نیمقرن پیشرفت علمی دربرابر افول غربیها ۱۳-
چرا نباید علائم بیماری را در گوگل جستجو کنیم؟
جستجوی علائم بیماری در اینترنت یکی از راهکارهای نادرستی است که بسیاری از افراد به آن متوسل میشوند.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، برای بسیاری از ما اتفاق افتاده است که اقدام به جستجوی علائم یک بیماری در موتور جستجوگر گوگل کرده ایم. با پیشرفت علم و افزایش ضریب نفوذ اینترنت، افراد بسیار زیادی پیش از مراجعه به پزشک تلاش میکنند بیماری خود را از طریق جستجو در گوگل تشخیص دهند.
با این حال، متاسفانه این گونه جستجوهای اینترنتی در بسیاری از موارد باعث سردرگمی بیشتر و ایجاد استرس در فرد میشود. گرچه جستجوی اینترنتی یکی از اقداماتی است که میتواند درباره موضوعات بیشماری به شما کمک کند، اما این اقدام درباره بیماریها و مسائل پزشکی صادق نیست.
در این مطلب به بیان چهار موضوعی که باید پیش از جستجو درباره علائم بیماریها در اینترنت بدانید، میپردازیم:
۱- هر فردی میتواند در اینترنت مطلب منتشر کند
زمانی که شما علائم یک بیماری را در گوگل جستجو میکنید، گوگل تنها به دنبال یافتن نزدیکترین واژگان به مواردی است که شما مطرح کرده اید. در واقع، گوگل توانایی صحت سنجی و اعتبار بخشی به مطالب را ندارد. گوگل ممکن است یک پایگاه اینترنتی تخصصی پزشکی را به شما معرفی کند که برایتان بسیار سودمند است. اما در عین حال، این موتور جستجو میتواند صفحاتی مانند ویکی پدیا را به شما معرفی کند که قابلیت ویرایش از سوی هر فردی را دارد. همچنین وبلاگهای بی شماری در اینترنت وجود دارد که از سوی افراد غیر متخصص اداره میشوند.
۲- ویکی پدیا منبع موثقی نیست
براساس تحقیقات صورت گرفته، ویکی پدیا ششمین پایگاه اینترنتی محبوب جهان برای اطلاعات پزشکی است. این یک حقیقت بسیار رعب آور است، زیرا این وبسایت به هیچ عنوان قابل استناد نیست، زیرا هر فردی میتواند از هر جایی در جهان مطالب آن را ویرایش کند. گرچه ویکی پدیا در حال اصلاح قوانین ویرایشی خود است، اما در حال حاضر نمیتوانید به طور قطع به دادههای آن اطمینان کنید.
۳- جستجوی اینترنتی علائم بیماری باعث اضطراب و نگرانی میشود
بسیاری از علائم بیماریها با یکدیگر شباهت دارند. در بسیاری از موارد گوگل در جستجوی علائم بیماری، به فرد عمل جراحی یا شرایط حاد مانند ابتلا به سرطان را معرفی میکند. این موارد باعث ضربات روحی به فرد و مشکلات روانی میشود. اضطراب، استرس و نگرانی از جمله مواردی است که در این افراد دیده میشود.
۴- هزینههای بیمار را افزایش میدهد
در قسمت پیشین گفتیم که جستجوی علائم بیماری در گوگل میتواند باعث ایجاد مشکلات روحی و روانی شود که در برخی موارد فرد مجبور به مراجعه به روانشناس میشود. همچنین اطلاعات اشتباه درباره بیماری ممکن است باعث انحراف از درک بیماری و مراجعه به یک پزشک متخصص غیر مرتبط با بیماری خود شود. همچنین متاسفانه ممکن است فرد به طور سر خود اقدام به خرید و مصرف برخی داروها کند. در تمامی موارد ذکر شده هزینههای اضافی به بیمار تحمیل میشود.
به طور کلی بهتر است در صورتی که شناختی از بیماری خود ندارید، در ابتدا به یک پزشک عمومی مراجعه کنید. پزشک عمومی میتواند براساس علائم و شرایط بیمار، او را برای درمان به یک پزشک متخصص رجوع دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
انتهای پیام/