دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 فروردين 1400 - 08:00
پیشکسوت دوومیدانی در گفت‌وگو با آنا:

برای حضور تفتیان در المپیک مجدداً از او رکوردگیری شود/ بهانه‌های او غیرقابل قبول است/ رکورد برخی دوومیدانی‌کاران فاجعه است

کارشناس دوومیدانی کشورمان گفت: رکوردهای که از دوومیدانی‌کاران در مسابقات جام امام رضا(ع) ثبت شد فاجعه است و باید فدراسیون فکری برای آن‌ها کند
کد خبر : 575181
دوومیدانی

حسین غلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره نتایج ضعیف دوومیدانی کاران در مسابقات بین‌المللی جام امام رضا(ع) گفت: برگزاری مسابقه با توجه به شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا یک گام مثبت از سوی فدراسیون بود.وقتی ورزشکاران در رقابت با سایر دوومیدانی‌کاران در شرایط مسابقه قرار بگیرند نتایج قابل قبول کسب خواهند کرد و برای سایر ورزشکاران هم انگیزه ایجاد می‌شود، اما متاسفانه رکوردهایی که در این مسابقه ثبت شد با رکوردهای آسیایی و ورودی المپیک فاصله بسیار زیادی داشت و همین موضوع باعث نگرانی است. البته به خاطر شرایط کرونا دوومیدانی‌کاران مدت‌ها در مسابقه‌ای شرکت نکرده بودند، از طرف دیگر وقتی مسابقه‌ای در اواخر فروردین یا اواسط اردیبهشت که آغاز فصل است برگزار می‌شود طبیعی است به خاطر بدنسازی نمی‌توان زیاد روی رکوردها حساب باز کرد. معمولاً در فصل بدنسازی دوومیدانی‌کاران کاهش رکود دارند  و تا حدودی طبیعی است، اما نتایجی که در این مسابقات کسب شد فراتر از افت طبیعی ورزشکاران به خاطر بدنسازی بود و من فکر می‌کنم مسئولان فدراسیون دوومیدانی با نتایج به دست آمده به‌خوبی از شرایط برخی دوومیدانی کاران مطلع شدند که سرمایه‌گذاری‌های زیادی روی آنها انجام ندهند.



 کارشناس دومیدانی اظهار کرد: مسائل مثل فصل بدنسازی یا شرایط کرونا برای همه دوومیدانی کاران حاظر در این مسابقه وجود داشت. همانطور که گفتم برخی رکوردها فراتر از حالت عادی ضعیف بود و این موضوع در آینده برای دوومیدانی نگران کننده خواهد بود. ما نباید تنها به کسب سهمیه و کمیت فکر کنیم، بلکه من اعتقاد دارم با یک سهمیه اما نتیجه قابل قبول در المپیک شرایط بهتر  برای دوومیدانی  رقم خواهیم زد. هر چند که من به کسب نتیجه قابل قبول در میدان المپیک توکیو هم امیدوار نیستم، اما اعتقاد دارم حداقل باید رکوردهای ایران را جابجا کنیم. با نتایجی که در این مسابقات کسب شد به این موضوع هم امیدوار نیستم.



 غلامی در خصوص دوی 100 متر و عملکرد حسن تفتیان گفت: به نظرم ضعیف‌ترین نتیجه در دوی 100 متر رقم خورد، به این خاطر که دوندگان در باد موافق هم دویدند اما در نهایت دیدیم دونده ایران نتیجه مورد نظر را کسب نکرد. تفتیان مدعی بود که زیر ۱۰ ثانیه می‌دود، اما در مرحله مقدماتی و در فینال اصلاً خوب ظاهر نشد. البته او گفته بود که به دلیل دزدیده شدن کفش‌هایش نتوانسته رکورد بزند که من آن را قبول ندارم. من سال‌ها دونده سرعت بودم و در ۶۰ متر داخل سالن و امدادی رکورددار بودم، یک دونده حرفه‌ای وقتی وارد مسابقه می‌شود همیشه کفش‌هایش همراهش است یا آن را به فرد همراه خود می‌سپارد. ضمن اینکه یک دونده حرفه‌ای هیچ وقت تنها با یک جفت کفش در مسابقات حضور پیدا نمی‌کند. حتی اگر تمام این موارد اتفاق افتاده باشد کفشی که او در مرحله فینال به پا کرده هم‌سایز پایش بوده است و کفش گشادتر از سایز پای خود نپوشیده است بنابراین چنین بهانه‌های غیرقابل قبول است.



