دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 دی 1394 - 12:31
وزیر بهداشت:

وزیر بهداشت: مرگ مادر چابهاری مجدد بررسی می‌شود/ ظرف سال آینده پایگاه‌های بهداشتی در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به جریحه دار کردن احساسات مردم در حوزه پزشکی توسط برخی افراد و جریان‌ها اشاره کرد و گفت: اتفاقاتی که در ۲ ماه گذشته افتاد مهندسی شده بود و برای رسیدگی به موضوع مرگ مادر چابهاری حتما هیات دیگری را خواهم فرستاد و این حق کادر درمانی است که تقاضای رسیدگی داشته باشند و آنچه قانون است اجرا شود.
کد خبر : 57781

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر سید حسن هاشمی شب گذشته در نشست خود با مسئولان، ائمه جمعه، معتمدان و رسانه‌های گروهی در فرمانداری شهرستان چابهار، با اعلام این مطلب افزود: این میزان رضایتمندی نشانگر این است که اقدامات خوبی انجام شده و به گونه‌ای نبوده که با تبلیغات و شعار چنین رضایتمندی حاصل شده باشد.


وی افزود: برای ارائه خدمات به مردم ساکن در حاشیه شهرهای استان سیستان و بلوچستان نیز خدماتی شروع شده که بخش از آن به سرانجام رسیده و بخشی دیگر نیز در مسیر مناسبی قرار دارد.


وزیر بهداشت در خصوص اظهارات مسئولان این شهرستان مبنی بر کمبود متخصص قلب و همچنین مغز و اعصاب در چابهار، خاطرنشان کرد: طبق آمار‌ها سه نفر متخصص قلب، دو نفر متخصص مغز و اعصاب و یک نفر متخصص رادیولوژی در کنار بقیه رشته‌ها در چابهار حضور دارند.


دکتر هاشمی به کاهش بیش از ۵۰ درصدی مراجعات مردم در حوزه سلامت پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: این کاهش مراجعات به دلیل کاهش هزینه‌های بهداشتی و درمانی در قالب طرح تحول بوده است.


وزیر بهداشت تأکید کرد: یکی از نقاطی که باید بیمارستان جامع زنان در آن احداث شود استان سیستان و بلوچستان است که در اولویت قرار گرفته البته ما با مشکل نیروی تخصصی روبرو هستیم که امیدواریم در آینده فراهم شود اما طبق گزارش‌هایی که از زاهدان به من داده‌اند یک خانم و یک آقا در حوزه رادیولوژی وجود دارند و در آینده بیش از گذشته، نیاز به این متخصصان تأمین خواهد شد.


اقدامات صورت گرفته در چابهار بسیار مناسب بود


دکتر هاشمی اقدامات صورت گرفته در شهرستان چابهار را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: تعداد پایگاه‌ها و مراکز بهداشتی، زایمان‌ها، تخت‌های بیمارستانی، پزشک و پرستار افزایش یافته و از سوی دیگر تعداد سزارین‌ها کاهش یافته است که این اقدامات قابل تقدیر است.


وزیر بهداشت افزود: اضافه شدن بالغ بر ۱۰۰ نفر پزشک، و حضور ۴۰ نفر متخصص در چابهار، بسیار ارزشمند است اما خواسته‌های مردم را باید شنید و ضروری است تا به مرحله عمل برسد.


احداث بیمارستان جدید در چابهار


دکتر هاشمی بر احداث یک بیمارستان جدید در چابهار با توجه به در نظر گرفتن نیاز‌های آینده تأکید کرد و گفت: اعتبار لازم برای احداث این بیمارستان از طریق خلق ثروت از امکانات وزارت بهداشت، میسر است و دولت در حال حاضر در سخت‌ترین شرایط ممکن قرار دارد و کمتر دیده‌ایم که چنین وضعیتی برای یک دولت پس از انقلاب به وجود آمده باشد.


