تحصیل ۶۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاههای علوم پزشکی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست بررسی مسائل رفاهی، فرهنگی و دانشجویی دانشجویان بینالملل دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضور دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دکتر علیاکبرحقدوست معاون آموزشی این وزارتخانه به همراه مدیران مربوطه برگزار شد.
در ادامه این نشست جمشید سلامزاده رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت، گفت: حدود ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور تحصیل میکنند.
وی افزود: هماکنون از این تعداد ۴ هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاههای علوم پزشکی در حال تحصیل هستند و ۲ هزار نفر درخواست روادید از دانشگاههای مختلف را دادهاند و کارهایشان در حال انجام است و به این جمع اضافه خواهند شد.
سلام زاده اضافه کرد: برخی دانشگاههای علوم پزشکی مانند کرمانشاه، سمنان و همدان نیز در حوزه پذیرش دانشجویان بینالملل با یکدیگر رقابت میکنند که در این خصوص در مورد دانشجویان عراقی باید برنامهریزی لازم را داشته باشیم.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: فعالیتهای عنوانشده در این نشست خوب است اما مشکل ما این است که این فعالیتها در دانشگاههای مختلف بهصورت جزیرهای بوده و هر دانشگاهی ابتکاری را بر اساس سلایق افراد اجرا میکند که سیستماتیک نیست.
این مقام مسئول ادامه داد: سیستم دانشجویان خارجی سه حوزه اصلی «اسکان، بیمه و ایمنی اجتماعی» دارد که باید این سه مورد دیده و تأمین شود. در نگاه سیستمی این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: در همه کشورهای بزرگ در حوزه جذب دانشجویان خارجی بر روی این سه حوزه تمرکز دقیقی وجود دارد. سیستمی بودن به معنای نشستن و دیکته کردن نیست بلکه باید این امر به مناطق ۱۰ گانه واگذار شود تا برنامه و بسته خود را طراحی کرده تا در خصوص دانشجویان غیر ایرانی تدوین شود.
سلام زاده یادآور شد: اگر میخواهیم با کشورهایی که رقیب اساسی ما در حوزه جذب دانشجویان بینالملل هستند، رقابت کنیم باید تبلیغات لازم را داشته باشیم. در این حوزه رقابت منطقهای در حال سختتر شدن است. باید کانون دانشآموختگانی شکل بگیرد تا در پایان این دانشجویان را رها نکنیم و این دانشجویان در برگشت به کشور خود بازهم بتوانند برای دانشگاه خود مفید باشند.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/