وی تأکید کرد:‌ حتی اگر بگوییم او به لحاظ روحی روانی با کفشی که در مرحله فینال دویده آمادگی لازم را نداشته است نباید رکورد 10:47 صدم ثانیه را ثبت کند. این رکورد برای او که یک دونده المپیکی است اصلاً قابل قبول نیست و من نمی‌توانم بپذیرم که تنها به خاطر نبود کفش یا پوشیدن یک کفش دیگر چنین رکوردی ثبت شده است، مگر یک کفش چقدر در عملکرد یک دونده چقدر می‌تواند تاثیر بگذارد؟!  حتی اگر چنین چیزی هم اتفاق افتاده است او چرا در مرحله مقدماتی نتوانسته رکورد خوبی ثبت کند، در آنجا که مشکلی برای کفش‌هایش به وجود نیامد اما دیدیم که در مرحله مقدماتی هم رکورد قابل قبولی کسب نکرد. تمام این موراد نشان می‌دهد تفتیان از همان مرحله مقدماتی بدنش سنگین بوده است، قطعاً چنین عملکردی برای ورزشکاری که مدت‌ها در فرانسه اردو دارد و امکانات کامل در اختیارش است قابل قبول نیست و امیدوارم مسئولان فدراسیون دوومیدانی تصمیم جدی بگیرند.



 کارشناس دوومیدانی عنوان کرد: من اگر جای مسئولان فدراسیون دوومیدانی بودم قطعا برای حضور تفتیان در المپیک مجدداً از او رکورد می‌کردم. به نظرم این مسابقات نشان داد که باید به اندازه رکوردها برای ورزشکاران هزینه کرد. سوابق دوومیدانی در سال‌های گذشته نشان داده که این رشته در پرتاب‌ها، نیمه‌استقامت و گاهی پرش‌ها در آسیا حرف برای گفتن دارد. در مسابقات آسیایی تفتیان در دوی سرعت موفق به کسب مدال طلا شد، دو سال قبل از آن رضا قاسمی با دو صدم پایین‌تر از رکورد تفتیان مدال برنز را کسب کرد. تفتیان با رکورد ۱۰:۰۳ صدم ثانیه با مربی ایرانی رکورددار دوی 100 متر سرعت شد، اما از آن زمان به بعد تا به الان با وجود این که به لحاظ مالی توجه فدراسیون به او چند برابر شد اما هنوز نتوانسته حتی نزدیک به رکورد خودش هم رکورد بزند. بنابراین یک دونده نمی‌تواند در مسابقات بدون نام و نشان ادعا کند که رکورد ۰۶:۵۰ صدم ثانیه را ثبت کرده است. او باید در مسابقات رسمی مثل آسیایی، جهانی و المپیک چنین رکوردهایی را کسب کند.



غلامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به وضعیت دیگر ماده‌ها اشاره کرد و گفت: متاسفانه باید بگویم رکوردهای ثبت شده در برخی ماده‌ها  گریه دار است.  در پرش ارتفاع رکوردی که ورزشکار ایران ثبت کرده است، ۲:۱۵ متر است که این یعنی فاجعه! در گذشته تیمور غیاثی در پرش ارتفاع رکورد ۲:۲۰ متر را ثبت کرده و با گذشت این همه سال ورزشکاران ما هنوز به آن نرسیدند. این نشان می‌دهد که فدراسیون دوومیدانی سرمایه را به صورت مساوی بین ماده‌ها تقسیم نکرده است و تنها روی دو رشته سرمایه‌گذاری کرده است. با این شرایط ما در میدان المپیک نتایج خوبی کسب نخواهیم کرد به این خاطر که برنامه‌ریزی خوبی نداشتیم، البته شرایط کرونا هم وجود دارد که این موضوع تنها مختص به ایران نیست و به صورت یک پاندمی جهانی است، اما رکوردهای ثبت شده در این مسابقات نشان می‌دهد که دوومیدانی در آسیا هم وضعیت خوبی ندارد. امیدوارم فدراسیون با نظر کارشناسان و مشورت با آنها تصمیمات درست بگیرد و ورزشکار سالاری را از بین ببرد. فدراسیون دوومیدانی مستقل است و نباید در تصمیم‌گیری‌هایش در خصوص ورزشکاران کسی دخالت کند.



انتهای پیام/۴۰۵۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب