دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

واردات بی‌رویه به نام تکنولوژی/ چرا هنوز تولیدکنندگان لوازم خانگی امیدی به رونق ندارند؟

جلوگیری از واردات بی‌رویه یکی از مهمترین مولفه‌های پشتیبانی، حمایت از تولید ملی و مانع زدایی هاست.
کد خبر : 575758
لوازم خانگی

به گزارش خبرنگار صنعت، کشاورزی و تعاون گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، یکی از راه‌های تحقق شعار امسال یعنی "تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها" جلوگیری از واردات بی‌رویه است به ویژه آن دست از وارداتی که مشابه آنها در داخل کشور با کیفیتی چند برابر بهتر از نمونه خارجی در حال تولید است.


بنابراین قطع واردات کالای مشابه تولید داخل و حمایت از تولیداتی که در مرحله صنعتی شدن قرار گرفته اند 2 مهمی هستند که می‌توانند در تحقق شعار سال 1400 میسر باشند.


تجارب کشورهای پیشگام و موفق در عرصه صنعتی نیز تصدیق می‌کند که آنچه به عنوان اقدام و سیاست اولیه و موقتی دولت‌ها در حمایت از تولید وجود دارد ممنوعیت واردات کالاهایی است که تولید مشابه داخل دارند موضوعی که در کشور ما هم قانونی برای آن به تصویب رسیده است، قانون ممنوعیت واردات کالای مشابه تولید داخل  در سال 98 و در شورای سران 3 قوه به تصویب رسید اما در مرحله عملیاتی چندان به کار نبسته شد.


با اینکه قانون ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل به طور کمرنگ اجرا شده اما در حوزه اجرا شده یعنی در صنعت لوازم خانگی توانسته است مثمر باشد به طوری‌که برندهای داخلی در نبود رقبای خارجی توانسته‌اند بازار لوازم خانگی را قبضه کنند و در اشتغال‌زایی و کاهش نرخ بیکاری مفید باشند.


هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران درباره واردات کالا می‌گوید در برخی موارد مشاهده می‌شود که واردکنندگان به بهانه ورود فناوری، تکنولوژی روز و تامین رفاه مردم دست به واردات سنگین و بی‌رویه می‌زنند. 


وی با اشاره به زمزمه‌های موجود در فضای بین المللی مبنی بر بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای و به تبع آن بازگشت شرکت‌های خارجی صاحب نام در حوزه لوازم خانگی به کشور گفت: اکنون که شرکت‌های داخلی در بخش لوازم خانگی توانسته اند جای برندهای خارجی را در بازار بگیرند نباید با بازگشت شرکت‌هایی که با خروج آمریکا از برجام کشور را ترک کردند سطح تولید ملی کاهش یابد.


بیشتر بخوانید: برندهای خارجی به بازار لوازم‌خانگی ایران بازمی‌گردند؟


دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران تاکید کرد: در هر شرایطی باید اولویت تولید با کالای داخلی، نیروی انسانی بومی و مواد اولیه داخلی باشد، در صورت بازگشت شرکت‌های خارجی می‌توانیم با بهره مندی از نیروی کار ایرانی و مواد اولیه داخلی محصول آنها را تولید و به بازار عرضه کنیم.


ابوی تصریح کرد: اگر با ورود شرکت‌های خارجی، نیروی کار ایرانی بیکار شود و سطح تولید ملی کاهش بیابد، تولید آسیب خواهد دید.


وی گفت: برای حمایت از تولید باید همه تلاش کنند تا خطوط تولید به سطح تولید انبوه برسند.


به هرحال ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل نه تنها موجب پویایی صنایع می‌شود بلکه از خروج ارز جلوگیری کرده و با تزریق امید در بین جمعیت جویای کار نرخ بیکاری را به سمت صفر سوق می‌دهد. 


همچنین توسعه همکاری و تولید محصولاتی منطبق بر نیاز و تکنولوژی روز نباید به گونه‌ای پیش رود که کشور را وابسته کرده و به تضعیف توان و تولید ملی منجر شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب