دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو شورای شهر تهران:

نظام تعرفه‌های پسماند در تهران ناعادلانه است

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: بهای مدیریت پسماند واقعی نیست و نظام ناعادلانه‌ای در تعرفه‌های پسماند برقرار است.
کد خبر : 574087
زهرا صدراعظم نوری

به گزارش خبرنگار حوزه شهری خبرگزاری آنا، زهرا صدراعظم نوری در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با لایحه «طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران» اظهار کرد: شورای شهر دربرنامه پنجم توسعه شهرداری را مکلف کرده به تهیه طرح جامع پسماند شهر تهران کرده است. بر این اساس این طرح  از آبان ۹۷ آغاز و مقرر شد در ۱۸ ماه به اتمام برسد.


وی ادامه داد: در حال حاضر این طرح در ۲۰ مجلد آماده شده و افق ۲۰ ساله در حوزه پسماند شهر تهران را از سال ۱۴۰۰ مورد توجه قرار داده است.


رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در ارتباط با میزان تولید پسماند در سال ۹۸، گفت: در سال ۹۸ روزانه در حدود ۶ هزار تن پسماند خانگی و غیرخانگی و ۳۰ هزار تن در روز پسماند ناشی از ساخت و ساز و تخریب تولید می‌شد.


صدراعظم نوری افزود: این حجم از تولید پسماند به‌عنوان چالشی جدی برای شهر تهران محسوب می‌شد، بنابراین موضوع شناسایی پسماند مسکونی و غیرمسکونی، تفکیک از مبدا، ذخیره‌سازی و جمع آوری، بهسازی سایت آرادکوه، بهینه‌سازی ایستگاه انتقال، مدیریت پسماند هنگام ساخت، بهسازی سایت آبعلی، مدیریت پسماندهای پزشکی بی‌خطر شده، مدیریت پسماند حجیم، پسماندهای ویژه، مدیریت پسماند فضاهای باز و کاهش از مبدا از اهداف طرج جامع مدیریت پسماند مطرح شد.


این عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه عوامل غیررسمی در مسئله پسماند باید ساماندهی شوند و ادامه داد: آموزش، اطلاع رسانی، جلب مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، اصلاح ساختار سازمانی، هوشمندسازی و وضع و اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند از دیگر اقدامات دیده شده در این طرح است.


وی با اشاره به این مطلب که بهای مدیریت پسماند واقعی نیست و نظام ناعادلانه‌ای در تعرفه‌های پسماند برقرار است،گفت: شهرداری تهران نیز توان اخذ تعرفه‌ها را ندارد و براساس گزارش‌ها حدود هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان طلب انباشته از فیش‌های صادره وجود دارد و هنوز قادر نیست آن‌ها را وصول کند. 


رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران افزود: ۲۲ منطقه شهرداری در غالب ۱۲۳ ناحیه مورد بررسی قرار گرفتند و حدود ۳ هزار و ۴۳۷ خانوار بررسی و پسماندهای آن‌ها اخذ و آنالیز شده است و ۱۱ رده کاری غیر مسکونی نیز مورد بررسی قرار داده شده و کل شهر تهران در غالب یک تئوری بررسی شده است. 


صدراعظم نوری اضافه کرد: براساس این مطالعات تولید پسماند شهر تهران بالاتر از استانداردهای جهانی نیست. حدود ۷۶۴ گرم در روز پسماند تولید شده برای هر فرد است که از استاندارد جهانی که ۹۰۰ گرم است پایین‌تر است. 


انتهای پیام/۴۱۰۵

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب