دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رضا بهرامی در گفت‌وگو با آنا:

«یاماها» خوب فروخت، از کمک هزینه کرونا محروممان کردند/ هنرمندان تئاتر انگیزه‌ای برای تولید اثر باکیفیت ندارند

کارگردان تئاتر «سگک» معتقد است که در شرایط فعلی هنرمندان تئاتر انگیزه‌ای برای تولید اثر باکیفیت ندارند.
کد خبر : 574075
رضا بهرامی

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا ، نمایش «سگک» با محوریت زندگی شهید شاهرخ ضرغام و به کارگردانی رضا بهرامی قرار بود با پایان تعطیلات نوروز و از شانزدهم فروردین در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه برود. با قوت‌گرفتن شایعه تعطیلی سالن‌های تئاتر، اجرای این اثر به 22 فروردین موکول شد. اما همین موعد اجرا هم به دلیل قرمزشدن شرایط تهران اجرا به تعویق افتاد.


تأثیر تئاتر بر کاهش آلام جامعه و بی‌توجهی متولیان به این موضوع


رضا بهرامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این که هر چه تعطیلی سالن‌های تئاتر طولانی‌تر شود شرایط اجرا سخت‌تر خواهد شد گفت: شاید کم‌خطرترین اماکن در دوران کرونا، همین سالن‌های سینما و تئاتر باشند. چون اصولاً تعداد تماشاگران در روزهای کرونایی بسیار کم و گاهی انگشت‌شمار است. در تعطیلات نوروز یکی از دوستان من برای تماشای فیلم «خورشید» مجید مجیدی به سینما رفته بود. برای من تعریف می‌کرد که آن روز یک نفر بیشتر در سالن نبوده است. متصدی سینما هم با این توجیه که برای نمایش فیلم باید حداقل پنج بلیت فروخته شود، فیلم را نمایش نداد که در نهایت آن آقا سه بلیت دیگر هم خریده و فیلم روی پرده رفته است. این تازه وضعیت یک سالن در قلب پایتخت و برای یک فیلم شناخته‌شده بوده و در نقاط دیگر کشور احتمالاً اوضاع بدتر است.


وی اظهار کرد: وضعیت فعلی تئاتر در کشور ما ناشی از عدم‌مدیریت و مسئولیت‌پذیری برخی از مسئولان است که باری به هر جهت فقط پشت میز می‌نشینند، فقط دستور می‌دهند و کار خاصی نمی‌کنند. در این شرایطی که افراد جامعه از لحاظ روانی و اقتصادی وضعیت مناسبی ندارند و درگیر ناامیدی و تنش هستند، می‌توان با ابزار هنر به پویایی جامعه کمک کرد. اما متأسفانه اغلب مسئولان و مدیران دغدغه‌ای در این‌باره ندارند.


«یاماها» خوب فروخت، از کمک هزینه کرونا محروممان کردند/ هنرمندان تئاتر انگیزه‌ای برای تولید اثر باکیفیت ندارند


از تئاترمان استقبال شد، از کمک مالی محروم شدیم!


این هنرمند حوزه تئاتر گفت: ما در اسفندماه نمایش «یاماها» را در مجموعه تئاتر شهر اجرا کردیم، خدا را شکر استقبال هم خیلی خوب بود؛ قانونی هست که در شرایط کرونایی که ظرفیت سالن‌ها کم می شود، بخشی از آن صندلی خالی‌ها را به عنوان خسارت به گروه پرداخته شود، اما امروز می‌بینیم که هنوز این مبلغ به گروه ما پرداخت نشده است.


بهرامی افزود: متولی این موضوع مرکز هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی است. بعدها از جایی شنیدم که چون این نمایش پرفروش بوده، این قانون شامل شما نمی‌شود! نتیجه این نگرش انگیزه‌کشی برای هنرمند است. وظیفه ما این است که تولید فاخر و باکیفیت داشته باشیم اما گویا خودمان هم باید دنبال مخاطب باشیم و دستش رابگیریم و به سالن بیاوریم. پس دولت چه حمایتی می‌کند؟ 20 درصد از فروش  را هم که می‌گیرد، 9 درصد مالیات ارزش افزوده را هم که باید محاسبه کرد.خب واقعاً این مدیر دارد چه اتفاقی را برای ما رقم می‌زند؟! فقط انگیزه را در ما می‌کُشد. در چنین شرایطی است که انگیزه هنرمندان تئاتر برای تولید اثر باکیفیت از بین می‌رود.


این کارگردان تئاتر عنوان کرد: خیلی‌ها البته با این شرایط کنار آمده‌اند و کیفیت برایشان مهم نیست. نوبت اجرا دارند؛ پولی هم به عنوان کمک‌هزینه از دولت می‌گیرند، آخرش هم بهانه می‌آورند که کرونا بوده و نفروخته‌اند و با همین توجیه دوباره پولی دریافت می‌کنند.


 مدیرانی که دغدغه ایجاد انگیزه ندارند


 وی افزود: اینها  معضلاتی است که به نظرم با مدیریت صحیح مدیران می‌تواند برطرف شود. من یک شخص یا در نهایت یک گروه هستم با کهبُد تاراج و دو سه نفر دیگر که در گروه ما کار می‌کنند و روشن است که نمی‌توانیم خیلی روی این قضیه حاکم باشیم ولی مدیر می‌تواند حاکم باشد. مدیر 20 نفر مثل من را دارد و می‌تواند هدایت کند، هدایتی صحیح که می‌تواند انگیزه ایجاد کند.


 کارگردان تئاتر «سگک» درباره امکان اجاری این اثر در فضای باز نیز گفت: متأسفانه کار من با آن شیوه و سیستم نمی‌تواند اجرا شود چون نیاز به یک فضای متمرکزی دارد که در آن بتوانیم به راحتی و با تمرکز کار خودمان را انجام دهیم. خدا را شکر سالن ایرانشهر به خصوص سالن استاد سمندریان فضای باز و مناسب و تهویه خیلی خوبی هم دارد و با فاصله‌گذاری‌هایی که دارد انجام می‌شود، نمی‌گویم خطر نیست، اما به هر حال شرایط رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی  بیشتر فراهم است.


نمایش «سگک» نوشته کهبد تاراج برگزیده هفدهمین جشنواره تئاتر «مقاومت» است که روایتگر زندگی شهید شاهرخ ضرغام از دوران کودکی تا شهادت است. در این نمایش، پریسا مقتدی، تینو صالحی، محمدرضا ایمانیان، لبخند بدیعی، سهیل ملکی، مهتاب شکریان و امیر عدل‌پرور به ایفای نقش می‌پردازند.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب