موفقیت کم در اشتغالزایی/ در ۲۰ سال گذشته با رشد کمی آموزش عالی مواجه بودیم
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدسعید سیف، مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی گفت: آمارهای مختلفی درباره وضعیت اشتغال دانشگاهیان وجود دارد، زیرا ارگانهای مختلفی مثل وزارت علوم، وزارت کار و مرکز آمار ایران این وضعیت را اعلام میکنند.
وی ادامه داد: برای اینکه در دانشگاهها به این موضوع توجه جدی بشود از سه سال پیش پایش وضعیت اشتغال دانشگاهیان را ترویج کردیم تا خود دانشگاهها با فارغ التحصیلان تماس بگیرند و وضعیت شغلی آنها را بررسی کنند. این کار شروع شده و دانشگاهها هر ساله این کار را انجام میدهد و وضعیت شغلی آنها را استخراج میکنند.
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم بیان کرد: آمارهایی که در دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم وجود دارد، از طریق خوداظهاری خود داوطلبان به دست میآید. به نظر میآید که این طرح جدا از عدد و کمیت، ارتباط دانشگاهها با فارغالتحصیلان برای کمک کردن در برنامهریزیها دانشجویان بسیار مفید است.
سیف ادامه داد: آخرین آماری که وجود دارد پایش سال ۹۹ در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است. به طور متوسط آمار موجود نشاندهنده اشتغال حدود ۵۰ درصدی در کارشناسی، در کارشناسی ارشد ۶۵ درصد و در دکتری ۸۳ درصد است.
وی افزود: شاید علت تفاوت این آمار با آمار وزارت کار و مرکز آمار باشد. آمار اشتغال فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری به نسبت سال قبل دچار جهش شده است اما در کارشناسی همچنان همان عدد ۵۰ درصد بوده و تفاوتی نکرده است.
به گفته این مقام مسئول، این وظیفه دانشگاههاست که علاوه بر آموزش فارغالتحصیلان بعدا با آنها تماس داشته باشند و شرایط شغلی آنها را رصد کنند و حتی المکان بتوانند برنامههایی در راستای بهبود وضعیت اشتغال آنها تدوین و بازنگری کنند.
در ۲۰ سال گذشته با رشد کمی آموزش عالی در کشور مواجه بودیم
سیف درباره اشتغال در دهههای گذشته توضیح داد: در دو دهه اخیر با رشد کمی آموزش عالی در کشور مواجه بودیم و این تصمیم فقط از سوی آموزش عالی اتخاذ نشد. بر اساس نیازهای روز و رشد جمعیت باعث شد که از وزارت علوم خواسته شود که به این نیاز عمومی پاسخ دهد تا رشد کمی آموزش عالی اتفاق بیفتد.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم افزود: خوشبختانه آموزش عالی هم سعی کرد این کار را انجام دهد و در دانشگاهها و حوزههای مختلف رشد خوبی در حوزههای مختلف مثل فنی مهندسی علوم انسانی و ... را شاهد بودیم و دانشجویان پذیرش شدند.
سیف با بیان اینکه در مسیر اشتغالزایی کمتر موفق بودیم، گفت: در واقع وزارت علوم فرصت تحصیل را فراهم کرد اما فرصت کسبوکار آنچنان رشد نکرد. البته تلاشهایی انجام شده اما به نظر میآیند که بیشترین اقدامی که باید انجام شود، فراهم کردن فرصت شغلی مناسب است.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم افزود: در صنعت و امور اجرایی کشور انواع و اقسام مسائل وجود دارد و بخش خصوصی میتواند فرصتهای شغلی مناسب ایجاد کند اما اگر این موانع برطرف نشود، فرصتهای شغلی مناسب هم ایجاد نخواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/