وزیر بهداشت ادامه داد: درآمد دولت کاهش قابل توجهی یافته و نمی‌توان انتظار داشت که همه کار‌ها را دولت و یا مردم انجام دهند اما با درایت استاندار و همچنین فرماندار چابهار، قطعه زمینی به منظور ساخت بیمارستان به ما تحویل دهند و با توجه به همزمانی سفر ما با هفته وحدت، می‌توانیم این عیدی را به مردم چابهار بدهیم چرا که حق مردم است و تا زمانی که بیمارستان جدید ساخته شود، لازم است تا امکانات و تجهیزاتی مانند MRI به این شهرستان اختصاص داده شود.


سلامت مردم در گرو رضایتمندی آن‌هاست


دکتر هاشمی با بیان اینکه گزارش‌های مرگ مادر چابهاری را به طور تفصیلی به من ارائه داده‌اند، افزود: جامعه پزشکی در این شهرستان در حال خدمت هستند و امام جمعه چابهار نیز اظهار کردند که باید وسایل دلگرمی، علاقه‌مندی و ماندگاری آن‌ها را فراهم کرد، چرا که سلامت مردم در گرو رضایتمندی آن‌ها نیز هست و از دستگاه قضایی تقاضا دارم تا این مورد را بررسی کنند چرا که مسائل پزشکی همانند هر حوزه دیگری، نیاز به تخصص دارد و اگر کودکی مرده باشد و بخواهد متولد شود در حوزه پزشکی است و اینکه این کودک در چنین وضعیتی بوده یا خیر بستگی به تشخیص قاضی دارد و دیگران نباید اظهار نظر غیر کار‌شناسی کنند.


برای رسیدگی به موضوع مرگ مادر چابهاری هیات دیگری اعزام می‌شود


وزیر بهداشت به جریحه دار کردن احساسات مردم در حوزه پزشکی توسط برخی افراد و جریان‌ها اشاره کرد و گفت: اتفاقاتی که در ۲ ماه گذشته افتاد مهندسی شده بود و برای رسیدگی به موضوع مرگ مادر چابهاری حتما هیات دیگری را خواهم فرستاد و این حق کادر درمانی است که تقاضای رسیدگی داشته باشند و آنچه قانون است اجرا شود.


دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود تعداد زایمان‌های طبیعی در چابهار را بسیار چشمگیر دانست و گفت: بیش از ۷ هزار زایمان طبیعی قابل توجه است اما یکی از دلایل این افزایش آمار بی‌عدالتی در توزیع امکانات در نقاط مختلف است در حالی که اگر در نیک شهر، قصر قند و کنارک بیمارستان ساخته شده بود، هجوم به چابهار به این مقدار نبود اما راه منطقی این است که آن مناطق تقویت شوند و سال گذشته شاهد افتتاح بیمارستان سرباز بودیم و در این سفر نیز بیمارستان نیک شهر افتتاح می‌شود.


افزایش فضای زایمان و نیروی متخصص در چابهار


وزیر بهداشت به حضور ۶ نفر متخصص زنان در چابهار اشاره کرد و گفت: در گذشته تنها ۲ نفر متخصص زنان در این شهرستان فعالیت داشتند که در دو سال گذشته به ۶ نفر رسیده است و لازم است تا بخش زایمان گسترش یابد چرا که در حال حاضر فضای زایمان موجود ۲۵۰ تا ۳۰۰ متر است و طبق پیش بینی‌ها به یک هزار و ۵۰۰ متر افزایش می‌یابد و بنده نیز اعتبار آن را به طور ویژه خواهم دید چرا که نیاز منطقه است و اگر به تخصص و یا فوق تخصص کودکان باشد به سرعت تأمین خواهد شد.


نیاز سیستان و بلوچستان به نیروی غیربومی برطرف می‌شود


دکتر هاشمی در خصوص سهمیه بومی در آموزش پزشکی، اظهار کرد: در استان کردستان مشاهده کردم که تقریبا تمام پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان اهل منطقه کردستان و بومی هستند در حالی که در اوایل انقلاب چنین چیزی وجود نداشت و در بازدید از مجتمع عالی سلامت چابهار نیز مشاهده کردم که معلم آن‌ها رئیس سابق یکی از بیمارستان‌ها و اهل ایرانشهر و اکثر محصلان نیز از شهرستانهای سراوان، چابهار و ایرانشهر بودند.


