گذرنامه واکسن کرونا برای کنترل جنبههای خاص از زندگی مردم طراحی شده است
گروه جهان خبرگزاری آنا - حسین ارجلو؛ چندی پیش، بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر از رهبران کلیسا در بریتانیا در یک نامه هشدارآمیز به بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس که رونوشت آن به تمام مقامات دولتی و نمایندگان مجالس این کشور هم ارسالشده بود از وی خواستند سریعاً طرح صدور گذرنامه واکسن کرونا را متوقف کند؛ زیرا این طرح، خطرناکترین طرح صدور گذرنامه است که تابهحال انجامشده و افکار بیدار را به یاد دوران قبل از تصویب قانون نورنبرگ میاندازد.
استدلالهای مخالفان و موافقان صدور گذرنامه واکسن کرونا
لازم به توضیح است که قانون نورنبرگ تأکید دارد هرگونه آزمایش پزشکی باید در نهایت، تأمینکننده منافع کل جامعه باشد. منشأ قانون نورنبرگ به قبل از جنگ جهانی دوم و در خلال شکلگیری سیاست آلمان آن دوره، بهویژه در دهههای ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ باز میگردد. انجمن پزشکی آلمان قبل از جنگ بهعنوان یک انجمن مترقی و درعینحال دموکراتیک با نگرانیهای زیادی برای بهداشت عمومی در نظر گرفته شد که یکی از این موارد، قانون بیمه درمانی اجباری کارگران آلمانی بود. بااینحال، از اواسط دهه ۱۹۲۰، پزشکان آلمانی، معمولاً طرفداران بهداشت نژادی، توسط مردم و جامعه پزشکی به اقدامات غیراخلاقی پزشکی متهم شدند. استفاده از بهداشت نژادی توسط دولت آلمان بهمنظور حفظ نژاد آریایی و از بین بردن کسانی که در چارچوب معیارهای آنها قرار نداشتند، مورد حمایت قرار گرفت. افراطگرایان بهداشت نژادی با ناسیونال سوسیالیسم ادغام شدند تا استفاده از زیستشناسی را برای دستیابی به اهداف خود درزمینهٔ خلوص نژادی ترویج دهند، که مفهومی اصلی در ایدئولوژی نازیها بود.
با توضیح فوق درمییابیم که نگرانی مخالفان گذرنامه واکسن هم بیمورد نیست. بههرحال تاریخ نشان داده که همیشه دستهای پنهانی وجود دارند که درصدد جداسازی نژادی، مذهبی یا رنگ پوست انسانها هستند تا بار دیگر جامعه در حال رشد بشری را به دوران سیاه بردهداری، تبعیض و برتری اقلیت بر اکثریت برگردانند.
با بهکارگیری گذرنامه واکسن، دولت انگلیس از تکنولوژی برای کنترل جنبههایی خاص از زندگی مردم استفاده خواهد کرد که یکی از خطرناکترین طرحهایی است که در تاریخ این کشور وجود داشته است
رهبران کلیساهای بریتانیا در نامه خود نوشتهاند که صدور گذرنامه واکسن یک رفتار غیرعادی مضطربکننده و غیر اخلاقی است زیرا پایش مستمر مردم را به همراه دارد؛ مخصوصاً که بهصورت دیجیتالی هم هست و این امکان را به سودجویان میدهد که از اطلاعات شخصی افراد سوءاستفاده کنند.
گذرنامه واکسن چه کارکردی دارد؟
در اینجا باید اندکی در مورد گذرنامه واکسن توضیح داد تا به عمق نگرانی مخالفان و رضایت موافقان آن دست یافت. پاسپورت واکسن، گذرنامه واکسن یا گذرنامه مصونیت، سندی است که نشان میدهد یک فرد نسبت به یک بیماری واگیردار مصونیت دارد. پاسپورت واکسن معادل مدرک واکسیناسیون یا برگه زرد نیست. افرادی که بیماری را گرفته باشند و بهبودیافته باشند نیز به دلیل ایمنی داشتن نسبت به بیماری خواهند توانست پاسپورت مصونیت را دریافت کنند.
مفهوم گذرنامه واکسن بیش از هر زمان در خلال شیوع ویروس کووید-۱۹ بهعنوان راهی برای احیای سریعتر اقتصادی مطرح شد. اتحادیه اروپا برای صدور گذرنامههای واکسن تصمیم جدی گرفته است، اما این تصمیم با اعتراضاتی ازجمله در دانمارک مواجه شد. مخالفان پاسپورت واکسن آن را تبعیضآمیز و مغایر با حقوق بشر میدانند چراکه بین شهروندانی که واکسن زده و بقیه شهروندان تبعیض ایجادشده و درنهایت به تبعیض طبقاتی دامن زده خواهد شد. بهخصوص با توجه به اینکه بسیاری از شهروندان کشورهای فقیر و درحالتوسعه امکان دریافت واکسن کرونا را تا سالها نخواهند داشت.
