دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1400 - 13:22
ذوالنور در گفت‌وگو با آنا:

به نفع دولت است که مجلس را در جریان مذاکرات وین قرار دهد/ مجلس در مورد بازگشت دولت به تعهدات برجامی تصمیم می‌گیرد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی گفت: به نفع دولت و دستگاه دیپلماسی است که مجلس را قدم به قدم در جریان مذاکرات قرار دهد.
کد خبر : 577230
مجتبی ذوالنور

مجتبی ذوالنور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس باید جریان مذاکرات وین قرار بگیرند، گفت: بنابر دو دلیل مجلس باید در جریان مذاکرات قرار بگیرد. یکی از دلایل بُعد نظارتی مجلس و دیگری به دلیل قانون راهبردی لغو تحریم‌ها در جهت صیانت از حقوق ملت است. در قانون راهبردی تاکید شده که دولت باید اقدام طرفین مقابل را برای رفع تحریم‌ها را باید به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گزارش بدهد.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی افزود: بعد از گزارش دولت به مجلس در مورد اقدام طرف غربی برای رفع تحریم‌ها، مجلس این گزارش را راستی‌آزمایی و بررسی می‌کند و به صحن گزارش می‌دهد. لذا در نهایت صحن تصمیم می‌گیرد که دولت به تعهدات برجامی خود که طبق قانون اقدام راهبردی محدود شده، می‌تواند برگردد یا خیر.


ذوالنور ضمن تاکید بر تعامل دولت با مجلس در جریان مذاکرات برجامی تصریح کرد: بنابراین به نفع دولت و دستگاه دیپلماسی است که مجلس را قدم به قدم در جریان مذاکرات قرار دهد و تعهدی برای کشور به وجود نیاورد که در آینده مجلس مقابل آن بایستد. به عبارت دیگر اگر مجلس از ابتدا در جریان مذاکرات قرار داشته باشد، می‌تواند به دولت کمک کند و در مواردی که منافع ملت تأمین می‌شود، به دولت کمک می‌کند تا اقداماتش بی‌نتیجه نباشد اما اینکه مجلس در جریان نباشد و اقدامی خلاف قانون اقدام راهبردی انجام دهند، نمانیدگان براساس قانون اساسی می‌توانند از طریق ارائه طرح و وضع قانون به این قضیه ورود پیدا کنند.


این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: از طرف دیگر برای نظام جمهوری اسلامی زشت است، دولت تعهدی را ایجاد کند که مجلس با ممانعت از اجرای آن تعهد دولت را تخریب کند، لذا این اقدام شایسته نیست. در صورتی که اگر همکاری و همفکری بین دولت و مجلس وجود داشته باشد، کار بهتر پیش می‌رود،موضع جمهوری اسلامی یکپارچه‌تر می‌شود و این به نفع خود دولت هم است.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی در مورد اینکه کمیسیون امنیت تا چه اندازه در جریان روند مذاکرات وین قرار دارد؟ خاطرنشان کرد: ابتدای مذاکرات وین ظریف و عراقچی به کمیسیون  امنیت ملی آمدند و گفت‌وگو کردیم اما از آن زمان به بعد اطلاعات رسمی و یا حضوری به کمیسیون داده نشده است، اطلاعاتی که به کمیسیون داده می‌شود، اطلاعات جسته و گریخته‌ای است که قابل استناد و اعتماد نیست.


ذوالنور با اشاره به حضور عراقچی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه یادآور شد: البته امروز بعداز ظهر عراقچی به عنوان رئیس تیم مذاکرکننده و نماینده جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مشترک برجام به کمیسیون امنیت ملی می‌آید و نمایندگان را در جریان مذاکرات قرار می‌دهد که کمیسیون در این مورد تصمیم‌گیری می‌کند.


انتهای پیام/4158/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب