشگاههای پرسپولیس و استقلال خصوصی شوند و وقتی این دو باشگاه از خود اختیاری ندارند مسلماً نمیتوانند ورزشگاههای اختصاصی داشته باشند. آنها حق ترانسفر، تبلیغات محیطی، حق پخش تلویزیونی، کپیرایت، بلیتفروشی و ... را در اختیار ندارند و بدون این موارد نباید هم انتظار پیشرفت داشت. مگر پرسپولیس موفقترین تیم فوتبال باشگاهی ایران در طول چندین سال گذشته نبوده است؟ چرا نباید ساختمان این باشگاه در اختیار خودش باشد و از بسیاری امکانات محروم شود؟ درد فراوان است و راه درمان وجود دارد اما اجازه نمیدهند شرایط خوب شود. با وجود اینکه ظرفیتهای زیادی برای پیشرفت داریم اما نمیگذارند از آنها بهره ببریم و این موضوع خیلی بد است.
پیشکسوت تیم پرسپولیس خاطرنشان کرد: آبان ۹۷ عملیات عمرانی احداث ساختمان اداری فدراسیون فوتبال در مرکز ملی فوتبال ایران آغاز شد و قرار شد در پایان اسفند ۱۴۰۰ این پروژه به پایان برسد اما پس از مراسم کلنگزنی این ساختمان هنوز یک آجر روی آجر گذاشته نشده است. اگر از همین امروز فدراسیون فوتبال بخواهد احداث ساختمان جدید خود را پیگیری کند، حداقل سه سال زمان میبرد تا به مرحله بهرهبرداری برسد. این ساختمان قرار بود در ۱۵ طبقه و به شکل خاصی به بهرهبرداری برسد، ساختمانی که در مجاورت ساختمان پک قرار میگیرد ولی کاری انجام نشده و فدراسیون فوتبال برای آنکه کارمندانش جایی برای کار داشته باشند ناچار است ساختمانی را که در تملک داشت از شستا اجاره کند تا سئولنشینان بتوانند امور گذشته را دنبال کنند.
وی تصریح کرد: البته که مشکلاتی که با آن روبهرو هستیم فقط به فدراسیون فوتبال ختم نمیشود و همچون زنجیرهای به هم وصل است. مدیریت جامعه رو به افول است. شایستهسالاری وجود ندارد. در حالی که ثروت، استعداد و متخصصان زیادی داریم ولی از افراد واجد شرایط استفاده نمیکنیم و همه خانهنشین شدهاند. نمیتوان در فوتبال عالی بود اما در اقتصاد دچار مشکل باشیم. اگر اقتصادمان عالی است نمیتواند سیاست ناقص باشد. زنجیره پیشرفت کشور دچار مشکل شده است. در فوتبال بزرگان را خانهنشین کردیم و نمیگذاریم باسوادها و باتجربهها کاری کنند. محمد دادکان، علی پروین، علی دایی، علی کریمی، محمد مایلیکهن، مهدی مهدویکیا و ... خانهنشین هستند. همچنین بسیاری پیشکسوتان لایق و بزرگوار استقلال را هم خانهنشین کردهاند.
پنجعلی یادآور شد: در همه جای دنیا سهامداران باشگاهها هواداران هستند ولی در ایران منزوی شدهاند و نهایتاً در ورزشگاهها یا محل تمرین به تشویق تیم مورد علاقهشان میپردازند در حالی که در هیچ جای دنیا چنین اتفاقی را مشاهده نمیکنیم. اگر میخواهیم پیشرفت کنیم میتوانیم از کشورهای موفق دنیا در رشته فوتبال الگوبرداری کنیم. مردم باید در فوتبال مشارکت داده شوند و از آنها بهره ببریم. تا زمانی که چرخه عملکرد فوتبال ایران به شکل فعلی پیش برود، شرایط بدتر از گذشته میشود و نمیتوانیم کار خاصی انجام دهیم. فراموش نکنیم که بالاخره دادگاه بینالمللی حکمیت ورزش (CAS) حکم نهایی را درباره الباقی بدهی ویلموتس صادر میکند و اگر رأی به ضرر فدراسیون فوتبال ایران باشد، مصائب بیشتری در انتظار پرطرفدارترین ورزش کشور است.
انتهای پیام/۴۰۴۸/پ
انتهای پیام/