اوایل اسفندماه ۱۳۹۹ بود که اتحادیه اروپا اعلام کرد قصد دارد برای کنترل شیوع ویروس کرونا و انهدام کامل آن، برای شهروندانی که تحت واکسیناسیون قرار گرفتهاند، گذرنامه واکسن کووید-۱۹ صادر کند.
بیشتر بخوانید:
کاخ سفید نگران امتناع آمریکاییها از تزریق واکسن کرونا است
ایتالیاییها به آسترازنکا نه گفتند!/ بحران واکسیناسیون عمومی در سیسیل
گذرنامههای واکسن که بیشتر شبیه گواهینامه رانندگی خواهند بود، قرار است در بدو ورود شهروندان به رستورانها، جشنوارهها، هواپیماها و بسیاری دیگر از مراکز تجمع و وسایل رفتوآمد کنترل شوند. همزمان حامیان اعطای گذرنامه واکسن کووید-۱۹ معتقدند که نهایتاً برای کنترل و شکست کامل ویروس کرونا نیاز به آمارهای دقیق دارند و طبعاً فهرست شهروندانی که واکسن دریافت کردهاند میتواند کمک فراوانی در این زمینه بکند. سازمان بهداشت جهانی ازجمله مخالفان گذرنامه واکسن است اما نظر خاص خود را دارد که اصلاً به گسترش تبعیض و محدود کردن آزادی ربطی ندارد. این سازمان میگوید هنوز اطمینانی نیست که واکسن کووید بهطور کامل با انتقال ویروس مقابله کند.
یک واقعیت دیگر هم وجود دارد که به تفاوت سطح ارائه خدمات دیجیتالی در کشورها مربوط است. در جهانی که بیش از یک میلیارد نفر به دلیل نداشتن مدارک شناسایی قادر به اثبات هویت خود نیستند، اسناد دیجیتالی که وضعیت واکسن را نشان میدهند، ممکن است نابرابری را افزایش دهند. در حال حاضر دولت بریتانیا ادعا میکند که در مرحله بازبینی است که آیا از گذرنامه واکسن استفاده کند یا نه و تابهحال تصمیم قطعی برای صدور این گذرنامه نگرفته است.
زیان جبرانناپذیر کشورهای کمتر توسعهیافته از صدور گذرنامه واکسن
اگر این گذرنامه صادر شود مردم باید هر جا که لازم باشد آن را به مأموران نشان دهند تا ثابت کنند واکسن کرونا تزریق کردهاند. در ضمن در گذرنامه، آخرین آزمایش کرونا هم لحاظ شده است و نشان میدهد که آیا بدن دارنده گذرنامه در ۶ ماه گذشته در مقابل این بیماری مصون بوده است یا خیر.
یک نماینده محافظهکار مجلس انگلیس معتقد است آزمایشات و تزریق واکسن کرونا یک شیادی پزشکی است که برای همیشه دی. ان.ای افراد را تخریب خواهد کرد
دولت انگلیس گفته است که یک رشته از شواهد در خصوص گواهینامه کرونا در نظر گرفته که ببیند این مدرک میتواند در مقابله با خطر کرونا گشایشی باشد. به نظر میرسد که ایجاد یک ساختار دوگانه مثل طرحی که در دست بررسی است به بعضی از افراد اجازه میدهد به مکانهایی خاص وارد شوند و به بعضی این اجازه را نمیدهد که به عقیده برخی از صاحبنظران نوعی از تبعیض پزشکی است که قانون نورنبرگ را نقض میکند. این مسئله در نامه رهبران کلیسا کاملاً در اولویت قرارگرفته که به عقیده آنها بهسادگی در تضاد با جامعه آزاد و باز است.
این نامه تأکید میکند که با بهکارگیری گذرنامه واکسن، دولت از تکنولوژی برای کنترل جنبههایی خاص از زندگی مردم استفاده خواهد کرد که یکی از خطرناکترین طرحهایی است که در تاریخ انگلستان وجود داشته است.
رهبران کلیسا گفتهاند که کاری به تصمیم دولت ندارند و آنها برای ورود افراد به مکانهای مذهبی از کسی مجوز عبور یا گذرنامه واکسن درخواست نخواهند کرد. خیلی از نمایندگان چپگرا از قبل حمایت خود از صدور گذرنامه واکسن کرونا را اعلام کرده بودند اما حدود ۷۰ نماینده مجلس در همین ماه آوریل مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده و تصریح کردند که اثبات سلامت بهمنظور حضور در جامعه هم تبعیضآمیز است، هم تفرقهافکنانه زیرا افرادی هستند که تمایل به دریافت واکسن ندارند.
استیو بیکر، نماینده محافظهکار مجلس انگلیس طرح صدور گذرنامه واکسن را یک دام هولناک نامیده زیرا به صورتی ناجوانمردانه درصدد تنبیه مردمی است که نمیخواهند در یک شیادی آزمایش پزشکی که برای همیشه دی. ان.ای آنها را تخریب خواهد کرد شرکت کنند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/پ
انتهای پیام/