شرایط کرونایی انجمنهای علمی را ضعیف کرده است
محمد لطفی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد انجمن علمی مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد اظهار کرد: انجمن علمی برق واحد مشهد اکنون دارای چهار عضو فعال است که بنده ارشد برق هستم و سه نفر دیگر از دانشجویان کارشناسی برق با انجمن همکاری میکنند.
وی افزود: کارکردهای انجمنهای علمی در راستای کمک و همکاری و برطرفکردن ابهامات و مشکلات دانشجویان ورودی جدید و حتی دانشجویان در حال تحصیل است و در هر زمینهای چه از لحاظ آموزشی و درسی میتوانیم به آنان کمک کنیم.
مسئول انجمن مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد ادامه داد: انجام حل تمرینهای درسی در زمینههای مختلف که میتواند شامل برگزاری کلاسهای غیردرسی هم باشد از فعالیتهای این انجمن است. در ایجاد کارگاهها و دورههای آموزشی و برگزاری سمینار، کنفرانس و جشنوارههایی که مربوط به رشته برق نیز هست، فعالیت داریم.
لطفی با بیان اینکه انجمنهای علمی میتوانند در ارتباط میان دانشجویان و دانشکده از لحاظ انتقاد، پیشنهاد و ... بهعنوان واسطه عمل کنند در ارزیابی خود از جایگاه و وظایف انجمنهای علمی در دانشگاه بیان کرد: جایگاه انجمنهای علمی، جایگاه بسیار خوبی است. پیش از شیوع کرونا، دانشجویان بسیار علاقهمند بودند و همکاری میکردند و رفت و آمد بین دانشجویان و انجمن برقرار بود؛ اما اکنون بهدلیل اینکه دانشجویان از فضای دانشگاه دور شدهاند، انجمن هم در دانشگاه کمرنگتر شده و حتی کلاسهای آموزشی هم که برگزار میکنیم با استقبال کمتری مواجه میشود.
مسئول انجمن مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد اضافه کرد: با اینحال انجمن جایگاه خوبی دارد و دانشکده و دانشجویان به آن اهمیت میدهند؛ اما شرایط موجود مقداری انجمن را ضعیفتر کرده است.
لطفی در پاسخ به این پرسش که انجمنهای علمی بهعنوان هستههای تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش بهویژه دانشهای نوین دارند؟ بیان کرد: بهطور کلی کار انجمن علمی این است که در زمینههای مختلف علمی وارد شده و دانشجویان را تشویق کند تا به این سمت بیایند. در این راستا ترم گذشته سه کنفرانس با همکاری دانشگاههای انگلستان و هند برگزار کردیم.
وی یادآور شد: از ایران استادانی را دعوت کردیم و استادان خارج از کشور هم به ایران آمدند و برای ما کنفرانس و سمینار گذاشتند. در شرایط کرونا هم همه سمینارها بهصورت وبینار برگزار شد ودر راستای افزایش علم در حوزههای مختلف ورود کردیم.
مسئول انجمن مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد خاطرنشان کرد: علاوهبر این کلاسها و کارگاههای آموزشی زیاد در هر زمینهای که بتوانیم برگزار میکنیم و از طرف دانشگاه هم حمایت میشویم و در هر زمینهای که بتوانیم ورود میکنیم.
حمایتهای دانشگاه برای برگزاری برخی اردوها و کلاسها بسیار تأثیرگذار است
لطفی در جواب این سؤال که حمایت از انجمنهای علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی میکنید و مشکلات و چالشهای مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی میدانید؟ متذکر شد: در حمایت از انجمن هم یکسری از موارد مانند مسائل مالی میتواند مطرح باشد؛ چراکه حمایتهای دانشگاه برای برگزاری برخی اردوها و کلاسها بسیار تأثیرگذار است.
مسئول انجمن مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد اظهار کرد: بهدلیل اینکه رشته برق رشته پرخطری است و نمیتوانیم خیلی عمیق ورود کنیم، توقع داریم حمایتهای بیشتری بهویژه در برگزاری اردوها و کارگاهها انجام شود.
لطفی افزود: از نظر مادی شرایط بهگونهای بوده که انجمن مهندسی برق سمینارها و کارگاههای آموزشی برگزار و دانشگاه از لحاظ مادی از انجمن حمایت کرد و در این زمینه مشکلی نداشتیم. حمایت باید به شکلی باشد که دانشجویان هم مشتاق باشند.
وی اضافه کرد: اگر دانشجویان استقبال نکنند، قطعاً کلاسها و سمینارها برگزار نمیشود و طبیعتاً از طرف دانشگاه هم حمایتی صورت نمیگیرد. بیشتر باید سعی کنیم که دانشجویان را به سمت موضوعات خاصی بکشانیم که به آنها علاقه نشان میدهند.
مسئول انجمن علمی مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد درباره نحوه همکاری مسئولان در دانشگاه با انجمن علمی مهندسی برق توضیح داد: از نظر همکاری با تمام استادان و مسئولان هیچ گلهای نداریم و مسئولان ما را در بسیاری از کارها حمایت، همکاری و تشویق کردند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/4062/
انتهای پیام/