دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 ارديبهشت 1400 - 18:27

فواید روزه‌داری بر کبد چرب و دستگاه گوارش

فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد گفت: افراد با کبد چرب اگر از تغذیه مناسب استفاده کنند و روزه بگیرند باعث می‌شود که میزان چربی‌های ذخیره شده در محیط تبدیل به کتون بادی شده و دفع می‌شود. این روند اگر موجب کاهش وزن هم شود اثرات مفید روزه داری بیشتر دیده شده است.
کد خبر : 578789
سفره افطار افطاری سحری روزه

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا کبد چرب، زمانی رخ می‌دهد که کبد در شکستن چربی‌ها دچار مشکل شود ، این بیماری زمانی ‏اتفاق می‌افتد که ١٠‌درصد یا بیشتر وزن کبد، حاوی چربی باشد؛ کبد چرب در شدیدترین حالت می‌تواند ‏فرد را مبتلا به سیروز کبدی یا زخم و نارسایی‌های کبدی کند.


حال این سوأل مطرح است آیا مبتلایان به کبد چرب می‌توانند روزه بگیرند، این سوألی است که بسیاری از مبتلایان به کبد چرب از خود می‌پرسند اما مبتلایان به کبد چرب لازم است نکات تغذیه‌ای را رعایت کنند تا بتوانند روزه بگیرند.


با دکتر سید موید علویان فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد گفت‌وگو کردیم.


وی در مورد فواید روزه داری بر کبد چرب اظهار کرد: بیماری کبد چرب در ۴۰ درصد افراد جامعه شایع است، از جمله دلایل کبد چرب می‌توان به کم تحرکی، تغذیه نامناسب، عوامل ژنتیکی یا تمام این موارد اشاره کرد.


فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد گفت: افرادی که دارای کبد چرم هستند عمدتاً اضافه وزن دارند که احتمال دیابت یا چربی خون بالا هم وجود دارد.


علویان ادامه داد: این افراد اگر از تغذیه مناسب استفاده کنند و روزه بگیرند باعث می‌شود که میزان چربی‌های ذخیره شده در محیط تبدیل به کتون بادی شده و دفع می‌شود.


وی اضافه کرد: این روند اگر موجب کاهش وزن هم شود اثرات مفید روزه‌داری بیشتر دیده می‌شود به شرطی که از تغذیه نامناسب مانند زولبیا و خوراکی‌های شیرین کمتر استفاده شود.


فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد در مورد انواع تغذیه سالم عنوان کرد: این موارد شامل غلات (حلیم و آش)، سبزیجات، پنیر کم چرب و نان سبوس‌دار است که اگر افراد با کبد چرب بتوانند روزه بگیرند و وزن خود را کاهش دهند بسیار در بهبود این بیماری مؤثر است.


علویان در خصوص افرادی که کبد چرب پیشرفته دارند، بیان کرد: کسانی که سیروز کبدی یا تنبلی کبد به هر دلیلی  دارند با گرفتن روزه ممکن است به کبد خود آسیب بزنند، ولی در مجموع بیشتر افراد با کبد چرب از روزه داری نفع می‌برند.


وی در مورد فواید روزه بر دستگاه گوارش ابراز کرد : اگر فردی زخم فعال گوارشی یا بیماری روده التهابی داشته باشد روزه برای این افراد مفید نبوده ولی روزه برای افراد با مشکلات دستگاه گوارشی از جمله سوءهاضمه که رژیم غذایی را رعایت می‌کنند مفید است.


فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد در پایان خاطرنشان کرد: روزه داری باعث کاهش وزن شده و چربی‌های دور شکم را آب می‌کند و برای افرادی که ضمینه دیابت دارند هم روزه می‌تواند مؤثر باشد.


منبع: فارس


انتهای پیام/۴۱۲۷


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب