دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 ارديبهشت 1400 - 15:59
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو:

دو شرکت ایرانی پا به عرصه تولید انسولین قلمی گذاشتند

سیدحیدر محمدی با بیان اینکه دو شرکت ایرانی به عرصه انسولین قلمی وارد شدند، گفت: در حال حاضر تولید داخل ۵ درصد نیاز بازار به انسولین قلمی را تأمین می‌کند.
کد خبر : 578734
حیدر

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، سید حیدر محمدی، گفت: میزان تأمین انسولین قلمی ماهانه کشور حدود ۲ میلیون قلم است که موقتاً در اسفند ماه میزان توزیع را به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار قلم رساندیم تا دو هفته اول فروردین را پوشش دهیم، اما این تعداد دارو در اسفندماه مصرف شد.


وی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد نیاز ماهیانه انسولین قلمی بیش از ۳ میلیون است، افزود: درصورتی‌که بانک مرکزی حسب قول داده شده، ارز مورد نیاز را تأمین کند، امیدواریم در خرداد ماه بتوانیم تأمین انسولین را از دو میلیون به سه میلیون در ماه ارتقاء دهیم.


مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: قیمت تمام‌شده انسولین در منطقه حدود ۳۰۰ هزار تومان است که با پوشش بیمه حدود ۳۰۰۰ تومان به فروش می رسد، بنابراین این دارو باید با نظارت بیشتری توزیع شود تا دچار چالش نشود.


ورود ۲ شرکت دیگر به عرصه تولید انسولین قلمی


وی با اشاره به اینکه طی ماه‌های آینده دو شرکت به عرصه تولید انسولین قلمی اضافه می‌شوند، گفت: امیدواریم با ورود تولید داخل و واردات این دارو  به میزان کافی مشکل انسولین حل شود.


محمدی درباره وضعیت مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها، عنوان کرد: شرایطی که داروخانه‌ها در خط اول ارائه خدمت به مردم در کنار مراکز درمانی هستند، بخش زیادی از مطالباتی که باید از  سوی سازمان‌های بیمه‌گر تامین شود، با تاخیر است و داروخانه‌ها عملا قادر نیستند که مجددا دارو خریداری کنند.


تعویق در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها دلیل عدم توانایی خرید برخی داروها


وی افزود: ماه‌هاست که مطالبات داروخانه‌ها به تعویق افتاده و الان برخی از مراکز درمانی رمدسیویر، فاویپیراویر و توسیلوزومپ را که به‌عنوان داروهای خط اول درمان کرونا مطرح هستند، به دلیل بدهی به شرکت‌های پخش نمی‌توانند خریداری کنند؛ این موضوع یک زنجیره معیوب است که بیمه پول بیمارستان را نمی‌دهد، بیمارستان نمی‌تواند پول داروخانه را پرداخت کند و داروخانه هم نمی‌تواند پول شرکت پخش را بدهد. شرکت پخش هم می‌خواهد از تأمین‌کننده دارو را بخرد. این یکی از مسائلی است که به آن مبتلا هستیم و امیدواریم رفع شود.


وی درباره سازوکار نسخ الکترونیک در داروخانه‌ها، گفت: در این زمینه تابع ضوابطی هستیم که شورای عالی بیمه ابلاغ کرده است، باید توجه کرد که نسخه الکترونیک می‌تواند از هدررفت بسیاری از منابع جلوگیری کرده و کمک کند که خطاهای پزشکی به‌شدت کاهش یابد.


مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو گفت: بیمه‌ها تلاش کردند که هزینه‌ای بین ۳۵۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان برای ثبت هر نسخه به صورت الکترونیک به داروخانه‌ها بدهند. داروخانه‌ها همکاری کامل را دارند و امیدواریم با همکاری سازمان‌های بیمه‌گر در پوشش بیمه‌ای حق تعرفه خدمات دارویی و ثبت نسخ این کار سریع‌تر اجرایی شود.


محمدی در زمینه ذخایر مواد اولیه دارویی در کشور، عنوان کرد: به دلیل عدم تأمین ارز به مقدار کافی و یا عدم انتقال ارز در یک سال گذشته، ذخایر مواد اولیه ما کاهش داشته است که این موضوع به معنای این نیست که دارو نداریم، اما متأسفانه بخشی از منابع‌مان به مقدار کمی کاهش یافته است.


وی افزود: امیدواریم با تأمین ارز کافی یا برنامه‌ریزی برای آزادسازی تدریجی نرخ ارز و در عین حال افزایش پوشش بیمه‌ای داروها تأمین کرده و فشار را بر بیماران هم کاهش دهیم. ما قبلاً حدود دو سال ذخیره مواد اولیه داشتیم و اختلاف ارز آزاد و دولتی زیاد نبود اما الان اختلاف زیاد شده امیدواریم در این ماه‌ها بتوانیم مشکل تأمین ارز را با اولویت تولید داخلی حل کنیم.


دلیل کمبود IVIG به دلیل تجویز برای بیماران کرونایی


مدیرکل امور دارو درباره کمبود داروی توضیح داد: این فرآورده مخصوص درمان بیماران نقص ایمنی است که مصرف اندیکاسیون اصلی‌شان برای کرونا نبوده و اصلاً اثبات هم نشده است؛ چندی پیش هم معاونت درمان وزارت بهداشت اعلام کرد که پزشکان مجاز به تجویز این دارو برای درمان بیماران کرونایی نیستند، چراکه باعث شده که ذخایر این دارو برای بیماران نقص ایمنی کاهش یابد و بیماران را با چالش مواجه کند؛ بنابراین پزشکان باید این دارو را فقط برای اندیکاسیون اصلی خودش یعنی برای بیماران نقص ایمنی تجویز کنند. این دارو روی بیماران کرونایی هیچ تأثیری ندارد و فقط باعث می‌شود که ذخایر این دارو کاهش یابد.


پایان پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب