افزایش درآمدهای غیرشهریهای با فعالیتهای کشاورزی و صنعتی/ راهاندازی مدرسه عالی مهارتی گیاهان دارویی در دستور کار است
گروه استانهای خبرگزاری آنا- حسین عقابی؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب، یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در شهر داراب است. این واحد دانشگاهی سال ۱۳۶۶ راهاندازی شده و اکنون دارای ۱۴۱۰ دانشجو و ۸۲ رشته در مقاطع دکتری، کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی است و از واحدهای مجری علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی نیز بهشمار میرود.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب سال گذشته اقدامات گوناگونی در زمینه آموزشی و پژوهشی انجام داده و برای انجام هرچه بهتر آموزش در دوره شیوع کرونا فعالیتهای مناسبی داشته است.
خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و برای آگاهی از برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب برای سال جاری و برترین فعالیتهای سال 99 با جعفر شریعتی رئیس این واحد دانشگاهی گفتوگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.
آنا: شاخصترین فعالیت و دستاورد دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب بهویژه در حوزه پژوهش و فناوری در سال ۹۹ چیست؟
شریعتی: جذب دانشجوی ورودی این دانشگاه در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بهویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی رشد چشمگیری داشت که در طول چهار تا پنج سال گذشته بیسابقه بوده است. با وجود فعال بودن فقط ۱۵ رشته تحصیلی در مقاطع مختلف در این واحد دانشگاهی و کمبود رشتههای پرمتقاضی بهویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی، جذب دانشجوی ورودی جدید در مقایسه با سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته که در این راستا جذب دانشجویان کارشناسی ارشد چشمگیر بوده است(رشد بیش از ۱۰۰ درصدی در مقایسه با سال گذشته).
برگزاری منظم جلسات شورای آموزشی، پژوهشی و کمسیون موارد خاص، تشکیل کمیته جذب دانشجو، پیگیری تصویب رشتههای جدید در دانشگاه، پیگیری و حل مشکلات مربوط به حوزه آموزش دانشگاه، چاپ مقاله Q۱ پلاس توسط عضو هیئت علمی گروه مهندسی شیمی و عضویت عضو هیئت علمی گروه پرستاری دانشگاه در شورای مرکزی کمیته آموزش مجازی در EDC معاونت علوم پزشکی سازمان مرکزی ازجمله دستاوردهای این واحد دانشگاهی در سال گذشته بوده است.
کسب مقام پژوهشگر برتر توسط هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب در استان فارس، کسب مقام مسئول برتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان توسط مسئول باشگاه این واحد دانشگاهی در استان، چاپ چند عنوان کتاب علمی توسط اعضای هیئت علمی، چاپ مقاله در زمینه ویروس کرونا، مدیریت پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری در سامانه پژوهشیار، پیگیری پیوستن آزمایشگاه دانشگاه به شبکه ملی، پیگیری اخذ مجوز آزمایشگاه آبوخاک، اخذ مجوز مرکز رشد و پیگیری برای استقرار شرکتهای دانشبنیان، ارتقای کیفیت سایت دانشگاه و راهاندازی سایت مرکز رشد، پیگیری ارتقای پایه و مرتبه اعضای هیئت علمی، دفاع مجازی موفقیتآمیز نخستین دانشجویان دکتری رشته تاریخ دانشگاه، برگزاری جلسات و نشستهای علمی و تخصصی بهصورت مجازی، افزایش پهنای باند اینترنت دانشگاه از دو مگابیت بر ثانیه به ۲۰ مگابیت از محل درآمدهای غیرشهریهای، پیگیری و حل مشکلات مربوط به سرورها و اتوماسیون اداری و ارتقای کیفیت آنها ازجمله فعالیتهای حوزه آموزشی، پژوهشی و فناوری اطلاعات این واحد دانشگاهی در سال ۹۹ بوده است.
فعالیتهای واحد داراب در حوزه اداری و مالی
بهسازی و زیباسازی ساختمان اداری، محوطه و ورودی دانشگاه، پیگیری برای بهسازی آسفالت ورودی به دانشگاه توسط اداره راه و شهرسازی و شهرداری، پیگیری تبدیل وضعیت همه کارکنان قراردادی، پیگیری و پرداخت همه مطالبات همکاران بازنشسته دانشگاه و پرداخت بخشی از مطالبات استادان حقالتدریس و اعضای هیئت علمی، ساماندهی استادان حقالتدریس دانشگاه، چند مرحله گندزدایی و نظافت ساختمان اداری و خوابگاه دانشجویی با توجه به شیوع ویروس کرونا، درختکاری در مقاطع مختلف در دانشگاه، ساماندهی اموال اسقاطی و ضایعاتی محوطه دانشگاه و فروش آنها از طریق مزایده و ساماندهی روشنایی محوطه سایت دانشگاه و تأمین سیستم سرمایش و گرمایش در ساختمان اداری ازجمله فعالیتهای این واحد دانشگاهی در حوزه اداری، مالی و حفاظت فیزیکی در سال گذشته است.
تجهیز و ارتقای سیستمهای امنیتی دانشگاه و تهیه لباس برای همکاران حوزه حفاظت فیزیکی از محل درآمدهای غیر شهریهای، تشکیل کمیته درآمدهای غیرشهریهای در دانشگاه، افزایش درآمدهای حاصل از فروش محصولات کشاورزی از طریق کاشت محصولات مناسب در اراضی تحقیقاتی دانشگاه (مانند نخودفرنگی، گل محمدی و...) و ارتقای کیفیت و کمیت محصولات دیگر (اعم از پرتقال، زیتون، لیمو، نارنج، انواع خرما، انجیر و...) با استفاده از نظرات کارشناسی و خرد جمعی و با تلاش همکاران دانشگاه، بهروزرسانی اقساط معوق بانکی و پرداخت آنها، جذب حداکثری وامهای دانشجویی و اطلاعرسانی مناسب در این زمینه، رفع مغایرت سیستم آموزشیار و سیدا تا حد امکان، پیگیری و دریافت تسهیلات درمانی و رفاهی برای افراد واجد شرایط و تلاش در راستای کاهش حداکثری هزینههای جاری مانند پست، تلفن و برق از عملکردهای شاخص دانشگاه آزاد اسلامی داراب در حوزههای مالی، اداری و حفاظت فیزیکی در سال گذشته بوده است.
حوزه فرهنگی و دانشجویی واحد داراب در سال 99 چگونه گذشت؟
ازجمله برنامههای اجراشده در حوزه فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب میتوان تشکیل هفت کانون فرهنگی فعال برای نخستین بار در این واحد دانشگاهی (کانون مهدویت، کانون شاهد و ایثارگر، کانون حجاب و عفاف، کانون شعر و ادب، کانون فیلم و عکس و...)، کسب مجوز چاپ نشریه دانشجویی با نام گام دوم که دو شماره از آن چاپ شده و پیگیری اخذ مجوز سه نشریه دانشجویی دیگر، اخذ مجوز و آغاز کار تشکل دانشجویی گام دومیها، پیگیری نامگذاری ساختمانهای مختلف دانشگاه به نام شهدای شاخص با جلب حمایت بنیاد شهید شهرستان، راهاندازی مجدد کانون دانشجویی هلالاحمر پس از چند سال، کسب رتبه نخست ستاد شاهد و ایثارگر واحد دانشگاهی در استان و تجلیل توسط رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس و مسئول ستاد شاهد و امور ایثارگران سازمان مرکزی را نام برد.
راهاندازی وبلاگ ویژه کانونهای دانشجویی و برگزاری کرسی آزاداندیشی توسط دانشجویان بهصورت مجازی، پیگیری و اخذ مجوز راهاندازی مجدد سلفسرویس دانشجویی پس از چند سال، راهاندازی مرکز مشاوره امین دانشگاه و تجهیز ساختمان مربوطه، برگزاری مستمر و مناسب مسابقات و نشستهای مجازی با موضوعات مختلف فرهنگی با همکاری حوزه علمیه، بنیاد شهید و امور ایثارگران، حوزه مقاومت بسیج سپاه داراب، بسیج دانشجویی و بسیج اساتید و کارکنان، برگزاری نمایشگاه حجاب و عفاف توسط بسیج دانشجویی، جمعآوری چند مرحله کمکهای مؤمنانه و تهیه بستههای معیشتی برای خانوادههای مستضعف در شهرستان و روستاهای اطراف توسط بسیج اساتید، کارکنان و دانشجویان ازجمله برنامههای اجراشده در حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب در سال گذشته بوده است.
انجام چند مرحله گندزدایی و ضدعفونی معابر شهرستان توسط بسیجیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب، کسب مقام در مسابقات استانی قرآن و عترت در بخش دانشجویان، شرکت فرزندان همکاران در مسابقه نقاشی با موضوع انقلاب و سردار دلها، کسب تندیس ملی فداکاری در حوزه فعالیتهای مقابله با کرونا توسط گروه جهادی راه سرخ دانشگاه، فعالیت مناسب در فضای مجازی بهمنظور انسجام کانونهای دانشجویی و جذب استعدادهای مختلف، فضاسازی محیطی و برگزاری مراسم ملی و مذهبی بهصورت وبینار و حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی و برگزاری اردوی جهادی توسط بسیج دانشجویی از دیگر برنامههای اجراشده در حوزه فرهنگی این واحد دانشگاهی در سال گذشته است.
آنا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب در راستای تعامل و ارتباط با ارگانهای شهر چه اقداماتی انجام داده است؟
شریعتی: نقش دانشگاه و ارتباط متقابل دانشگاه و ادارات شهرستان میتواند منفعت دوجانبه و پیشرفت همهجانبه را فراهم کند و از طرفی باعث کاهش مسائل و آسیبهای اجتماعی شود. دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب در راستای ورود به مسائل و مشکلات شهرستان در کنار سایر ادارات و نهادها آمادگی کامل داشته و تحلیل و حل علمی مسائل شهرستان از طریق آموزش و پژوهش و همکاری متقابل را بهعنوان وظیفه ذاتی خود دانسته و میتواند در راستای توسعه و پیشرفت شهرستان از طرفی و در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی و فرهنگی از طرف دیگر گامهای مؤثری را بردارد.
برگزاری جلسات و ارتباط مستمر و مناسب با دفتر امام جمعه، حوزه مقاومت بسیج سپاه داراب، دفتر نماینده مجلس شورای اسلامی، حوزه علمیه و بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرمانداری ویژه و دیگر ادارات شهرستان ازجمله فعالیتهای صورت گرفته در راستای شناساندن ظرفیت بالقوه این واحد دانشگاهی برای پیشرفت همهجانبه در شهرستان داراب به شمار میرود.
آنا: سال ۹۹ را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت؟ تشریح فرمایید.
شریعتی: بیش از یک سال از شیوع ویروس منحوس کرونا و ایجاد محدودیتهای همهجانبه میگذرد؛ اما این محدودیتها نه تنها برای فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در دانشگاه مانعی ایجاد نکرده؛ بلکه امکانی برای ایجاد فضای همدلی، انسجام، هماهنگی و تلاش بیشتر در تداوم این فعالیتها فراهم آورده است.
با وجود همزمانی سه مسئله شیوع بیماری کرونا، تغییر کلاسهای درس و امتحانات از حضوری به مجازی و تغییر سامانه آموزشی سیدا به سامانه آموزشیار و محدودیتهای زیادی که برای همکاران هیئت علمی، کارمند و دانشجویان دانشگاه ایجاد شد؛ اما با مدیریت و پشتیبانیهای لازم برای دانشجویان و استادان و ایجاد انسجام، همدلی و هماهنگی بین حوزههای مختلف دانشگاه، علاوه بر رعایت پروتکلهای بهداشتی ستاد کرونا با مدیریت حوزه آموزشی و هماهنگی حوزه اداری، فعالیت همکاران بهویژه در ایام بحرانی کرونا بهصورت شیفتبندی و دورکاری به نحو مطلوب انجام شد.
آنا: در حوزه مدارس سما و مدارس مهارتی چه اتفاقات خوبی در سال ۱۴۰۰ رخ خواهد داد؟
شریعتی: پیگیری و اخذ مجوزهای لازم برای رفع مشکلات و نواقص موجود در مدارس سما، برنامهریزی برای راهاندازی مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه، پیگیری راهاندازی مدرسه عالی مهارتی گیاهان دارویی، پیگیری راهاندازی هنرستان تربیتبدنی با توجه به ظرفیتهای موجود در دانشگاه، پیگیری برای برگزاری دورههای مختلف آموزشی و کسب درآمدهای غیرشهریهای برای آموزشکده سما ازجمله فعالیتهای صورت گرفته در سال گذشته بوده که پیشبینی میشود با تحقق اهداف مورد نظر در سال تحصیلی ۱۴۰۰ اتفاقات خوبی در حوزه سما رخ خواهد داد.
آنا: سال ۱۴۰۰ را با چه اولویت و برنامه اصلی آغاز کردید؟
شریعتی: نامگذاری سال ۱۴۰۰ توسط مقام معظم رهبری با عنوان سال «تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» فرصتی مغتنم برای دستیابی به محصولات دانشبنیان و اساسی و از میان برداشتن موانع متعدد قلمداد میشود. بالابردن کیفیت آموزش حضوری و مجازی با توجه به شرایط موجود، انجام فعالیتهای فرهنگی بهصورت مستمر و اثرگذار، گسترش رشتههای پرمتقاضی در مقاطع مختلف تحصیلی و حرکت در مسیر اقتصاد دانشبنیان بر اساس نیاز شهرستان و جامعه از طریق تشکیل تیمهای اجرایی برای نیازسنجی مشکلات صنایع و ادارات شهرستان داراب و پیگیری، تعریف و به نتیجه رساندن طرحهای دانشبنیان بهمنظور تقویت و افزایش درآمدهای غیرشهریهای مبتنی بر فعالیتهای کشاورزی و صنعتی مطابق با نیاز شهرستان و جامعه از اولویتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب در سال جدید است.
انتهای پیام/۴۱۲۱/4062/
انتهای پیام/