دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 ارديبهشت 1400 - 15:35

نگرانی دانشجویان بین‌المللی از سکوت چین برای بازگشت به دانشگاه‌ها

بسیاری از دانشجویان بین‌المللی نگران سکوت دولت چین برای بازگشت به دانشگاه‌های این کشور هستند.
کد خبر : 577974
آفریقایی

به گزارش خبرنگار حوزه نظام دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع بیماری کرونا باعث شده که دانشجویان آفریقایی از تحصیل در چین محروم بمانند. این دانشجویان از سال گذشته میلادی که به کشورهای خود بازگشته‌اند، هنوز نمی‌دانند که چه زمانی می‌توانند به دانشگاه‌های خود برگردند. این در حالی است که دولت چین اجازه ورود به کسانی را که واکسن چینی زده‌اند، صادر کرده است.


بسیاری از دانشجویان بین‌المللی که دانشگاه‌های چینی را برای ادامه تحصیل برگزیده‌اند اذعان دارند که در اطلاعیه دولت چین برای بازگشت به چین به دانشجویان بین‌المللی اشاره‌ای نشده است.


به اعتقاد این دانشجویان این اتفاق به دلیل عدم توجه دولت به دانشگاه‌هاست. این دانشجویان نسبت به عدم بازگشت هزینه‌های پرداخت‌شده اعتراض دارند. این دانشجویان می‌گویند که اگر قرار نیست به دانشگاه‌ها برگردند پس چرا هزینه‌های پرداخت‌شده برای دروس عملی برگشت داده نمی‌شود.


نارضایی از آموزش آنلاین


دانشجویان به برگزاری کلاس‌های آنلاین از سوی دانشگاه‌های چینی نیز انتقاد دارند و کیفیت آن را نامناسب می‌دانند. دانشجویان مهندسی، پزشکی و فناوری که به آموزش عملی و آزمایشگاهی نیاز دارند اعتراض بیشتری نسبت به سایر دانشجویان دارند.


بنجامین مولوی، دانشجوی دوره دکتری دانشگاه آموزش هنگ‌کنگ می‌گوید که بسیاری از دانشجویان خارجی از تدریس از راه دور دانشگاه‌های چین ناراضی هستند.


وی ادامه می‌دهد: حتی قبل از همه‌گیری COVID-۱۹، یک مشکل معمول مربوط به مسائل ارتباطی بین استادان چینی و دانشجویان خارجی در دوره‌هایی بود که از زبان انگلیسی به‌عنوان وسیله آموزش استفاده می‌شد، وجود داشت. به نظر می‌رسد اکنون آموزش آنلاین این مسئله را تشدید کرده است.


اختلاف زمانی بین چین و کشورهای آفریقایی


علاوه بر کیفیت پایین آموزش از راه دور، بسیاری از دانشجویان آفریقایی مسئله اختلاف زمان بین چین و بسیاری از کشورهای آفریقایی، به‌ویژه کشورهای آفریقای غربی را مطرح کرده‌اند.


به‌عنوان‌مثال، در حالی که اختلاف زمانی بین چین و آفریقای شرقی حدود ۵ ساعت است، در آفریقای جنوبی به ۶ ساعت و در کشورهای آفریقای غربی به ۸ ساعت می‌رسد.


وجود مشکلات اینترنت در کشورهای آفریقایی معضل دیگری است که دانشجویان را عصبانی کرده است. دسترسی ضعیف به خدمات اینترنتی در برخی از مناطق باعث اعتراض دانشجویان شده است.


با این حال بسیاری از دانشجویان آفریقایی نگران از دست رفتن سرمایه‌های آموزشی خود هستند.


بازگشایی دانشگاه‌ها در هاله‌ای از ابهام


اگرچه دانشجویان آفریقایی و سایر دانشجویان خارجی که در چین تحصیل می‌کنند، استدلال می‌کنند که دانشگاه‌ها می‌توانند به‌تدریج برای تدریس حضوری تا جولای یا آگوست ۲۰۲۱ برنامه‌ریزی کنند. مولوی دانشجوی دوره دکتری دانشگاه هنگ‌کنگ می‌گوید که هیچ شاخصی وجود ندارد که چنین سناریویی در چه زمانی از سال اتفاق بیفتد.


بسیاری از دانشجویان بین‌المللی معتقدند که دولت چین در مقایسه با سایر دولت‌ها نسبت به دانشجویان بین‌المللی بسیار سختگیرانه عمل می‌کند و احتمالاً چین جزء آخرین کشورهایی خواهد بود که دانشگاه‌ها در آن بازگشایی شوند.


البته بررسی‌ها نشان می‌دهد دانشگاه‌های چین از نظر درآمد متکی به دانشجویان بین‌المللی نیستند، بنابراین انگیزه کمی وجود دارد که مانند سایر کشورها دانشجویان خارجی را به‌زودی برگردند.


شرایط آسان دریافت ویزا و اقبال دانشجویان آفریقایی


از طرفی به گفته دکتر اوبرت هودزی، مدرس علوم سیاسی در دانشگاه لیورپول و متخصص روابط چین و آفریقا؛ شهریه و هزینه‌های زندگی در چین برای اکثر دانشجویان آفریقایی، حتی برای دانشجویان فقیر، نسبتاً مقرون‌به‌صرفه است.


هودزی می‌گوید: دریافت ویزای چین در مقایسه با قوانین سختگیرانه ویزا در اتحادیه اروپا، کانادا، استرالیا، انگلستان و ایالات متحده، که متقاضیان باید مدارک مالی خود را ارائه دهند، بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرد. وی استدلال می‌کند که این امر بزرگ‌ترین عامل مؤثر در افزایش تعداد دانشجویان آفریقایی است که ترجیح می‌دهند چین را به‌جای تحصیل در اروپا یا آمریکا انتخاب کنند.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب