برگزاری هفتگی 5 هزار کلاس درس برخط در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
اسماعیل رنجبر در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در حوزه آموزش برخط دانشجویان اظهار کرد: با توجه به شرایط خاص پیش آمده بهدلیل شیوع بیماری کرونا، آموزش آنلاین مجازی مهمترین راهکار برای برگزاری کلاسها در دانشگاه آزاد اسلامی به شمار میرود.
وی افزود: از نخستین روزهای تعطیلی دانشگاهها در زمستان ۹۸ در دانشگاه آزاد اسلامی گرگان ستادی تشکیل و بلافاصله تمهیدات لازم بهمنظور برگزاری کلاسها بهصورت مجازی و آنلاین اتخاذ و چند کلاس در دانشگاه به کامپیوتر، اینترنت و ابزار مورد نیاز تجهیز شد تا دانشجویانی که شرایط استفاده از کلاسهای مجازی را در منزل نداشتند، بتوانند از این کلاسها استفاده کنند.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان بیان کرد: حوزه فناوری و اطلاعات دانشگاه به همراه دیگر حوزهها با برنامهریزی، نرمافزارهای مورد نیاز و آموزش استادان و دانشجویان را نصب کردند و تعداد زیادی فایل راهنما تهیه شد و دراختیار آنان قرار گرفت.
رنجبر با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان جزء نخستین واحدهایی است که دفترچههای راهنما را تهیه کرد و خیلی سریع در کل کشور استفاده شد، بیان کرد: امتحانات نیمسال دوم ۹۹-۹۸ بهصورت حضوری برگزار شد و با توجه به پیشبینی ادامه شیوع کرونا، واحد گرگان با آمادگی کامل سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را آغاز کرد.
رنجبر افزود: تعداد زیادی ویدئوی آموزشی برای استادان هیئت علمی ساخته و در زمانی که اندکی شرایط کرونا بهتر شده بود، کارگاه شیوه برگزاری کلاس و امتحان مجازی اجرا و با استقبال خوبی مواجه شد و بعد از ارائه این آموزشها امتحانات نیمسال نخست ۱۴۰۰-۱۳۹۹ با شرایط بسیار خوبی بهصورت کاملاً مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و مراکز تابعه این واحد دانشگاهی برگزار شد.
وی مطرح کرد: در نیمسال دوم ۱۴۰۰-۱۳۹۹ تمام کلاسها بهصورت مجازی بالغ بر ۵ هزار کلاس درس در هفته برگزار میشود. با تجربهای که استادان و دانشجویان در دو نیمسال گذشته کسب کردهاند، شرایط در مقایسه با قبل بسیار بهتر شده است و اکثر دانشجویان پذیرفتهاند که در بستر مجازی نیز میتوان کلاسهای آموزش خوبی برگزار کرد.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان به آنا گفت: رویکردی که این دانشگاه در سال ۱۴۰۰ بهدنبال آن است، کیفیت مناسب کلاسهای مجازی است تا دانشجویان مزایای بسیار خوب این کلاسها را لمس کنند و با توجه به کارگاهی که سال قبل برگزار شد، در این نیمسال استادان آمادگی بسیار بیشتری دارند و تقریبا همگی جزوات خود را سازگار با این محیط آماده کردهاند و از طرفی با توجه به بهبود کیفیت زیرساخت واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی، استادان تلاش میکنند همه کلاسها علاوه بر متنی و صوتی بهصورت ویدئویی نیز برگزار شود که با استقبال بسیار خوب دانشجویان مواجه شده است.
رنجبر اظهار کرد: با همه مشکلاتی که ویروس منحوس کرونا برای کشور و سیستم آموزش ایجاد کرد؛ اما برای مردم از زاویه آموزشی، مزایای زیادی دارد، نخست اینکه سواد کامپیوتری و دیجیتال همه مردم و بهویژه دانشجویان و دانشآموزان رشد بسیار محسوسی داشت، دوم اینکه زیرساختهای برگزاری آموزش مجازی در کشور بسیار متحول و بهروز شد، سوم اینکه تجربه خوبی است اگر بعد از پایان شیوع بیماری کرونا و بازگشت همه به مراکز آموزشی، بتوانیم تعدادی از ساعات کلاسها را بهصورت مجازی برگزار کنیم تا دانشجویان بتوانند خارج از محل دانشگاه و حتی در زمانهای خارج از ساعت کلاس از آموزش مجازی بهره ببرند.
وی بیان کرد: استادان و دانشجویان میتوانند برای بهینه استفاده کردن از وقت خود، کلاسهای رفع اشکال را در فضای مجازی تعبیه شده توسط دانشگاه برگزار کنند و با اندکی مدیریت و تغییر شیوههای مرسوم، میتوان از این بستر ایجاد شده برای موارد دیگر از جمله آزمون EPT ، آزمون جامع، مصاحبه دکتری، جلسه دفاع رساله دکتری و ... استفاده کرد.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/