کشورهای دیگر منطقه میتوانند به ائتلاف ایران، روسیه و چین بپیوندند/ مدیریت موفق بحرانهای ساختگی از سوی جمهوری اسلامی
گروه جهان خبرگزاری آنا، ایران، روسیه و چین بهعنوان سه محور دشمنی با آمریکا و هژمونی غرب در دنیای امروز در پرتو بروز و ظهور جنگ سرد جدید میان آمریکا و چین از سویی و افزایش فشارهای غرب علیه ایران و روسیه از سوی دیگر اتحاد راهبردی ضدآمریکایی به وجود آوردهاند. این ایده از آنجا اهمیت مییابد که چکیده راهبرد دفاعی آمریکا در سال ۲۰۱۸ بر این فرض استوار شده بود که روسیه و چین بهعنوان قدرتهای جدید به دنبال تضعیف جایگاه آمریکا و تحکیم مدلهای مورد نظر خود برای شکل دادن به نظم جهانی و تأثیرگذاری بر دیگر کشورها هستند.
هر یک از این سه کشور دارای برخی امکانات و حوزههای نفوذ در نظام بینالملل هستند و طبیعتاً با تشکیل قطب قدرتمند ضدآمریکایی بسیار محتمل خواهد بود برخی از دولتها یا حتی بازیگران غیر دولتی در دنیا داوطلب پیوستن به این قطب نوظهور بشوند.
جواد الهنداوی، سفیر سابق عراق در قطر در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: ما در صحنه واقعی منطقه زندگی میکنیم و پذیرش قدرت نفوذ ایران، بخشی از این واقعیت است که انکارشدنی نیست. آنچه جمهوری اسلامی ایران در حوزه روابط بینالملل و سیاست خارجی در سالهای اخیر بهدست آورده، موفقیتهایی راهبردی است که از آن برای تسلیم کردن آمریکا در بحث بازگشت به توافق هستهای و رفع کامل تحریمها استفاده می کند.
وی درباره اینکه چرا این موفقیتها را راهبردی میداند، عنوان کرد: تحولاتی که تهران رقم زده ابعاد اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک دارد و برقراری روابط گسترده با چین و روسیه که بر مبنای اصول، ارزشها و اهداف مشترک است و نیز روابط ایران با کشورهای بزرگ و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و قدرتهای بزرگ، امیدوار کننده است.
جمهوری اسلامی ایران توانست با موفقیتهای راهبردی خود به هژمونی اقتصادی و سیاسی آمریکا در جهان خاتمه دهد.
رئیس مرکز عربی اروپایی سیاستها و گسترش نیروها در بروکسل به موضوع امضای توافق راهبردی ایران و چین پرداخت و تصریح کرد: توافقنامه راهبردی و سرنوشتساز با چین مزایای سیاسی مهمی برای همه طرفها دارد، زیرا موجب تقویت روابط ایران با کشورهای مورد توافق چین در شرق و غرب آسیا و حتی اروپا میشود.
هنداوی درباره تفاهم و توافق همکاریهای نظامی و امنیتی میان ایران و روسیه در سوریه گفت: بهطور کلی توافق و تقویت روابط ایران، روسیه و چین اهمیت زیادی در بعد توسعه همکاریهای دو و چندجانبه و نیز برقراری صلح و ثبات در منطقه دارد. این همان خطر و تهدید برای غربیهاست که از آن میترسیدند و در دهه ۷۰ قرن گذشته هنری کسینجر درباره آن به رؤسای جمهور آمریکا هشدار داد. دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا این هشدار را نادیده گرفت و اتحاد مستحکمی میان ایران، چین و روسیه بهوجود آمده است.
بیشتر بخوانید:
پاسخ به چند ابهام مهم درباره انتشار سند راهبردی ایران و چین
استاد دانشگاههای فرانسه تأکید کرد: هم توافقنامه همکاری ایران و چین و هم توافق امنیتی نظامی با روسیه زمینهساز اتحاد بلوک آسیایی را فراهم میکند که در راس آن قدرتهای بزرگ شرق و غرب این قاره قرار دارند. چنین ائتلاف و اتحادی میتواند زمینهساز جذب دیگر کشورهای منطقه ازجمله هند شود. این ائتلافها درحالی متبلور میشوند که آمریکا با وجود قدرت نظامی و اقتصادی، در ضعف راهبردی بهسر میبرد.
هنداوی درباره عوامل قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه گفت: ایران نه به لطف موقعیت راهبردی، منابع طبیعی و انسانی، بلکه بهدلیل عوامل سیاسی و اخلاقی در میان دو قدرت روسیه و چین به جایگاه ویژهای دست یافته است. جمهوری اسلامی با وجود محاصره و تحریم، نفوذ خود را در منطقه و جهان حفظ کرد و با کمکهای مادی حتی مانع از سلطهگری غربیها بر ونزوئلا، سوریه و فلسطین شد.
وی افزود: ایران با صبر راهبردی توانست در مدیریت بحرانهای ایجاد شده بهوسیله آمریکا و اسرائیل (برجام و تهدیدات آمریکا، اروپا، سازمان ملل متحد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی)، بحران حملات و ترورهای اسرائیل و آمریکا، فشارهای تسلیحاتی بر سر پرونده موشکهای بالستیک، بحران فشار بر سر حمایت از مقاومت، جنبشهای آزادیبخش و مبارزه با تروریسم در سوریه، عراق و منطقه موفق عمل کند.
جواد الهنداوی تصریح کرد: ایران با وجود همه فشارها و تهدیدات، استقلال سیاسی، حاکمیتی و امنیت داخلی خود را حفظ کرد و بهاینترتیب اعتماد و احترام قدرتهای بزرگ، دوستان و حتی مخالفان را بهدست آورد.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/