دولت ابتدا کادر درمان را واکسینه کند/ ایرانیان باور کنند که توان تولید واکسن دارند
احمد قویدل، مسئول روابط عمومی شبکه کمک (کمیته غیردولتی مهار کرونا) در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، گفت: سیاستگذاری وزارت بهداشت در حوزه واکسیناسیون اشکالی جدی وجود دارد. تا کنون هیچ آمار موثقی از این وزارتخانه مبنی بر عدد کارکنان سلامت بیان نشده است. تاکنون مشخص نیست که چند درصد از کادر درمان واکسینه شدهاند. آخرین آماری که داده شده است مبین ۲۰۰ هزار نفر است، حال آنکه این تعداد باید یک میلیون در ایران باشد. واکسیناسیون آنها باید قبل از هر گروهی انجام شود اما اکنون بسیاری از گروه های دیگر واکسیناسیون شدهاند، در حالی که کادر درمان مورد غفلت قرار گرفته است.
دولت ابتدا کادر درمان را واکسینه کند
وی گفت: با وجود اینکه تزریق واکسن کرونا به تمامی کادر درمان تعلق نگرفته است، بسیاری از گروههای بیماران خاص و بطور مثال سازمان کهریزک واکسیناسیون شده اند. این از نظر فنی مشکل دارد زیرا واکسیناسیون هر گروهی پیش از کادر درمان، از منظر کنترل اپیدمی اشتباه استراتژیک است. اصول مقابله با کرونا و موازین بین المللی می گوید که پرستاران و پزشکانی که در خط مقدم مقابله با کرونا هستند، باید واکسینه شوند. اما از آنها غفلت شد و دولت این احساس مسئولیت را نداشت که حداقل آمار شفاف عرضه کند.
مکان خدمات برای بیماران هموفیلی و کرونا یکی است
مسئول روابط عمومی شبکه کمک بیان کرد: صددرصد خدمات بستری برای بیماران هموفیلی در محلی مشترک با بیماران کرونائی انجام می شود. قریب صددرصد خدمات سرپایی به بیماران هموفیلی نیز با بیماران کرونایی مشترک است. این منطقی نیست که بیماران هموفیلی واکسینه شوند و به مراکزی بروند که پزشکان واکسن دریافت نکردهاند.
در واکسیناسیون شاهد بی اخلاقی در عرصه جهانی هستیم
قویدل بیان کرد: یک سقوط اخلاقی در جامعه بینالمللی اتفاق افتاده است. کشورهای غنی توانستند کادر درمان و حتی گروهی از مردمشان را واکسینه کنند، اما این در کشورهای غیر توسعه یافته حاصل نشد. از منظر قواعد بین المللی آنها مجاز به این کار نبودند. واکسن تولید محدودی در دنیا دارد. نباید مقررات بین المللی اجازه می دادند که در کشوری جوان ۱۸ ساله واکسینه شود و در کشوری دیگر پزشک درمانگر کرونا دسترسی به واکسن نداشته باشد. سازمان بهداشت جهانی می خواست که کادر درمان در تمام کشورهای جهان واکسینه شود. اما امروز دادستان هند دستور داده است که واکسنی که ایران خریده است را تحویل ندهند. این دستورات ناسیونالیستی مانع مهار کرونا است.
ایرانیان باور کنند که توان تولید واکسن دارند
مسئول روابط عمومی شبکه کمک، گفت: کلیه واکسن هایی که در جهان تولید شده اند، تنها مجوز اضطراری مصرف دارند. نباید بیماران سخت درمان یا دیگر اقشار جامعه، به دنبال اولویت در بین برندهای داروئی باشند. هیچ کدام از انقولت هایی که در رابطه با انواع واکسن ها بیان می کنند، منطق ندارد. عوارض این واکسن ها در ازای فایده بزرگ آن، یعنی قطع زنجیره ی بیماری کرونا، ناچیز است. همچنین مردم ایران باید باور کنند که ایران نیز ظرفیت واکسن داری خوبی دارد.
ستاد ملی کرونا نیاز به بازنگری ساختاری دارد
وی در ادامه بیان کرد: ستاد ملی کرونا نیاز به بازنگری ساختاری دارد. این فاجعه است که بعد از طی روزهای خوب، به خاطر اهمال مسئولین وارد یک همه گیری جدی شدیم. مقصر این اتفاق ستاد ملی کرونا است. چرا دولت سفر به نقاط آبی دستور کرد. این یعنی آنها بروند و نقاط آبی را قرمز کنند. سیاست مداران ستاد مقابله با کرونا، هنوز متقاعد نشده اند که باید قدرت را به مسئولین بهداشتی و دانشمند واگذار کنند. آنها باید اهرم اجرایی داشته باشند. بزرگترین پیامی که وزارت بهداشت به ما داد این بود که نیروی دیگری در خصوص سیاست گذاری تعطیلات عید تصمیم گرفته است.
ظرفیت تاثیرگذاری مردم و تشکل ها پایین است
قویدل در پاسخ به این پرسش که آیا مردم و نهادهای مردمی می توانند در تصمیمات دولتی تاثیرگذار باشند، گفت: متاسفانه ظرفیت تاثیرگذاری مردم و تشکل های مردمی بسیار پایین است. این بی توجهی به افکار است. علت آن هم این است که دولت روزهای پایانی را می گذراند. توجه یبه افکار عمومی برای آنها ثمری ندارد. دفتر ریاست جمهوری بازتاب نارضایتی مردم را می بیند، اما توجهی نمی کند. کشور درگیر مباحث انتخابات است و گردش نیروهایی را شاهدیم که می خواهند به قدرت برسند، عملا حرف مردم خریدار ندارد.
انتهای پیام/۴۰۷۶/
انتهای پیام/