وزیر بهداشت ادامه داد: در دانشگاه زاهدان حدود ۵۰ درصد سهمیه به افراد بومی اختصاص دارد و سلامت خانواده‌های استان نیز در دست این افراد است و از طرفی گفته می‌شود که در صورت برگزاری یکسان آزمون، چابهار توان رقابت با ایرانشهر را ندارد و در آینده دوست ندارید که افراد بی‌سواد فارغ التحصیل شوند و باید از بقیه نقاط کشور، افرادی در چابهار، ایرانشهر و زاهدان و همچنین در سایر نقاط کشور باشند که بتوانند رقابت کنند و در تخصص و یا دکتری باید ۴۰ تا ۶۰ درصد نیروی غیر بومی از سایر نقاط کشور باشند.


دکتر هاشمی افزود: من شک ندارم که تا ۱۰ سال آینده در استان سیستان و بلوچستان به نیروی غیر بومی نیازی نداریم و همین فرزندان شما که در حال حاضر تحصیل می‌کنند در آینده پزشک، متخصص و فوق تخصص می‌شوند.


واکنش وزیر به مزاح یکی از نمایندگان مجلس


وزیر بهداشت در خصوص مزاح یکی از نمایندگان که گفته بود هر مسئولی که زود‌تر به سازمان مدیریت و برنامه ریزی مراجعه کند، اعتبار بیشتری خواهد گرفت، اظهار کرد: کشور بی‌حساب و کتاب نیست اما من در خلوت ممکن است با دکتر نوبخت مزاح کنم کما اینکه پیش از سفر به استان سیستان و بلوچستان که ایشان را دیدم گفتم که آخرین خواسته و وصیت من این است که حواستان به بودجه وزارت بهداشت در سال ۹۵ باشد که حداقل، کمتر نشود.


دکتر هاشمی گفت: دکتر نوبخت با چنان خزانه‌ای که به ایشان تحویل دادند و با یک سوم درآمد توانسته کشور و وزارتخانه‌ها را اداره کند، حقوق کارکنان و همچنین یارانه‌ها را پرداخت کند و این نیازمند مدیریت و تدبیر است اما سازمان مدیریت مظلوم واقع نشود البته ما هم نیز در خصوص مطالبات از بیمه‌ها و پروژه‌های عمرانی از این سازمان، درخواست‌هایی داریم اما واقع بین هستیم.


وزیر بهداشت اظهار کرد: امیدواریم اگر در سال آینده در هفته وحدت در استان سیستان و بلوچستان حضور یافتیم، خواسته‌های مردم تأمین شده باشد و نمایندگان، مسئولان و ائمه جمعه شهرستان چابهار ۲ برابر مطالبات امسال از ما مطالبه کنند.


افتتاح پایگاه بهداشت در سیستان و بلوچستان


دکتر هاشمی تأکید کرد: من وعده می‌دهم که هر تعداد پایگاه بهداشت و مرکز جامع خدمات سلامت که مورد نیاز استان سیستان و بلوچستان است ظرف یک سال آینده ساخته شود و به ازای هر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر یک خانه بهداشت اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان و به ازای هر ۴۵ تا ۵۰ هزار نفر جمعیت نیز یک مرکز جامع خدمات سلامت (که در آن علاوه بر خدمات عمومی، واکسیناسیون، پزشک عمومی، سلامت روان، تغذیه و دندانپزشکی وجود دارد) حدود ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و این اعتبار تأمین خواهد شد اما به شرطی که یکسال آینده ساخته شود.


وزیر بهداشت، استان سیستان و بلوچستان را مظلوم دانست و گفت: وجود دو همسایه در مرز‌ها با این استان باعث انتقال برخی از بیماری‌ها به سیستان و بلوچستان و پس از آن به کل کشور می‌شود بنابراین هدف اصلی ما این است که کل استان را زیر پوشش شبکه بهداشت ببریم که البته کار بسیار دشواری است.


دکتر هاشمی گفت: مردم نیز باید در پوشش شبکه بهداشت به ما کمک کنند چرا که در بازدید خود از حاشیه شهر چابهار، خانواده‌ای را دیدم که با ۱۲ بچه، ۱۷ سال در آن منطقه سکونت داشت و فاقد حمام بودند و به سرپرست خانواده گفتم در این ۱۷ سال، آیا درست کردن حمام سخت‌تر از اداره این تعداد فرزند بود؟ بنابراین مردم نقش ویژه‌ای دارند البته رابطان بهداشت از خود مردم هستند و باید فرهنگسازی کنند.


وزیر بهداشت در خصوص خواسته برخی از مسئولان مبنی بر استقلال دانشکده پزشکی چابهار، خاطر نشان کرد: در هر کجای کشور هر ده دوست دارد تبدیل به شهر، هر شهر به شهرستان و هر شهرستان به مرکز استان تبدیل شود و اگر جنین روالی در کشور بود، در حال حاضر هر روستا به یک استان تبدیل شده بود، البته حوزه پزشکی متفاوت با سایر حوزه‌ها است و در پزشکی، یک دانشجو باید انواع بیماری‌ها را ببیند بنابراین اگر با کمک مسئولان، بیمارستان جدید احداث کنیم، دانشکده به دانشگاه تبدیل خواهد شد و اگر رونق پیدا کند، یکی از مراکز مهم آموزشی می‌شود.


دکتر هاشمی گفت: من یک سال پیش گفتم که در منطقه جنوب استان سیستان و بلوچستان باید بهترین مرکز آموزش پزشکی را داشته باشیم و یکی از دلایل آن نیز همسایگی با دو کشور افغانستان و پاکستان است اما لازم است تا ابتدا نیروی انسانی، رونق اقتصادی و بستر‌های آموزشی فراهم شود.


وزیر بهداشت با توجه به حضور خود در قالب سفر استانی تهران به شهر ری، افزود: وقتی که با رئیس جمهوری در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی بودیم به ایشان گفتم که عازم سیستان و بلوچستان هستم و دکتر روحانی نیز فرمودند سلام بنده را به مردم این استان برسانید و هفته وحدت را نیز به آنان تبریک بگویید.


لزوم جبران کمبودهای گذشته استان سیستان و بلوچستان


دکتر هاشمی، جهت گیری نظام و انقلاب را حمایت از محرومان و مستضعفان و مبارزه با مستکبرین و ظالمان عنوان کرد و گفت: از نظر جغرافیایی استان سیستان و بلوچستان در منطقه‌ای واقع شده که از اوایل انقلاب تا کنون ناآرامی‌هایی در افغانستان و پاکستان وجود داشته اما آنگونه که انتظار می‌رفت و نگاه امام و مقام معظم رهبری بود توسعه نیافت اما لازم است تا کمبودهای گذشته جبران شود.


وزیر بهداشت، افزود: در جلسات زیادی که با مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری و هیات دولت بوده در خصوص استان سیستان و بلوچستان و به ویژه سواحل آن بحث‌ها و دستوراتی بوده که حاکی از توجه ویژه مقام معظم رهبری و مسوولین نظام جمهوری اسلامی برای برطرف کردن مشکلات و محدودیت‌ها است.


دکتر هاشمی همچنین با توجه به دستاوردهای بزرگ کشور در زمینه انرژی هسته‌ای، گفت: راهنمایی‌های مقام معظم رهبری، تلاش‌های دولت، دکتر ظریف و تیم مذاکره کننده و حمایت‌های سران قوا باعث شد تا ۱۲ قطعنامه و همچنین تحریم‌ها بر علیه ایران لغو شود که می‌تواند به پیشرفت منطقه چابهار و تبدیل آن به یک قطب اقتصادی کمک کند اما این توسعه نیازمند صبوری است.


وزیر بهداشت در پایان ضمن پاسداشت خون شهید شوشتری، اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) نیز همواره همه را به اتحاد، همدلی و همراهی سفارش می‌کردند اما در شرایطی هستیم که اتفاقاتی که در طول تاریخ بی‌سابقه است را بنام مسلمانان انجام می‌دهند و به دنبال بدنام کردن چهره رحمانی دین اسلام هستند در حالی که این اقدامات هیچ نسبتی با دین و آیین ما ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب